Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Furet/værbitt

Selma Falcks andre store sak : kriminalroman

«Holt er en av våre aller fremste krimforfattere ... proff til fingerspissene når det gjelder å knytte tråder og hendelser sammen og har en egen evne til å komme opp med originale drapsmetoder.»

VG

Pocketutgave av andre bok i serien om Selma Falck.

Selma våkner til et mareritt. Hun er naken i en brennende hytte på snaufjellet. Hukommelsen er borte, hun aner verken hvor hun er eller hvordan hun har havnet der. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Pocketutgave av andre bok i serien om Selma Falck.

Selma våkner til et mareritt. Hun er naken i en brennende hytte på snaufjellet. Hukommelsen er borte, hun aner verken hvor hun er eller hvordan hun har havnet der. Mørbanket og blødende er det bare med nød og neppe hun berger seg ut av koia. Uten klær, men i et par altfor store gummistøvler, ser hun hytta brenne ned til ingenting. Det er ingen tegn til bebyggelse i nærheten, temperaturen synker og en snøstorm setter inn.
Selma må overleve.

Mens Selma kjemper mot skader og frost, sult og tørst, kommer minnene tilbake i brokker. Hun strever med å sette dem sammen, men etterhvert danner det seg et skremmende bilde av det siste halvårets hendelser. Selma innser at det ikke bare er viktig å leve videre, men å komme seg raskt tilbake til sivilisasjonen. Drap er begått, stor urett må stanses. Det står om selve nasjonens framtid.

Og Selmas frist for å gripe inn er dessuten uhyggelig kort.

«... skremmende god samtidskommentar.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Proff til fingerspissene. [...] skremmende aktuelt og viktig.»
Elin Brend Bjørhei, VG

«... boka har altså noe såpass sjeldent i denne sjangeren som et konkret budskap. At dette budskapet er blitt enda mer aktuelt i tida mellom romanen ble skrevet til den nå er utgitt gjør den nærmest til en grøsser.»
Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Retorikken om og fra nettstedene "Resett" og "Sørlandsnyhetene" gjenlyder i boksidene. Å lage krim rundt dette overopphetede tema var godt timet!»
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Holt er så til de grader à jour at handlingen skjer i Erna Solbergs regjeringstid. I USA er demokratiet i full forvitring, antagelig et lite stykke inn i The Mad Kings andre periode.

Furet/værbitt vinkler samtiden vår inn i et moralsk politisk drama som burde overraske. Politiske samtidshistorier kan fort bli forutsigbare og moralsk enøyde. Her kompliseres bildet betydelig med nyanser som ofte mangler der ute. Demokratiet er under angrep fra uventet hold. [...] Men det er i gråsoneproblematikken, i tvisynet, det egentlige politiske dramaet foregår. I de gode intensjoners elendige (og illiberale) konsekvenser, i overvåkingen og ytringsfrihetens labyrinter.

Et sentralt tema i handlingen er for eksempel trusler og hatprat i sosiale medier. Hvordan skal det bekjempes, hvis ikke politikerne tør å røre ytringsfriheten? Her er det mektige aktører i spill, som i likhet med de autoritære kreftene de er skremt av, ikke kan slå seg til ro med demokratiets spilleregler. Furet/værbitt bør derfor interessere langt flere enn krimfantaster. Holts bok underholder og slukes i et jafs, samtidig som det ikke er småtterier som pensles ut: en verden (her Norge) i ferd med å gå opp i liminga.»
Bård Larsen, Minerva

Medlemsvurdering:
Godt skrevet og ble revet med fra første side. en utrolig spennende historie, og gav meg litt å tenke på. Fine karakterskildringer, og godt språk

Marianne Løge

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
397
ISBN
9788205535428
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 13 cm
Serie
Selma Falck 2
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Holt er en av våre aller fremste krimforfattere ... proff til fingerspissene når det gjelder å knytte tråder og hendelser sammen og har en egen evne til å komme opp med originale drapsmetoder.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Anne Holts siste krim er en skremmende god samtidskommentar.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«... boka har altså noe såpass sjeldent i denne sjangeren som et konkret budskap. At dette budskapet er blitt enda mer aktuelt i tida mellom romanen ble skrevet til den nå er utgitt gjør den nærmest til en grøsser.»

Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Retorikken om og fra nettstedene 'Resett' og 'Sørlandsnyhetene' gjenlyder i boksidene. Å lage krim rundt dette overopphetede tema var godt timet!»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

B
Bjørn Hoenvoll – 05.02.2022

– Spennende konspirasjonsteori som man lurer på om kan være sann. Hvem vet?

A
Arve Plassen – 12.01.2021

– Furet / værbitt

M
Marianne Løge – 24.06.2020

– Godt skrevet og ble revet med fra første side. en utrolig spennende historie, og gav meg litt å tenke på. Fine karakterskildringer, og godt språk

M
Magne – 07.05.2020

– I forrige anmeldelse av Selma var jeg ikke særlig fornøyd. I denne boka er det mer av den "gamle" Anne med episoder som faktisk kan skje i verden i dag, samt et galleri av mennesker som står til troverdighet. Dette var bedre det. Gleder meg til det en gagn kommer en ny bok om Selma?????

H
Hallfrid Aarstein – 05.02.2020

– Spennende å følge Annes nye hovedperson. Jeg ønsker å kunne lese mer om Selma Falck.

H
Hallfrid Aarstein – 10.01.2020

– Aktuell og spennende bok. Vil gjerne " høre" mer om de forskjellige personene i boken.

T
Tone Granøien – 08.01.2020

– Spennende og fasinerende bok!!

T
Tonemay – 07.01.2020

– Midt på treet , litt langtekkelig .

a
astri dokken – 07.01.2020

– FURET VÆRBIT

V
Vanja Strindeberg – 10.12.2019

– Furet/ værbitt

J
Jorun Gjelstad – 10.12.2019

– Furet/værbitt av Anne Holt

B
Birgit L. Kristiansen – 10.12.2019

– Drivende god krim med spenning hele veien. God fortellerevne som alltid i hennes bøker. Helt klart en bok som er vanskelig å legge bort før den er slutt.

M
May Britt – 10.12.2019

– Furet/værbitt

E
Elisabeth Gundersen – 10.12.2019

– Furet/Værbitt

R
Ruth Astrid – 10.12.2019

– "Furet værbitt" er en helhetlig krimroman fra Anne Holt, med så gode beskrivelser at jeg som leser formelig hører ilden knitre og kjenner varmen fra flammene i den dramatiske åpningen, et interessant (om enn litt urealistisk?) plot og en heltinne som overlever alt. Akkurat det siste er i seg selv både en styrke og en svakhet ved fortellingen. Det er kult med en kvinnelig helt som ikke står tilbake for sine mannlige motstykker hos andre forfattere, men på et tidspunkt tenker jeg at nå har hun fått for mye juling (bokstavelig talt), dette kan hun ikke komme seg gjennom. Men, ser man bort fra den detaljen, er Holts siste roman absolutt verdt de timene det tar å bla seg gjennom fortellingen.

A
Anne-Lynn – 17.11.2019

– Hun skriver godt men synes denne blir vel mye politisk.

G
Grete Hoel – 14.11.2019

– FURET/VÆRBITT

E
Eva Svendsen Tobiassen – 13.11.2019

– Pakket inn i julegave

L
Lisbeth Hennissen – 12.11.2019

– Meget bedre enn tidligere bøker fra Anne Holt. Denne likte jeg.

A
Ayan – 12.11.2019

– bok

G
Grete – 12.11.2019

– Furet/værbitt

K
Kari Aase – 12.11.2019

– God og spennende/ engasjerende bok ❤

M
Marie Nordvik i Trondheim – 12.11.2019

– Er alltid fornøgd med Anne Holt sine bøker !!

M
Monica Engen – 12.11.2019

– Alltid spennende og god lesning

H
Harry Klein – 28.10.2019

– Anne Holt har levert en spennende krimroman som også er aktuell, intelligent og relevant. Flere parallelle historier som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre, veves sammen i en kompleks intrige, som løses til slutt. Godt, moderne norsk språk.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 17.09.2019

– «Jeg mistet nattesøvnen». Anne Holt snakker dessverre ikke om leseopplevelser, men virkningen av det hun omtaler som «daglig-hatet». Anne Holt er selv en offentlig person med meninger ikke alle deler med henne. Det burde være uproblematisk, men Anne Holt opplevde det mange andre offentlige personer også har blitt utsatt for, «hatefulle ytringer». Nesten halvparten av våre folkevalgte har blitt utsatt for tilsvarende, for mange resulterer det i at de trekker seg tilbake, at de i mindre grad deltar i debatten. Det er rett og slett et demokratisk problem vi bør ta på alvor alle sammen. Og dette er en ting som er utrolig befriende med Anne Holts krimbøker, ja visst er de underholdende, de har gode plot og persontegninger, men de er noe mer – det er krimbøker som vil noe mer enn bare å underholde. For det skader jo ikke om en krimbok også får oss til å reflektere litt over samfunnet og hvordan vi alle kan bidra. Furet/Værbitt er en slik krimbok, en krim som får deg til å tenke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Furet/værbitt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv