Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Gutten i kofferten

Den første boken i en krimserie om Røde Kors-sykepleier Nina Borg. En liten gutt blir funnet i en oppbevaringsboks på Hovedbanegården i København. Hvorfor?I kofferten lå det en gutt. En naken, lyshåret gutt; liten og spinkel, neppe mer enn tre år gammel. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Den første boken i en krimserie om Røde Kors-sykepleier Nina Borg. En liten gutt blir funnet i en oppbevaringsboks på Hovedbanegården i København. Hvorfor?I kofferten lå det en gutt. En naken, lyshåret gutt; liten og spinkel, neppe mer enn tre år gammel. Han lå med knærne helt opp til brystet, brettet sammen som en skjorte, ellers ville han ikke fått plass. Øynene hans var lukket, og huden lyste hvit. Sjokket fikk Røde Kors-sykepleier Nina Borg til å ramle bakover. Det var først da hun så at leppene hans skilte seg litt, at det gikk opp for henne at han var levende. Nina Borg arbeider med flyktninger i Danmark, både over og under jorden, og hun er vant til nødssituasjoner. Hun lever en stor del av livet i en verden som andre sjelden ser, en verden fylt av utpresning, menneskehandel, mishandling og unødvendig død, en verden der barn forsvinner hver eneste dag uten at noen stiller spørsmål. Men Nina er ikke flink til å lukke øynene. Da hun finner den lille gutten i en koffert i en oppbevaringsboks på Hovedbanegården i København, forsøker hun å finne ut hvem han er, og hvor han kommer fra. Hun har bestemt seg for at dette barnet ikke skal få lov til bare å forsvinne. Det viser seg å være en livsfarlig beslutning.Lene Kaaberbøl og Agnete Friis er et nytt par i dansk kriminallitteratur. Lene Kaaberbøl har skrevet fantasy for barn og har solgt nesten to millioner bøker i mer enn 30 land. Agnete Friis er forfatter og journalist og har også skrevet bøker for barn og ungdom. Gutten i kofferten er kåret til beste danske kriminalroman 2008.

Medlemsvurdering:
Boka "Gutten i kofferten" starter med at Nina Borg, som er Røde Kors sykepleier, finner en tre år gammel gutt i en koffert. Nina er vant til ekstreme situasjoner, og hun tør ikke melde fra om at hun har funnet gutten. Samtidig får vi høre om Sigita som har mistet sin sønn. Dette dramaet fører oss inn i en brutal og hensynsløs verden. Her finnes mennesker som er villig til å gjøre hva som helst for penger. Denne boka er uhyre spennende , damatisk og en tanke skremmende. Forfatteren klarer på en fortreffelig måte å gi oss historien fra flere sider parallellt. Boka var svært vanskelig å legge fra seg. Dette er en innertier for krimelskere.

Glad i bøker

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205414785
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Drengen i kufferten
Serie
Nina Borg 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

H
H. – 21.06.2010

– Dette er en krimbok som er svært spennende. Du blir raskt revet med i fortellingen om den lille gutten som blir funnet i kofferten. At fortellingens synsvinkel skifter fra person til person er med på å skape dramatikk og gjør at du aldri vet hva som kommer etter det du leser. Å lese krim fra vår tid og i et nordisk miljø gjør at historien virker mer ekte, noe som gjør opplevelsen enda nifsere. Personene var godt skildret om enn noe svart-hvitt fremstilt. CD-en er lest inn levende og er vel verd å høre på når du ligger på stranden eller rydder i huset. Men ikke når du er alene en mørk kveld!

G
Glad i bøker – 14.04.2010

– Boka "Gutten i kofferten" starter med at Nina Borg, som er Røde Kors sykepleier, finner en tre år gammel gutt i en koffert. Nina er vant til ekstreme situasjoner, og hun tør ikke melde fra om at hun har funnet gutten. Samtidig får vi høre om Sigita som har mistet sin sønn. Dette dramaet fører oss inn i en brutal og hensynsløs verden. Her finnes mennesker som er villig til å gjøre hva som helst for penger. Denne boka er uhyre spennende , damatisk og en tanke skremmende. Forfatteren klarer på en fortreffelig måte å gi oss historien fra flere sider parallellt. Boka var svært vanskelig å legge fra seg. Dette er en innertier for krimelskere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gutten i kofferten:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv