Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

I de beste sirkler

kriminalroman

Privatdetektiv Olivia Henriksen har fått i oppdrag å løse et helt spesielt mysterium: Hvem lager kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen? På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Privatdetektiv Olivia Henriksen har fått i oppdrag å løse et helt spesielt mysterium: Hvem lager kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen? På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer selvsagt ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFOmenigheten i sin jakt på morderen. En spennende krim der bloddrypp er erstattet med boblende Prosecco.

Lene Lauritsen Kjølner (f. 1962 på Nøtterøy) debuterte som forfatter i 2013 med novellen Armer og bein. I 2015 vant hun Nytt blodprisen for beste krimdebut. Lene skriver krim med humoristisk, selvironisk snert og lite blodige detaljer. I serien om den driftige privatdetektiven Olivia Henriksen foregår handlingen på den fiktive øya Ankerholmen, en lett blanding av øyene Føynland (der forfatteren har vokst opp), Husøy og Veierland. Lene er gift med gitarist og musiker Per Fredrik Kjølner. De er bosatt på Nedre Råel i Tønsberg.

Medlemsvurdering:
Min nye favoritt forfatter! Elsker bøkene! Personene i bøkene er gull gode 😀

Anette Fjellestad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Juritzen forlag
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788233800239
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Olivia Henriksen 5

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Lotta – 05.05.2023

– Dette er en av de bedre bøkene om Olivia Henriksen, kanskje fordi vi slipper å høre så mye om Torstein, for det kan bli ganske kjedelig i lengden. Men jeg vil gjerne lese mer om Dino.

I
Inger Amalie – 02.05.2023

– Jeg vil bare minne forfatteren på at ordet formann er et forhenværende ord i det norske språket. Det heter leder, og det har det gjort i mange år. At hun til og med bruker det om en kvinne, er helt bak mål. Det er det bare danskene som gjør. Men ellers er boken ok.

I
Inger – 30.04.2023

– Jeg har nå lest noen av bøkene om den kåte privatdetektiven Olivia, som aller helst vil tilbringe tiden i armkroken til politikjæresten Torstein. Det blir litt kjedelig i lengden. Men dette går da an, selv om det blir mye gjentagelse. Å omtale forfatteren som landets beste krimforfatter er langt over streken. Ingen kommer opp mot Gunnar Staalesen. Forfatteren minner meg forresten mye om tvileren Thomas i Bibelen, for hun er tydelig skeptisk til alt som man ikke kan oppfatte med sansene man har fått utlevert ved fødselen. For en fugleelsker som meg er det også forstemmende at hun så til de grader gir uttrykk for hat til fugler som svaner, duer og høner. Dette blir for dumt.

T
Torhild – 05.12.2020

– Kjedelig og langdryg fortelling. Hvis det skal være en humoristisk snert i skrivestilen gikk den meg forbi.

I
Inger Berit – 25.08.2020

– Fin og morsomt skrevet

A
Anne-Lynn – 23.07.2020

– Kan ikke anbefales. Leste den ikke ferdig

W
Willy – 05.06.2020

– grei og lettlest bok

A
Arve Plassen – 26.05.2020

– En utfordring å komme seg gjennom.

T
Tove – 28.04.2020

– Kjedeligste bok jeg "har lest". Orka ikke lese ferdig.

G
Gunn Josephina Hovland – 31.03.2020

– Dette er den kjedeligste boken jeg har lest noen gang.

R
RGA – 07.01.2020

– Lun krim

A
Anette Fjellestad – 31.10.2018

– Min nye favoritt forfatter! Elsker bøkene! Personene i bøkene er gull gode 😀

V
Veslemøy – 01.09.2018

– For meg som ikke er så glad i blodige detaljer og gørr, så likte jeg godt denne måten å tolke sjangeren på. Morsom hovedkarakter man blir glad i og spennende krim. Anbefales!

P
Peder Bokelsker – 11.08.2018

– Kjølner fortsetter her i kjent stil og leverer lun og humoristisk krim med sin helt særegne vri. Med et blomstrende språk fylt av overraskende metaforer og underliggende antydninger, et rikt typegalleri både av sentrale og mindre sentrale figurer og den herlige privatetterforskeren Olivia Henriksen som vanlig i hendelsenes sentrum, er dette svært trivelig lesning. Og morderen er heller ikke lett å gjette seg fram til, noe som er en klar bonus. Mer Olivia Henriksen, takk!

T
Tove Lissner – 27.07.2018

– Boken er en ren fornøyelse. Morsom, lett ironisk, bra miljøskildring, interessant plott, ublodig. Kan anbefales.

R
Rita – 25.07.2018

– Synes bøkene er lettleste og er fornøylig å lese. Og alltid overaskende hvem som er morderen.

T
Tove Bringsvær – 24.07.2018

– Minner meg litt om den engelske tv-serien Fader Brown. Språket er underhaldande, men framdrifta er for treg. Dette vart for kjedeleg - orkar ikkje lese den ferdig.

K
Kristin – 24.07.2018

– Jeg liker veldig godt den humoristiske og lette lesningen i disse bøkene. Gleder meg allerede til neste bok.

P
Petter – 24.07.2018

– Orket ikke å lese hele boken.

A
Aud Gunvor Lægreid – 23.07.2018

– En både spennende og litt annerledes krim. Måtte bare leses til siste slutt.

I
Inger Halvorsen – 23.07.2018

– En bok full av snikk-snakk , altfor lange setninger, fulle av intetsigende pjatt. Skal forestille humor. Prøv deg som komiker Kjølner! Dette blei jeg skuffet over , forbannet å betale over 300 kroner for en bok som gikk rett i papirgjenvinningen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på I de beste sirkler:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv