Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mandela-effekten

Selma Falcks tredje store sak : kriminalroman

En hevner med det norske samfunnet som skyteskive.
Under et venninnetreff på en fortausrestaurant i september 2019 faller ett enkelt skudd fra en snikskytter. Skuddet treffer Selma Falcks gamle håndballvenn Linda Bruseth i hodet, og skader Selma i armen. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En hevner med det norske samfunnet som skyteskive.
Under et venninnetreff på en fortausrestaurant i september 2019 faller ett enkelt skudd fra en snikskytter. Skuddet treffer Selma Falcks gamle håndballvenn Linda Bruseth i hodet, og skader Selma i armen. Linda er en anonym og ukjent stortingsrepresentant, og både pressen og politiet antar umiddelbart at Selma var det egentlige målet for attentatet. Hun ser ingen grunn til å tvile på dem.

Nærmere undersøkelser fra politiets side viser raskt at alle tar feil: Et parlamentsmedlem er altså likvidert på åpen gate. Når så en dommer i Høyesterett blir funnet hengt og et regjeringsmedlem dør under mystiske omstendigheter, aner Selma at det er et mønster i både valg av ofre og drapsmetoder. Mens hun leter etter svar, snubler hun inn i et tilsynelatende kaos av myndighetsmisbruk, konspirasjoner og personlige tragedier. Og et iskaldt, infamt hevntokt det ser ut til å være umulig å stanse.
Anmelderne mener:«Når det kommer til krimbøker med mot og mening, finnes det få som når opp til Anne Holt her til lands. Der hvor deler av krimsjangeren har henfalt til lettvint og overfladisk underholdning med store sjokkeffekter, har Holt fortsatt med å sette søkelys på viktige samfunnstemaer. Bøkene hennes er tidsbilder. Man lukker ikke en krimbok av Anne Holt uten å ha fått med seg en solid dose ettertanke om samfunnet vi lever i. I Mandela-effekten er det tilliten til myndighetene som står på spill. Holt beskriver hvor skjørt samfunnet vil være dersom denne tilliten brister, og hvilken betydning det kan få i saker som NAV-skandalen, eller om det for eksempel oppstår en pandemi. Her er hun nok en gang slående aktuell.»
Elin Brend Bjørhei, VG

«Holt fortsetter med å sette søkelys på viktige samfunnstemaer. Det gjør henne til Norges mest interessante krimforfatter.»
Gunn Magni Galaaen, Trønder-avisa

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205540620
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Mandela-effekten
Serie
Selma Falck 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mandela-effekten:

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv