Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Marions slør

roman

"Teksten virker tankevekkende i all sin realistiske tyngde. Språket er ofte poetisk, overrumplende vendinger inntreffer, spenningen dirrer på det ytre og indre plan. Igjen demonstrerer Roy Jacobsen sans for florlette antydninger, doble signaler, episk dramaturgi. Portrettet av den ensomme hovedpersonen og hennes sønn er dypsindig og rørende, komposisjonen mesterlig."

VG

Den kvinnelige politibetjenten Marion, fraskilt mor med en tenåringssønn, inngår i et hemmelig etterforskningsteam ved Oslo politikammer. Her er raser og religioner blandet, og nå får de i fanget en sjelden sak: I en container for knust glass finner man en drept ungjente. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Den kvinnelige politibetjenten Marion, fraskilt mor med en tenåringssønn, inngår i et hemmelig etterforskningsteam ved Oslo politikammer. Her er raser og religioner blandet, og nå får de i fanget en sjelden sak: I en container for knust glass finner man en drept ungjente. Hun er av pakistansk opprinnelse, tjue år gammel, hun har hijaben på, og hun mangler venstre hånd.

Det viser seg snart at hun het Nasreen, vanligvis ikke gikk med slør, og hadde norsk kjæreste. Etter fruktesløst søk i to måneder blir det endelig funnet en kvinnehånd blant noe søppel på Ulvøya. Den bærer Nasreens ring. Men hånden er ikke hennes.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
382
ISBN
9788202282455
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Teksten virker tankevekkende i all sin realistiske tyngde. Språket er ofte poetisk, overrumplende vendinger inntreffer, spenningen dirrer på det ytre og indre plan. Igjen demonstrerer Roy Jacobsen sans for florlette antydninger, doble signaler, episk dramaturgi. Portrettet av den ensomme hovedpersonen og hennes sønn er dypsindig og rørende, komposisjonen mesterlig."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Stor roman, ekte krim."

Terje Stemland, Aftenposten

"Jeg leser forholdsvis lite krim. Likevel mener jeg Marions slør må være en av de beste kriminalromanene fra en norsk forfatter de siste årene, ganske enkelt fordi den er en av de beste romanene Jacobsen har skrevet."

Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Det er med andre ord en usedvanlig elegant, raffinert og tankevekkende roman Roy Jacobsen nok en gang har begått. Og nok en gang dokumentert det jeg tidligere har påpekt: Ingen annen norsk skjønnlitterær forfatter har som han evnen til å ta tak i nye temaer og nye miljøer i sine romaner."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Roy Jacobsen bruker krimsjangeren for å skrive om et flerkulturelt Norge. Romanen er krydret med skrape betraktninger rundt viktige spørsmål."

Norunn Ottersen Seip, Dagsavisen

Kunders vurdering

S
S – 07.08.2008

– Selv om Marions slør er skrevet som en kriminalroman, går handlingen dypere og bredere, der temaet er tidsriktig, med et fokus på rasisme som befinner seg i det norske samfunnet i vårt nye årtusen. Handlingen spinnes rundt en kvinnelig etterforsker, Marion, en alenemor med ansvaret for en tenåringssønn. Hun inngår i et hemmelig etterforskningsteam ved Oslo politikammer, der raser og religioner blandes sammen. De mottar en sak der en ung pakistansk jente blir funnet drept i en container, lemlestet og med en avskåret hånd. Dette starter et kappløp fylt av farer og intense avsløringer, med et viktig budkskap som alltid kommer velskrevet frem. Boken er en gjennomtenkt roman, der forfatteren åpenbart er samfunnsengasjert og reflekterer over ulike problemstillinger. En velskrevet, spennende og innsiktsfull roman som anbefales på det varmeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Marions slør:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv