Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Monopol

kriminalroman

«Preget av overskudd og skriveglede.»

VG

Gnistrende krimdebut fra Oslos musikkmiljø
Kort tid etter en konsert for en entusiastisk sal på Rockefeller blir vokalisten Sally Hov brutalt knivdrept i nærheten av Tøyenbadet. Jakten på Sallys drapsmann fører politiførstebetjent Rigmor Stark og hennes kollegaer til lyssky sider av Oslos musikkmiljø, der noen åpenbart er villig til å gå langt for å skaffe seg makt og posisjon. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Gnistrende krimdebut fra Oslos musikkmiljø
Kort tid etter en konsert for en entusiastisk sal på Rockefeller blir vokalisten Sally Hov brutalt knivdrept i nærheten av Tøyenbadet. Jakten på Sallys drapsmann fører politiførstebetjent Rigmor Stark og hennes kollegaer til lyssky sider av Oslos musikkmiljø, der noen åpenbart er villig til å gå langt for å skaffe seg makt og posisjon. Rigmor er en doktorgrads-dropout som bruker matematikk og økonomisk analyse som etterforskningsmetode. Hun er spontan, uortodoks og tar litt for ofte dumdristige sjanser. Men mest av alt er hun en som tenker. Hele døgnet. Og hennes metoder gir resultater: Etterforskningen fører henne videre fra musikkmiljøet til organisert kriminalitet og noe som ligner korrupsjon i politiets egne rekker. Men jo nærmere Rigmor kommer en løsning, desto tydeligere er det at noen følger henne ubehagelig tett.

Boken er illustrert med fotografier tatt av May-Irene Aasen.

Anmelderne skriver:

«Monopol fremstår som en grundig gjennomarbeidet debutantbok, preget av overskudd og skriveglede. Sort/hvitt-fotografiene til May-Irene Aasen gir en fin, stemningsskapende tilleggseffekt. Fortsettelse er med dette bestilt.»
Sindre Hovdenakk, VG

«... denne boka er skrevet med et voldsomt overskudd og glimt i øyet. Her er null og niks av det plagsomme gravalvoret som preger så mye av ny norsk krim. Her er observasjoner og karakteristikker som får meg til å le høyt. Kapitteloverskrifter som kan sprayes rett på veggen. (...) Og hele tida sørger Stensbak for at fortellingens mange maktglade menn får som fortjent, i en jevn strøm av intelligent sjikane. Det er umulig å ikke la seg sjarmere av denne boka.»
Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

«Helle Stensbak bobler av fortellerglede. Universet i Monopol er originalt og troverdig, leseren fornemmer også en stor kjærlighet til tigerstaden. Språklig har boken samme virkning som gammeldags drops - her er så mange deilige formuleringer at leseren ikke vil at det skal ta slutt. Det er ikke hverdagskost i denne sjangeren. (...) Måtte Rigmor Stark få flere tunge saker å rydde opp i!»
Sølvi Rui Fedog, Varden

«Monopol er en roman som rydder seg sin egen lille arena i det norske krimlandskapet, og Helle Stensbak er årets klart mest originale krimdebutant. For det er ganske så utradisjonelt det hun gjør, og hun gjennomfører det med både glød og engasjement, iver og dyktighet.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Den er original, i hvert fall som spenningsbok, fordi den henter viktige handlingselementer fra musikermiljø og finans, og forfatteren har kompetanse fra begge. (...) Hun har observasjoner og karakteristikker av mennesker og miljøer som bare svært få norske krimforfattere gjør henne etter.»
Rune Hallheim, Aftenposten

«Monopol er en spennende krimdebut. Etter all sannsynlighet har 'doktorgrads-dropouten' og politibetjent Rigmor Stark entret den norske krimscenen med planer om å bli!»
Victoria Wæthing, Kamille

«Stensbak kombinerer teorier om pris- og etterspørselselastisiteter med smugling, og antakelsen om profittmaksimerende individer med mord i musikkbransjen. Resultatet er en kriminalroman som snikøkonomiserer leseren, samtidig som boka oppfyller alle kriterier til en vellykket krimbok.»
Camilla Bakken Øvald, Klassekampen

«Monopol er en annerledes, frisk, litt røff kriminalroman med en herlig protagonist, og en forfatterstemme med særpreg.»
Bokbloggeir.com

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205487666
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Serie
Gyldendal pocket
Rigmor Stark 1

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Preget av overskudd og skriveglede.»

Sindre Hovdenakk, VG

Kunders vurdering

Å
Åge Olav Roland – 28.06.2016

– Helle Stensbak Monopol

A
Asbjørn Berntzen – 27.01.2016

– monopol

Oppdag mer

Bøker som ligner på Monopol:

X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 50,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv