Nabovarsel - 
      Unni Lindell

Nabovarsel

kriminalroman

«Krim i toppklassen! Unni Lindell matcher sitt eget toppnivå i denne velskrevne krimromanen.»

, VG Terningkast 5

Sonja Jansen er alene hjemme og passer naboens hage i ferien. En dag ser hun noen inne i det  ferietomme huset og ringer politiet. Selv sommerstille nabolag blir uhyggelige hos Unni Lindell. 

Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av HILDE RØER JOHNSRUD, redaktør

Nede i kjelleren

Sonja Jansen er alene hjemme og passer naboens hage i ferien. En dag ser hun noen inne i det  ferietomme huset og ringer politiet. Selv sommerstille nabolag blir uhyggelige hos Unni Lindell. 

Sonja Jansen er hjemme alene to uker av sommerferien for å lese til konteeksamen. Sommerjobben er å vanne i naboens hage mens de er bortreist. En dag fanger hun opp lyder og bevegelser fra det ferietomme huset. Er det fremmede der inne? Hun retter ryggen, reiser seg brått, stryker håret vekk og skygger for øynene med hånda. Har naboene lånt bort huset sitt uten å si fra? Eller er det innbrudd? Sonja legger også merke til at det har kommet opp gråpapir foran et av kjellervinduene, som hun er helt sikker på at ikke var der dagen før. Hun ringer politiet.

Møt snø
Den nyutdannede politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø, og hennes kollega Marit blir kalt ut til et stille nabolag. Det er fellesferie og steikvarmt. Politiet finner ikke noe mistenkelig rundt huset, men Snø tror ungjenta snakker sant og drar tilbake for å undersøke videre. Da er Sonja Jansen forsvunnet. Snø klarer ikke å fri seg fra at det har tilstøtt Sonja noe og starter en liten etterforskning på egen hånd. Hun legger merke til at vinduet inn til Sonjas rom står åpent, tar seg inn og finner mobilen hennes. Hvis hun bare har stukket av, hvorfor ligger mobilen igjen?

Savnet
I mellomtida får Snø beskjed om å se på gamle savnet-saker. Hun begynner med en sak fra 2013, der den 51 år gamle Brita Angell forsvant sporløst fra sin arbeidsplass i Det Norske Veritas. Samtidig blir Dag Lysne, oljerigginspektør, meldt savnet av kona. Hun tenker i utgangspunktet at han sikkert jobber overtid, og hun er dessuten travelt opptatt med de små barna. Men så setter bekymringene inn. Hvorfor gir ikke mannen livstegn fra seg? Overvåkingskameraene har ikke fanget opp at Dag Lysne gikk ut fra kontorbygningen på Høvik. Han hadde kommet fra Stavanger og besøk på en oljeplattform samme dag. Snø merker seg at Brita Angell og Dag Lysne begge var i oljebransjen. Så forsvinner Janni Ebeltoft, en kvinne ansatt i et lite oljeselskap. Den saken havner hos Snø.

Likdeler i gjenvinningsanlegget
Kort tid etter blir det gjort et gruoppvekkende funn på gjenvinningsanlegget på Klemetsrud: En av kranførerne tar grabben litt for full, og noe faller ut. Vantro skjønner han at det han ser, er en menneskehånd. Funnet gjør at de må se grundig på savnetsakene som Snø sitter med, og hun er plutselig midt i en drapsetterforskning.

Drapssaken blir ledet av den rutinerte etterforskeren Hay, som Snø liker litt for godt. Sammen legger de ut på en jakt som skal vise seg å bli farlig.

Du gjetter det aldri
Også i Nabovarsel vet Unni Lindell å tvinne leserne rundt lillefingeren. Det er vanskelig å legge fra seg boka mens den litt klaustrofobiske spenningen tetner seg til. Og som vanlig er det nesten umulig å gjette hvor det bærer. Det som begynte i en liten hage med en ungjente som skulle være vannevakt for naboene, utvider seg til et farlig bilde med store forgreininger som ingen kunne forestilt seg. Nabovarsel er et rystende psykologisk drama, der galskapens logikk driver handlingen framover mot et uunngåelig klimaks.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Leif Gjerstad, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 418
ISBN: 9788284150383
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

UNNI LINDELL (f. 1957) er best kjent som krimforfatter, men skriver også barne– og ungdomsbøker. Lindell har utgitt mer enn 85 bøker og solgt til sammen over 6 millioner eksemplarer, oversatt til drøyt 20 språk, og seks kriminalromaner er filmatisert. Lindell er kanskje mest kjent for kriminalromanene om førstebetjent Cato Isaksen og Marian Dahle. Hun har vunnet Riverton-prisen to ganger.

Kjære lesere,

Nå gleder Lydia Winther, kalt Snø, seg virkelig til å møte leserne. Hun har viltert krøllete hår, minner om en ung Cecilie Skog, men er sårbar og trenger at noen omfavner henne. For hun er bare 23 år, helt nyutdannet og kommer feiende inn på politiarenaen med overmot og litt for mye sorg i bagasjen. Det fører henne raskt inn i farlige situasjoner.

Den første saken hun rykker ut til, er et nabovarsel fra en ungjente, Sonja Jansen på Bekkelaget. Det er varmt og fellesferie. Jenta mener hun har sett fremmede inne i et ferietomt hus, men Snøs kollega avfeier det og tror henne ikke. Hagen som Sonja ferievanner, blir sjekket, men de finner ikke noe som er direkte mistenkelig. Huset har de ikke nøkkel til. En gammel, dement dame som virrer rundt på veien utenfor, vet «ingenting». Senere drar Snø tilbake alene, og da er Sonja sporløst forsvunnet ... 

Saken begynner der, i den lille frodige hagen, men eskalerer fort og får voldsomme dimensjoner. For Snø blir alt et dramatisk kappløp med tiden. Traumene hun selv bærer på, blir tvunget frem gjennom den dramatiske slutten. Men underveis har hun bare ett mål, finne ut hva som skjedde med ungjenta Sonja Jansen, som hun møtte i den hagen noen uker tidligere. 

Unni Lindell

 

«Krim i toppklassen! Unni Lindell matcher sitt eget toppnivå i denne velskrevne krimromanen.»

, VG Terningkast 5

«... en veldreid krim av god, gammel Lindell-klasse.»

, BOK365 Terningkast 5