Tonedød

Serie: Agnes Tveit 2

«Sleivete, rå, fandenivoldsk og kjapp (...) Med sin uskyldsrene, lokale koloritt er det sider ved hennes Vosse-krim som kan minne om Camilla Läckbergs 'Fjällbacka-serie'. Men Fuglehaug er en mye råere og mer intelligent forfatter.»

, Dagbladet Terningkast 5
Ein verdsberømt saksofonist fell død om på scenen under Vossa Jazz. Etterforskinga rykker idylliske Voss ut av påskefreden, og den eigenrådige journalisten Agnes Tveit hamnar midt oppi eit livsfarleg drapsmysterium. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Ein verdsberømt saksofonist fell død om på scenen under Vossa Jazz. Etterforskinga rykker idylliske Voss ut av påskefreden, og den eigenrådige journalisten Agnes Tveit hamnar midt oppi eit livsfarleg drapsmysterium.

Saksofonisten Marta Tverberg fell død om på scenen berre minuttar etter at ho har halde ei flammande tale med kritikk av både jazzmiljø og festival. Seks hundre tilskodarar i salen er vitne til dramaet – blant dei mange som har hemmelegheiter den omdiskuterte divaen ikkje lenger kan røpe.

Agnes Tveit er midt i arbeidet med biografien om Tverberg og kjem snart tett på fleire av desse hemmelegheitene. Jazzdivaen frå Voss var aldri konfliktsky, tvert imot viser det seg snart at både naboar, kollegaer og tidlegare klassekameratar kan ha hatt motiv for drapet. Agnes startar si eiga etterforsking, men jo tettare ho kjem løysinga på drapsgåta, jo farlegare blir det også for henne. Midt oppi alt er ho nysingel, og det blir vanskeleg å halde hovudet klart i nærleiken av den ferske Vossa Jazz-sjefen, som også er Agnes sin store ungdomskjærleik.

Tonedød er ein ny, frisk vestlandskrim frå Randi Fuglehaug, for deg som likar eit smart plott og ei overraskande uhyggeleg løysing.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Bergens Tidende
Terningkast 5 Hordaland

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 354
ISBN: 9788248929208
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 14 cm
Nr: 8195676
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Sleivete, rå, fandenivoldsk og kjapp (...) Med sin uskyldsrene, lokale koloritt er det sider ved hennes Vosse-krim som kan minne om Camilla Läckbergs 'Fjällbacka-serie'. Men Fuglehaug er en mye råere og mer intelligent forfatter.»

, Dagbladet Terningkast 5

«I motsetning til frijazz er Tonedød stramt og fint komponert med en slutt som forener det beste fra både true crime-sjangeren og Agatha Christie.»

Bergens Tidende Terningkast 5

«... velskriven og underhaldande krimgåte frå Vossabygda (...) Bergen har Varg Veum, men Voss har Agnes Tveit (...) Det skal godt gjerast å leggja frå seg denne når ein fyrst har byrja.»

Hordaland Terningkast 5

«Randi Fuglehaugs nye vossakrim Tonedød er en rendyrket underholdningsroman (...) Leseren kan følge Agnes både til fots og i bil, mens livet hennes fortelles med en nesten tragikomisk snert, iblant humrende morsomt.»

, nrk.no

«I akkurat passe doser får vi uvante vendinger og skarpe miljøskildringer, satt i en dynamisk stil med flere korte kapitler og i en ganske lettfattelig og underholdende nynorsk språkdrakt.»

, Dagens Næringsliv

«Foruten portrettet av hovedpersonen og treffsikre miljøskildringer er det kvikke dialoger og replikker som er Fuglehaugs store styrke» «Spektakulær død» «Randi Fuglehaugs sjarmerende snushane ligger ikke under for dop eller alkohol, men for fett og karbohydrater.»

, Aftenposten

« «....Tonedød» stramt og fint komponert med en slutt som forener det beste fra både «true crime»-sjangeren og Agatha Christie.»

Bergens Tidene

«[.] velskreven og underhaldande [...] Det skal godt gjerast å leggja frå seg denne når ein fyrst har byrja.»

, Avisa Hordaland