Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den hemmelige historien

«Den hemmelige historien er en verdenssuksess, og det med god grunn.»

VG

Verdenssuksessen som er solgt i over 5 millioner eksemplarer.

En eksentrisk lærer underviser en gruppe håndplukkede studenter i klassisk gresk ved et college i Vermont, USA. Richard Papen søker om plass i gruppen, og får omsider positiv respons. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Verdenssuksessen som er solgt i over 5 millioner eksemplarer.

En eksentrisk lærer underviser en gruppe håndplukkede studenter i klassisk gresk ved et college i Vermont, USA. Richard Papen søker om plass i gruppen, og får omsider positiv respons. Gruppen har nesten ikke kontakt med resten av fakultetet. Som medlem av den lille kretsen oppdager Richard hemmeligheten deres. De har begått et drap fordi de ble iakttatt under en seanse i skogen. Men beæret som han er over å få være med, reagerer ikke Richard. Heller ikke da et nytt drap planlegges.

Medlemsvurdering:
Når Richard Papen begynner på college i Vermont ønsker han å komme inn ved et klassisk gresk studium. Lite aner aner han om hvilke komplikasjoner dette skal medføre. Den lille gruppen av greskstuderende blir ledet av en dyktig, men spesiell lærer, og utgjør en lukket gruppe som lever svært isolert fra de andre studentene. For Richard tar det lang tid å vinne de andres fortrolighet, men når det endelig skjer oppdager han skjulte og skremmende sider ved deres liv. Sakte men sikkert blir Richard påvirket av de hemmelighetene som gruppen skjuler, noe som skal få skjebnesvangre konsekvenser. "Den hemmelige historien" er en mørk og fengslende historie med en intensitet som gjør den umulig å legge fra seg. Den er utrolig godt skrevet og skildrer levende mennesker og miljø. Forfatteren viser en sterk innsikt i den menneskelige psyke, og det er utrolig spennende å følge relasjonene mellom romanens karakterer. Dette er en bok jeg hadde virkelig sansen for og som jeg absolutt kan anbefale.

indi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
595
ISBN
9788205599338
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
The secret history
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Den hemmelige historien er en verdenssuksess, og det med god grunn.»

VG

«En thriller for tenkende mennesker.»

Newsday

«Et uforglemmelig, overbevisende og strålende stykke fiksjon.»

The Times

«Den hemmelige historien er selvfølgelig umiddelbart en spennende roman om forbrytelse, skyld og straff. Men den handler også om et av de greske begrepene som det sjongleres elegant og nesten prangende med: Om det hybris som de hovmodige begår når de nærmer seg gudenes nivå. Og om den nemesis som derfor straffer dem på liv, kropp og sjel.»

Berlingske

«En vakkert fortalt historie ... morsom, trist, skremmende og umulig å legge fra seg ...»

John Grisham

«Spennende fra start til slutt.»

Vogue

Kunders vurdering

i
indi – 01.09.2009

– Når Richard Papen begynner på college i Vermont ønsker han å komme inn ved et klassisk gresk studium. Lite aner aner han om hvilke komplikasjoner dette skal medføre. Den lille gruppen av greskstuderende blir ledet av en dyktig, men spesiell lærer, og utgjør en lukket gruppe som lever svært isolert fra de andre studentene. For Richard tar det lang tid å vinne de andres fortrolighet, men når det endelig skjer oppdager han skjulte og skremmende sider ved deres liv. Sakte men sikkert blir Richard påvirket av de hemmelighetene som gruppen skjuler, noe som skal få skjebnesvangre konsekvenser. "Den hemmelige historien" er en mørk og fengslende historie med en intensitet som gjør den umulig å legge fra seg. Den er utrolig godt skrevet og skildrer levende mennesker og miljø. Forfatteren viser en sterk innsikt i den menneskelige psyke, og det er utrolig spennende å følge relasjonene mellom romanens karakterer. Dette er en bok jeg hadde virkelig sansen for og som jeg absolutt kan anbefale.

R
Rosa – 05.04.2009

– "Den hemmelige historien" fortelles i jeg-form. Fortelleren heter Richard. Richard har ikke mange venner. Han lar seg fascinere av fem jevnaldrende ungdommer, som alle oppfører seg ganske merkelig. Dette er begynnelsen på en fantastisk historie. Den hemmelige historien begynner med en prolog, der en gutt nettopp er blitt myrdet. Så går vi noen måneder tilbake i tid, og innvies i historien fra begynnelsen av. Det fine med denne boka, er at leseren innvies i hemmelighetene parallelt med Richard. Fortelleren er nemlig nesten like uvitende som leseren i begynnelsen. Det viser seg snart at ingen er det vi trodde de var, og at alle har noe å skjule. En bok om litteratur, vennskap, hat og andre store følelser. Kan absolutt anbefales.

A
Anna Karenina – 09.04.2006

– Dette er en utrolig spennende bok som har fascinert mange lesere. En gjeng greskstudenter lever isolert fra resten av universitetet. Gjengen består av svært eksentriske mennesker, Francis, tvillingene Charles og Camilla (som har et underlig forhold), Bunny og Richard. Romanen fortelles fra Richards perspektiv. Han blir tatt opp i gjengen og fascineres av dem alle sammen. Men etter hvert viser det seg at de begikk et mord, og Richard reagerer ikke når de planlegger et nytt. Denne romanen er uutholdelig spennende, har et interessant miljø, og fengslende hovedpersoner. Den har også store litterære kvaliteter som gjør leseopplevelsen til en eneste stor fest. Anbefales!

Ø
Øyvind S. – 10.03.2006

– I "Den hemmelige historien" tar Donna Tartt deg med dypt inn i menneskens psyke. Hun beskriver personene så grundig, så naturlig at du føler du kjenner personene personlig. Du lever med dem og kjenner deres utvikling på kroppen. Du ta deg selv i å bli sint, glad og trist. Når Tartt beskriver hvordan hovedpersonen, Richard Papen, blir boende på et åpent loft en hel vinter, beskriver hun det så godt at du selv må ta på en ekstra ullgenser der du sitter i godstolen. Imponerende!
Selv om handlingen er et sammensurium av dop, drikking, antikke greske ritualer, mord og genier, er den så godt iscenesatt og beskrevet at alt som blir sagt og gjort føles som det virkelig kunne ha skjedd. Det er dette som er så skremmende med boka, men det er også dette som er så spennende. Det er ingen tvil om at denne romanen er en virkelig original. Den brenner seg inn i hjernen din; du kommer aldri til å glemme "Den hemmelige historien".

k
kr. – 29.07.2005

– 'Den hemmelige historien' er virkelig en av de absolutt beste romanene jeg noen gang har lest. Den har alt. Intriger, spenning og dramatikk, samtidig som den pløyer dypt ned i den menneskelige psyke. Handlingen blir spunnet rundt en gruppe greskstudenter, og de hemmeligheter og drivkrefter som preger deres liv. Romanen er utrolig intens, og skrevet med en innlevelse og en intelligens som tar pusten fra leseren. Den er umulig å legge fra seg, og gir et leserkick som bare må oppleves. Til de som ennå ikke har beveget seg inn i Donna Tartts hemmelige verden er det bare en ting å si, les den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den hemmelige historien:

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 
Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv