Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den uskyldige

Berlin - en bitende kald vinter i midten av 1950-årene.
Berlin er preget av etterkrigsnevroser, spionasje og mistillit. Den unge, uerfarne engelske teknikeren Leonard Marnham er i byen for å delta i et engelsk-amerikansk prosjekt om avlytting av russerne. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Berlin - en bitende kald vinter i midten av 1950-årene.
Berlin er preget av etterkrigsnevroser, spionasje og mistillit. Den unge, uerfarne engelske teknikeren Leonard Marnham er i byen for å delta i et engelsk-amerikansk prosjekt om avlytting av russerne. Han møter den vakre, litt eldre Maria, som innfører ham i kjærlighetens gleder og får ham til å brenne alle broer. Men det skal han komme til å angre på.

Den uskyldige (1990) ble filmatisert i 1993. Isabella Rossellini og Anthony Hopkins spilte hovedrollene, mens John Schlesinger hadde regi. I boken 1001 Books You Must Read Before You Die, hvor et engelsk panel har kåret de 1001 viktigste bøkene i litteraturhistorien, står Ian McEwan oppført med intet mindre enn ti -10- titler. Det sier alt om hvilken status forfatterskapet hans har.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
274
ISBN
9788205492417
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The innocent
Format
19 x 11 cm
Serie
Gyldendal klassiker

Kunders vurdering

M
Mariana – 17.08.2008

– Bakteppet for denne romanen er etterkrigstidens Berlin, en tid som preges av mistenksomhet og generell mistro menneskene imellom. Den unge og temmelig naive engelskmannen Leonard ankommer Berlin for å delta i et engelsk-amerikansk prosjekt, hvor formålet er å legge til rette for avlytting av russerne. Under sitt opphold i Berlin treffer Leonard den noe eldre, fraskilte Maria og de innleder et intenst kjærlighetsforhold. Leonard rives med, men hans ungdommelige overmot truer med å ødelegge alt. Ian McEwan er etter min oppfatning en av de virkelig store nålevende forfattere. Og for en gangs skyld er jeg glad for at jeg har flere uleste bøker igjen på en forfatters merittliste...

K
KL – 08.06.2007

– Hva er det å være uskyldig? Er noen av oss uskyldige i det hele tatt? Det er ingen liten oppgave den britiske samtidsforfatteren tar fatt på i dette relativt tidlige verket. Jeg synes imidlertid han lykkes. Store deler av boken foregår i Berlin etter annen verdenskrig- et sted der spørsmål om skyld og uskyld var svært aktuelle. Dette er en bok for historiske interesserte, for lesere som liker gode personskildringer, og for den som er glad i sitrende, sitrende spenning. Jeg skulle gjerne rangert boken litt høyere, men fordi McEwan har vist at han kan enda bedre senere, blir poengsummen satt til en sterk 4'er. Uansett - absolutt leseverdig!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den uskyldige:

Lupus
199,-

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
199,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv