Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Døden ved vann

"Ny psykothriller-mester"

Aftenposten

Liss lever et utsvevende liv i Amsterdam, men kaster seg på flyet når hun får høre at søsteren er forsvunnet. I Oslo leter hun fortvilet etter svar på hva som har skjedd. Men blant dem hun møter finnes én som er villig til å drepe for å hindre at sannheten om søsterens grusomme skjebne kommer fram i lyset. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Liss lever et utsvevende liv i Amsterdam, men kaster seg på flyet når hun får høre at søsteren er forsvunnet. I Oslo leter hun fortvilet etter svar på hva som har skjedd. Men blant dem hun møter finnes én som er villig til å drepe for å hindre at sannheten om søsterens grusomme skjebne kommer fram i lyset.

Døden ved vann er en spenningsroman om å gå over grenser, om å innhentes av fortiden, om barnet som søker kjærlighet og møtes med begjær.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
445
ISBN
9788202289645
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
21 x 15 cm
Serie
Jennifer Plåterud 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Ny psykothriller-mester"

Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis

"Krimforfatter Torkil Damhaug er et nytt litterært bekjentskap for meg. Desto hyggeligere da å melde at han allerede er innlemmet i min lille krets av favorittforfattere."

Svein Kristiansen, Fredriksstad Blad

"Damhaug skriver svært godt, ikke minst er han dyktig til å skildre personer på en presis, troverdig og levende måte. Han haler intrigen sin velberget i land, og sparer drevent en siste overraskelse helt til slutten."

Sindre Hovdenakk, VG

"Første klasses thriller (...) dette er en svært godt skrevet, uttenkt og gjennomført roman."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"(...) ambisiøs og velskrevet, med en ytterst kompleks og overraskende intrige."

Ola Hegdal, Dagens Næringsliv

"Nytt høydepunkt fra en av de mest ambisiøse - og beste - norske krim-utøvere."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Damhaug har skrevet en solid historie, som fanger leseren i kraft av fine personskildringer, dramatiske overganger, gode dialoger og troverdige miljøbeskrivelser (...) og som gir forfatteren en sikker plass på krimparnasset."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Psykologisk krim av klasse (...) Torkil Damhaug plasserer seg nå definitivt i norsk krims eliteserie (...) nok en gang med kløkt, stor psykologisk innsikt og betydelig skriveevne som har resultert i en skremmende, vond og fascinerende roman."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Damhaug er rett og slett et unikt forfatter- og fortellertalent, som for alvor slo igjennom med sin forrige thriller, «Se meg Medusa», men som med «Døden ved vann» overgår seg selv. Det er blitt en thriller som garantert vil være blant årets beste når 2009 er over."

Eva Nyhaug, Moss Avis

"Døden ved vann er en drivende dynamisk krim som skiller seg klart ut fra mengden."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Kunders vurdering

J
Johna – 12.12.2009

– Romanen "Døden ved vann" er en fascinerende og annerledes krimroman, samtidig som forfatteren bruker en klassisk oppskrift til å skape stemning og grøss for leseren av boka! Handlingen spinner rundt en ung kvinne, Liss, som får kjennskap til at hennes søster er sporløst borte, og dermed reiser fra Amsterdam til Oslo for å løse det skremmende mysteriet. Hun vikles etter hvert inn i et nett som ikke bare blir farlig for hennes søster, men også for Liss og dem rundt henne. Denne romanen er på mange måter klassisk krim, samtidig som den er krydret med en skrivestil og setninger som gjør den positivt annerledes! Anbefales så absolutt!

J
Jensen – 07.10.2009

– Døden ved vann av Torkil Damhaug er en av de mer overraskende bøkene jeg har lest på lang tid, spesielt når det gjelder krim- og spenningssjangeren. Boken skaper spenning og neglebitt fra første side, og det er klart for leseren at forfatteren har ambisjoner om å underholde og engasjere leseren stort! Det er litt vanskelig å anmelde boken uten å røpe viktige deler av handlingen, så jeg nøyer meg med å si at boken handler om en drapsgåte som er både original og overraskende, med temaer som begjær og lyst dypt rotet i handlingen. Boken blir rett og slett aldri kjedelig, og jeg leste denne boken fra begynnelse til slutt uten å legge den fra meg! Jeg vil si at denne boken kan være en kjempegod presang til jul, gjerne til litt eldre ungdom og tenåringer!

T
T – 11.04.2009

– Torkil Damhaug forteller mange parallelle historier i denne boka. Kanskje ikke noe originalt grep, men her bidrar de ulike løpene til å holde på spenningen for oss lesere. Boka starter med flere historier. Vi leser om en forsømt guttunge på sydentur med foreldre som drikker, en ungjente på kjøret i Amsterdam og en patolog og en etterforsker som finner hverandre. Sakte med sikkert veves historiene sammen, og Damhaugs sterkeste side er etter min mening hans evne til å beskrive menneskets mørkere sider. Historien er bygd opp slik at du blir drevet til å lese litt videre hele tiden, og er du skvetten bør du sette deg godt til rette.

K
Karolinex – 20.03.2009

– Boken "Døden ved vann" handler om at Liss får en beskjed om at hennes søster er sporløst forsvunnet. Da velger Liss å sette seg på det første flyet fra Amsterdam til hjembyen Oslo. Her blir hun nødt til å lete etter svar for å kunne finne ut av hva som har skjedd. Men dette blir ikke så lett som hun først hadde tenkt seg at det skulle bli. Hun blir nemlig jaget av en som er villig til å gjøre hva som helst for at ingen skal finne ut av hva som har skjedd! Dette er en meget spennede bok som alle krimelskere burde lese! Anbefales!

G
Glad i bøker – 15.03.2009

– Døden ved vann starter med at vi følger 12 år gamle Jo på sydentur med familien. Dette blir en tur som skal forandre hele livet hans, og dette er starten på noe som blr både sykt og skremmende. Mange år seinere møter vi Liss som bor i Amsterdam. Hun får telefon om at søsteren hennes er forsvunnet, og drar hjem til Norge. Boka er fylt med spenning og situasjonen er hele tiden til å ta og føle på. Dette er en thriller som får deg til å grøsse. Forfatteren klarer å holde på spenningen gjennom hele boka. Denne kan få nakkehårene dine til å reise seg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Døden ved vann:

Lupus
199,-

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
199,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

1793

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv