Glasshjerte

«Språket gjør ham til et strålende eksempel på en litterær krimforfatter. ... Romanen er komponert som et bølgende musikkstykke, der tempo og stemning stadig skifter, på vei mot en slagkraftig finale.»

, Dagbladet Terningkast 5
Torkil Damhaug har allerede vunnet Rivertonprisen to ganger. Med Glasshjerte legger han inn en sterk søknad også for neste års pris. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

presentert av hilde røer johnsrud, redaktør

Robin og Mikkel er brødre. Robin er utviklingshemmet, og Mikkel og moren tar seg av ham etter beste evne. Men det er ikke alltid så enkelt å vite hva som foregår i hodet til Mikkel. Noen ganger får han det for seg at han skal besøke faren, for eksempel. En mørk kveld i november stikker han av, og når han omsider dukker opp hjemme er han ille tilredt, vettskremt og ute av stand til å gjøre rede for seg. Hånda hans er dekket av noe som kan se ut som blod. Hva er det han har opplevd mens han var borte? Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett.

Forsvinningen
Kusinen til Mikkel og Robin, unge, vakre Amina, bor like i nærheten. Hun blir meldt savnet fra hjemmet sitt, og hele nabolaget bidrar i leteaksjonen. Hva er det som har skjedd? Amina er halvt pakistansk, og faren er ganske streng. Kan hun ha rømt hjemmefra? Eller har det tilstøtt henne noe alvorlig? Mistanken faller på faren hennes, på Mikkel, på naboene, og på den selvopptatte faren til Mikkel og Robin. Ingen vet noe sikkert. Men Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen.

Ondskapen
Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

Torkil Damhaug er dobbel vinner av Rivertonprisen, han fikk prisen for årets beste kriminalroman både i 2011 og i 2016.

Fakta

Om forfatteren

Torkil Damhaug (f. 1958) er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri. Gjennombruddet som forfatter kom med Se meg, Medusa (2007). I 2011 vant han Riverton-prisen for Ildmannen. Den femte årstid, fjorårets roman, fikk også Riverton-prisen.

Bla i boka

Anmeldelser

«Språket gjør ham til et strålende eksempel på en litterær krimforfatter. ... Romanen er komponert som et bølgende musikkstykke, der tempo og stemning stadig skifter, på vei mot en slagkraftig finale.»

, Dagbladet Terningkast 5

«... en sjeldent relevant krimroman. Bedre er det ikke blitt gjort av noen norsk krimforfatter på lenge.»

, Aftenposten

«I bunnen av «Glasshjerte» ligger en klassisk krimfortelling: en forsvinning blir til mord, det finnes en mengde spor, sidespor og antydninger. Når løsningen foreligger etter drøyt 400 sider, har hele regnestykket gått vakkert opp. (...) Og når alt det er sagt: «Glasshjerte» holder høyt spenningsnivå, smart som den er.»

, NRK P2

«Godt krimhandverk med mange pluss.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5