Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hodet ved døra

"Velskrevet. Vittig. Veldig spennende. Hva mer kan man be om?"

VG

«Mandag 24. januar 1970 lå et avskåret menneskehode rett utenfor døra inn til rommet jeg hadde leid på fjellstua øverst i Tanadalen. Det lå på siden, med det høyre øret ned mot tregulvet, som om det lyttet etter signaler fra mørket under. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«Mandag 24. januar 1970 lå et avskåret menneskehode rett utenfor døra inn til rommet jeg hadde leid på fjellstua øverst i Tanadalen. Det lå på siden, med det høyre øret ned mot tregulvet, som om det lyttet etter signaler fra mørket under. Det tømmerbygde huset, med sine nakne gjesterom, sin respatexkafé og sine smale ganger, lå innpakket i vintermørket utenfor.» Hodet er det første den unge forfatteren ser når han kommer ut fra rommet sitt på fjellstua. Han er i Finnmark for å skrive en bok om samene. Drapet gjør vintermørket enda mørkere i den lille bygda der han bor. Tyve år etter tar fortida ham igjen en dag han er på vei ut av en bokhandel midt i Oslo. Og sammen med fortida - den skremmende uhyggen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202522421
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Velskrevet. Vittig. Veldig spennende. Hva mer kan man be om?"

Ingvar Ambjørnsen, VG

"Bokens styrke er forfatterens fintmerkende psykologi, der mening ikke bare hentes ut fra hva som sies, men også ut fra det man tier om."

Terje Stemland, Aftenposten

«Dahl er en glimrende forteller; det jeg liker er at han ikke sminker språket, men lar hendelsene sjøl tale, og at han skaper sterk identifisering gjennom den svært personlige synsvinkelen.»

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hodet ved døra:

Se flere

Logg inn

Handlekurv