Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jeg vet hvem du er

Som skodde driver uhyggen gjennom landskapet. Angsten snor seg mellom husene, inn gjennom vinduene og inn i sinnet på de tre unge som skal pusse opp et hus i en fraflyttet grend. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Tre unge mennesker har gått til anskaffelse av et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörður på nordvestkysten av Island. De ser for seg det gode liv uten storbyens jag og mas. Katríns samboer Garðar mistet jobben under finanskrisa, og trenger en ny start. Sammen med bestevennen Einar beslutter han å kjøpe et forlatt hus for å gjøre det om til pensjonat. Men livet går aldri helt som planlagt. Like før de skulle overta huset døde Einar brått, i sin egen seng. Kona hans, Líf, fant ham kald og død i senga. Tynget av sjokk og sorg ønsker hun likevel å videreføre Einars del av oppussingsprosjektet.

Dypt original og forfriskende krim fra de mest forblåste kanter av verden.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

Ubarmhjertige naturkrefter
Vinteren er allerede i anmarsj, og den gamle skipperen som setter dem i land virker betenkt. Er virkelig de unge byfolka fra Reykjavik godt nok forberedt? Det er langt til nærmeste bebodde hus, ingen telefondekning og ingen strøm. Om uhellet skulle være ute må de vente til skipperen kommer tilbake for å hente dem en uke seinere. Da det går opp for skipperen hvilket hus det er de unge skal sette i stand, forsøker han å advare dem. Naturkreftene kan man stort sett mestre, om man har vært ute en vinternatt før - men det finnes andre og sterkere krefter, som ikke lar seg fordrive av lys og varme. Katrín, Garðar og Líf står imidlertid på sitt. Garðar målbærer den sterke entusiasmen de alle burde føle - men Katrín kjenner en dyp uro. Den ødslige naturen, de fraflyttede husene og det stadig tiltakende forfallet. Var dette egentlig en god idé?

Det siste huset
Huset de har kjøpt bærer tydelig preg av å ha stått tomt lenge. Den forrige eieren forsvant sporløst for noen år siden, og til slutt ble huset solgt. Han hadde åpenbart begynt på en restaurering, men kom ikke så langt. De har mye hardt arbeid foran seg. Katrín begynner så smått å tenke at det kanskje kan bli en fin tur, likevel - men så finner de to hvite trekors i gresset like utenfor døra. Hvordan har de kommet dit? For de er vel alene på Hesteyri? En annen morgen er det plutselig våte fotspor tvers gjennom huset - og hva slags knokler er det som ligger under de gamle terrassebordene? Det kan se ut som om den gamle skipperens skepsis var vel begrunnet - Katrín, Garðar og Líf kjemper for å holde angsten fra livet.

Kriminallitteratur på høyt nivå.
Knut Holt, Fædrelandsvennen

For mange døde
Samtidig blir den unge legen og psykiateren Freyr i Ísafjörður trukket inn i to parallelle etterforskninger. Den ene gjelder vandaliseringen av den lokale barnehagen. Kan Freyr, i egenskap av psykiater, få noe ut av budskapet som er skriblet på veggene? Den andre saken gjelder den eldre kvinnen Hallas selvmord. Halla ser ut til å ha vært besatt av Freyrs sønn, som forsvant under lek tre år tidligere - og som fremdeles ikke er funnet. Så vidt Freyr vet, kjente ikke sønnen Halla - så hvorfor har hun stadig gjentatt navnet hans? Etterforskningen avdekker at en rekke mennesker som gikk i Hallas klasse på barneskolen har møtt en voldsom død. Alle dødsfallene hadde tilsynelatende naturlige årsaker, men altfor mange fra den gamle klassen døde altfor tett i tid. Selvmord, bisarre ulykker, akutt sykdom - hva kan det være som binder dem sammen? Og hva har det med sønnen til Freyr å gjøre?

Dundrende suksess
«Leser du denne på senga, er du garantert en dårlig natt,» skrev Dagbladets anmelder. Og er du allerede mørkredd bør du lese denne boka på høylys dag, på stranda eller i solveggen - for Yrsa Sigurðardóttir behersker virkelig kunsten å la uhyggen sive inn fra det ugjennomtrengelige høstmørket utenfor. Jeg vet hvem du er kan minne om Johan Theorin på sitt beste - handlingen utspiller seg i grenselandet mellom tilsynelatende uforklarlige fenomener og en ødslig, gråblek virkelighet. Blir Katrín, Garðar og Líf virkelig hjemsøkt, eller har de ondskapen midt iblant seg? Uansett er det duket for uhygge i stort format, så hold øye med Yrsa Sigurðardóttir framover!

Som et friskt pust i krimlandskapet siver ubehaget inn under huden og skaper en intens spenning fra første til siste side i denne thrilleren av en spenningsroman.
VG

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
366
ISBN
9788248911517
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Ég man pig
Format
22 x 15 cm
Nr
8004048

Om forfatteren

Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa SigurDarDottir er en islandsk forfatter som skriver både kriminalromaner og barnebøker. Hun har virket som forfatter siden 1998 og hennes debutbok som kriminalforfatter ble oversatt til norsk i 2006. Hun har ved siden av skrivingen en karriere som sivilingeniør.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jeg vet hvem du er:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 
Memoria
249,-

Memoria

David Lagercrantz
Innbundet 
249,- 399,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv