Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Jenta med ballongen

kriminalroman

I skumringen beveger to skikkelser seg gjennom et skogholt i utkanten av Skien: en liten jente med en rød ballong og en kvinne med en liten hund.

Snart mottar alarmsentralen en melding fra kvinnen med hunden. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
I skumringen beveger to skikkelser seg gjennom et skogholt i utkanten av Skien: en liten jente med en rød ballong og en kvinne med en liten hund.

Snart mottar alarmsentralen en melding fra kvinnen med hunden. Hun har falt stygt og trenger bistand. Da hjelpemannskapet kommer frem, finner de henne kvalt med en punktert ballong plassert på brystet. Og da NRK-journalisten Mette Minde begynner å motta anonyme brev som angår den døde kvinnens arbeidsplass, blir det åpenbart at den fredelige småbyen ulmer av fordekte sannheter.

«Åh, vad jag tyckte om boken!!! Fantastiska personporträtt och en stark känsla for spänning.»

Camilla Läckberg

«... på alle måter en god kriminalroman fra en dyktig debutant.»

Kurt Hanssen, Dagbladet

«... spenningsfylt krimdebut med rammende person- og miljøportretter.»
Per Haddal, Aftenposten

Intervju på nrk.no

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
335
ISBN
9788205388833
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
19 x 11 cm
Priser
Maurits Hansen prisen - Nytt Blod 2009
Serie
Gyldendal krim
Mette Minde 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

f
froken moet – 04.01.2013

– Synes denne boka var veldig god. Siden jeg bor i Skien selv var det en av grunnene til at jeg ville lese denne. Og det var artig å lese om steder jeg godt kjenner igjen. Mette Minde surrer seg inn i en drapssak, hun er NRK reporter og vil gjerne finne ut av dette selv. Men så blir hun innkalt til politiet flere ganger og får advarsler. Denne boka overraska meg veldig på slutten, jeg hadde aldri trodd at drapsmannen var den det var! Klarte ikke legge den fra meg, så den ble lest ut på ên dag. Veldig godt skrevet, og spennende. Har lyst til å lese mer fra Merete Junker nå! Terningkast: 5

E
Ekba – 04.04.2010

– Jeg var spent på å lese denne boken, da Merete Junker sin bok nummer to fikk gode kritikker. Men jeg ble noe skuffet. Boka er bygd opp rundt hovedpersonen Mette Minde, og som i mange flere bøker, er det en ikkepolitiperson som går sine egne veier i forhold til etterforskningen. Jeg syns det var noe vanskelig å bli grepet av boka. Spenningen var ikke på topp - det skjedde lite etter det første drapet som drev fortellingen videre. I tillegg var det mange personer og settinger som ble skildret, og forfattren har ikke klart å tydeliggjøre i avsnitt hvem som egentlig det var snakk om. Det ble ofte brukt ordet "hun" når nye avsnitt begynte - men hvem "hun" det var snakk om fant vi ofte ikke ut før langt nede i avsnittet. Og en del usannsynlige tråder syns jeg det var. Men en grei fortelling, og kanskje ikke så verst til å være en debutroman.

J
JOhna – 12.12.2009

– Denne boken av Merete Junker er en av årets største overraskelser innen krimlitteratur, og en god overraskelse i så måte! Junker har en skrivestil og en ordlegging som passer perfekt til krimlitteratur, og hennes handling i denne boken drives smidig og intens fremover, og vil få leseren til å lese den fra perm til perm uten å legge den fra seg! Jeg vil ikke røpe noe som helst fra denne boken, og sier ikke annet enn at boken tar utgangspunkt i et ytterst pussig drap, der hovedpersonen ønsker å løse mysteriet uten hjelp fra andre, og dermed vikler seg inn i et nett som kan bety døden, også for henne. Dette er god og intens krim, og det er vel egentlig bare til å spare den til påskekosen! For den som kan vente så lenge ...

I
I – 25.05.2009

– Journalist Mette Minde er hovedpersonen i denne krimboken som utspinner seg i en liten by i Norge. En dame blir drept under en tur med hunden sin. Mannen til Mette Minde er førstemann på åstedet og hun blir fra første stund involvert i drapet. Da det viser seg at hun kjente drapsofferet blir det enda mer personlig for henne. Boken er velskrevet og spennende. Løgner og usannheter blir avdekket lag etter lag, og ting er sjelden som man ved første øyekast tror i denne boken. Som leser lar en seg fascinere av krimhistorien som utspiller seg så vel som de menneskelige sidene boken skildrer. Det at det hele foregår i en lettgjenkjennelig ramme i en liten norsk småby, med vanlige mennesker vi lett kan kjenne igjen og identifisere oss med, gjør at boken blir ekstra spennende. Dette er en troverdig norsk krim som kan anbefales alle krimelskere.

S
Skancke – 04.05.2009

– Mette Minde er en gift tobarnsmor som jobber som NRK-journalist i Skien. En kvinne blir myrdet, og Mette ser raskt at det kan være sammenheng mellom drapet på henne og en annen sak hun har blitt anonymt tipset om. Hun begynner derfor å etterforske saken litt på egenhånd, og spinnes raskt inn i et nett det kan bli vanskelig å komme seg hel ut av igjen. Merete Junker skriver godt, har en lett fortellerstil og er flink til å holde spenningen oppe. Karakterportrettene var troverdige, og spesielt var historien til "den lille piken med ballongen" innsiktsfullt skildret. Jeg har lest mye krim og avslører ofte hvem som er morderen tidlig i boka - men ikke denne gangen :)

T
T – 11.04.2009

– En kvinne blir funnet drept i et skogholt utenfor Skien, og det blir den største nyhetssaken på stedet. Mette Minde er en ambisiøs gravende radioreporter for NRK. Hun har nylig flyttet tilbake til hjembyen og mangler kilder i politihuset, men tilfeldigvis er mannen hennes, som er ambulansesjåfør, en av de første på stedet. Han forteller henne om den punkterte ballongen som var lagt oppå den kvalte kvinnen. Dette er taushetsbelagt informasjon hun ikke kan bruke direkte i jobben. Isteden setter hun i gang med sin egen etterforskning. Med mann og barn vel forvart på hytta begynner hun å nøste opp i tråder som på en eller annen måte ser ut til å henge sammen. I små drypp får vi et innblikk i Mette Mindes forhistorie og bakgrunn. Hovedpersonen klarer seg greit, men utmerker seg ikke i jungelen av bøker. Men Merete Junker skal ha ros for gode skildringer og en godt oppbygd historie. Absolutt godkjent debutbok.

I
I – 09.04.2009

– Journalist Mette Minde er hovedpersonen i denne krimboken som utspinner seg i en liten by i Norge. En dame blir drept mens hun går tur med hunden sin. Mannen til Mette Minde er førstemann på åstedet og hun blir fra første stund involvert i drapet. Når det viser seg at hun kjente drapsofferet blir det enda mer personlig for henne. Boken er velskrevet og spennende. Løgner og usannheter blir avdekket lag etter lag, og ting er sjelden som man ved første øyekast tror i denne boken. Som leser lar en seg fasinere av krimhistorien som utspiller seg så vel som de menneskelige sidene boken skildrer. Det at det hele foregår i en lettgjenkjennelig ramme i en liten norsk småby, med vanlige mennesker vi lett kan kjenne igjen og identifisere oss med, gjør at boken blir ekstra spennende. Dette er en troverdig norsk krim som kan anbefales alle krimelskere.

O
OL – 19.03.2009

– "Jenta med ballongen" er skremmende og skrevet på en levende måte. Journalisten Mette Minde fra NRK får opplysninger om drapet på en kvinne. Kvinnen ble kvalt og hadde en punktert ballong på magen. Hunden hun hadde med seg var sporløst forsvunnet. Etter at hun mottar anonyme brev om saken begynner hun å blande seg inn. Journalisten prøver å finne svar på drapsgåten, men hun berører en hemmelighet som ingen andre er interesserte i at hun skal finne ut av. Dette valget kan bli farlig for hennes liv. Likevel klarer hun ikke å holde seg borte. En spennende, og skremmende roman som absolutt er verd å få med seg.

G
Glad i bøker – 21.10.2008

– Merete Junkers debutroman, "Jenta med ballongen" kan på det varmeste anbefales. Her møter vi jornalisten Mette Minde som jobber i Telemarksredaksjonen av NRK. En dame på 44 år blir funnet kvalt i et skogholt, den døde viser seg å være en Mette Minde kjente fra barndommen. Hun bir nysgjerrig og blir dratt inn i en verden av svindel og skjulte hendelser. Det viser seg at denne saken har flere forgreininger i lokalmiljøet. det dukker opp mange som kan ha motiv for å ha drept kvinnen og det er uhyre spennende. Mette Minde får selv føle på kroppen ved flere anledninger hvor langt noen er villig til å gå for å skjule sine synder. Meget spennende og velskrevet bok.

S
S – 19.10.2008

– En kvinne blir drept mens hun er ute og lufter hunden sin, og historien spinnes om dette. Hunden forsvinner, og politiet mistenker at den er kidnappet av utspekulerte gjerningsmenn. Junker skriver lett og uanstrengt, med personbeskrivelser som stort sett er meget gode. Hovedpersonen beskrives meget troverdig og inkluderende, sjangermessig kan en påstå at "Jenta med ballongen" balanserer mellom Karin Fossum og Unni Lindell, om enn med noe mindre erfaring i faget. Denne romanen er på alle måter en svært god kriminalroman fra en talentfull debutant, spesielt behersker Junker å samle trådene på en glimrende måte. Fortellingen stoppes ikke av dødpunkter, noe som virkelig er svært positivt i forhold til krimsjangeren!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jenta med ballongen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 

Ni liv

Emelie Schepp
Innbundet 
332,- 379,-
 

Isola

Katrine Engberg
Paperback 
199,-
 

Svik

Trude Teige
Paperback 
199,-

Dalen

Bernard Minier
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Handlekurv