Lang tids reise

kriminalroman

Serie: Svend Foyn 19

«Jan Mehlums språklige og litterære grep løfter denne romanen over mye av det som skrives av seriekrim her hjemme nå.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

En historie om et forsvunnet barn.

En dag i august 2009 forsvinner den halvannet år gamle Felicia Nilsson fra en leilighet i Tønsberg. Familien har lenge vært i barnevernets søkelys uten at effektive tiltak er blitt iverksatt.

Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

En historie om et forsvunnet barn

En dag i august 2009 forsvinner den halvannet år gamle Felicia Nilsson fra en leilighet i Tønsberg. Familien har lenge vært i barnevernets søkelys uten at effektive tiltak er blitt iverksatt. Spørsmålet om hva som har skjedd med barnet, rir både etterforskerne og lokalsamfunnet som en mare. Mange teorier blir lansert, men først da politiet finner blodspor etter barnet, både på badet og i farens båt, og vitner melder seg, blir både far og mor tiltalt for drap, og faren dømmes. Men noe lik blir ikke funnet.

Som familiens nabo greide advokat Svend Foyn aldri å glemme saken, selv om han ikke var direkte involvert. Ti år senere har VG en artikkel om det uløste mysteriet: Hva skjedde med Felicia Nilsson? Oppslaget i avisen bringer Foyn inn i en lang og uforutsigbar reise tilbake i tiden.

Lang tids reise er en fortelling om moral og svik, om justismord, om liv og død. Og om hunder. En virkelighetsnær fortelling. Og som alltid i Mehlums krimromaner, skremmende aktuell.

«Jan Mehlums språklige og litterære grep løfter denne romanen over mye av det som skrives av seriekrim her hjemme nå. Hans dialogiske eleganse med slagkraftig understatement med ironisk snert rammer det småborgerlige tønsbergmiljøet, enten Foyn uttaler seg om Herreselskapet Harmonien, Tønsbergs Blad eller eiendomsbaronene i området. [...] Forfatterens sosiale perspektiv som målbæres av hans alter ego, Svend Foyn, gjør boka og hele forfatterskapet hans til en ekte sosialrealistisk krim, i slekt med blant andre legendene Sjöwall og Wahlöös klassiske serie.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad, terningkast 5

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 299
ISBN: 9788205540095
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8185859
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger