Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Terbovens liste

thriller

En besettende thriller om Norges best bevarte krigshemmelighet! Mai 1945: Tyskland kapitulerer, og i sin residens på Skaugum sprenger rikskommissær Terboven seg selv og sine arkiver. I det påfølgende rettsoppgjøret finner ingen sporene av Terbovens hemmelige liste over angivere fra norsk samfunnsliv. Les mer

149,-
Utsolgt
En besettende thriller om Norges best bevarte krigshemmelighet! Mai 1945: Tyskland kapitulerer, og i sin residens på Skaugum sprenger rikskommissær Terboven seg selv og sine arkiver. I det påfølgende rettsoppgjøret finner ingen sporene av Terbovens hemmelige liste over angivere fra norsk samfunnsliv. November 2005: En forsvinning og et overfall er opptakten til marerittet for journalist Kjell Grønningen. Uten å vite hva han blandes inn i, begynner han å nøste i tråder som fører ham tilbake til andre verdenskrig. Finnes virkelig Terbovens liste? Snart skjønner Grønningen at sterke krefter motarbeider ham. Og de skyr ingen midler. Terningkast 5. «. en visuell og hardkokt historie som nærmest ber om en filmatisering .»Guro Havrevold, Fredriksstad Blad

Medlemsvurdering:
Eirik Wekre har virkelig levert en klassiker med boken "Terbovens Liste". Boken omhandler en avdanket og bitter journalist ved navn Kjell Grøningen, som i sitt første oppdrag som privatdetektiv får i oppdrag å spore opp den mektige Kate Fayes eksmann Pål Hermansen. Etter hvert som Grøningen nærmer seg et svar i sin forsvinningssak, oppdager han at han er i ferd med å avsløre langt større ting enn han først var klar over. Han er på spor av Terbovens liste, en liste med navn over dobbelagenter og krigsprofitører som hadde nær kontakt med Josef Terboven under krigens dager. Og etter hvert som Grøningen nærmer seg listen dukker det stadig opp personer som på død og liv vil holde denne listen skjult. Forfatteren skriver gripende og svært engasjerende. Boken er lettlest og svært vanskelig å legge fra seg. Flere steder i boken er det også flettet inn informasjon som virker nokså vanntett, det er med på å gjøre denne spenningsromanen til en troverdig og god leseropplevelse. Anbefales!

SantaCruz

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
351
ISBN
9788205366794
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
12 x 19 cm
Serie
Gyldendal krim

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
T – 15.06.2008

– Denne boka tar utgangspunkt i Terbovens liste, som skulle være den tyske rikskommissærens hemmelige liste over norske angivere under krigen. Handlingen foregår på to tidsplan, en historie som utspiller seg under andre verdenskrig, og en handling fra i dag, der denne lista fremdeles er farlig stoff. Journalist Kjell Rønningen kommer borti saken ved en tilfeldighet, og det skal vise seg å være farlig for han. Boka er spennende, til tross for at de to historiene kunne vært bedre flettet sammen i hverandre. Hovedpersonen er heller ingen person som vekker stor interesse, så der har nok også forfatteren noe å gå på etter min mening, men historien er som sagt spennende, og selv om den er ganske kompleks, så får boka en tilfredsstillende slutt. Helt ok underholdning.

S
SantaCruz – 15.08.2006

– Eirik Wekre har virkelig levert en klassiker med boken "Terbovens Liste". Boken omhandler en avdanket og bitter journalist ved navn Kjell Grøningen, som i sitt første oppdrag som privatdetektiv får i oppdrag å spore opp den mektige Kate Fayes eksmann Pål Hermansen. Etter hvert som Grøningen nærmer seg et svar i sin forsvinningssak, oppdager han at han er i ferd med å avsløre langt større ting enn han først var klar over. Han er på spor av Terbovens liste, en liste med navn over dobbelagenter og krigsprofitører som hadde nær kontakt med Josef Terboven under krigens dager. Og etter hvert som Grøningen nærmer seg listen dukker det stadig opp personer som på død og liv vil holde denne listen skjult. Forfatteren skriver gripende og svært engasjerende. Boken er lettlest og svært vanskelig å legge fra seg. Flere steder i boken er det også flettet inn informasjon som virker nokså vanntett, det er med på å gjøre denne spenningsromanen til en troverdig og god leseropplevelse. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Terbovens liste:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Handlekurv