Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Alle orkaners mor

"Nygårdshaugs beskrivelse av hvordan orkanen bygger seg opp ute i havet mens den vakthavende meteorolog på kyststasjonen Punta Allen med stigende puls bokfører de oppsiktsvekkende data, er rett og slett stor skjønnlitteratur - uansett genre. Fortellingen i sin helhet holder hva anslaget lover."

Geir Løvli, Fredrikstad Blad

Fredric Drum tar velfortjent fri fra restauranten sin og drar på ferie til Mexico. Ikke uventet blir ferien forstyrret av at hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen, ringer og forteller Drum at en av hans arkeologvenner er forsvunnet i Mexico. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Fredric Drum tar velfortjent fri fra restauranten sin og drar på ferie til Mexico. Ikke uventet blir ferien forstyrret av at hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen, ringer og forteller Drum at en av hans arkeologvenner er forsvunnet i Mexico. Skarphedin kobler Drum til de lokale politistyrkene, og mens Drum leter etter den bortkomne vennen trekkes han inn i jakten på en lokal massemorder, i politisk valgkamp samt i utforskning av Maya-kulturens gamle skrifter. Alle orkaners mor er niende bok om gastronomen og hobbydetektiven Fredric Drum. Bøkene kan leses uavhengig av rekkefølge.

Medlemsvurdering:
I denne krimromanen, skrevet av Gert Nygårdshaug, møter vi Fredric Drum. Han eier et flott spisested i Oslo, men er også detektiv. Når vi treffer han er han på ferie i Mexico, for å slappe av. Hans idylliske ferie blir brutt da onkelen hans ringer og forteller om at hans gode venn, en arkeolog, har forsvunnet. Drum tar saken og virvler seg etter hvert inn i en nokså bestialsk sak. Det viser seg at det har foregått en serie bestialske drap den siste tiden, alle utført etter mayanernes ritualer... Boken er først og fremst velskrevet, men det er ikke det som gjør den så bra som den er. Forfatteren viser solide kunnskaper, og med det skaper han derfor en slags tillit til leseren. Er du glad i spennende bøker burde du absolutt vurdere denne. Annbefales!

Henrik

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202709549
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Fredric Drum og Skarphedin Olsen 9

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Nygårdshaugs beskrivelse av hvordan orkanen bygger seg opp ute i havet mens den vakthavende meteorolog på kyststasjonen Punta Allen med stigende puls bokfører de oppsiktsvekkende data, er rett og slett stor skjønnlitteratur - uansett genre. Fortellingen i sin helhet holder hva anslaget lover."

Geir Løvli, Fredrikstad Blad

"Fredric Drum er de mest originale, intelligente, underholdende og kreative kriminalromanene som skrives i Norge i dag. Alle orkaners mor er niende og, sies det fra informert hold, neste siste Drum-bok, men vår helt er i strålende form hele veien."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"En sjelden gang virker fabelaktig som et for spakt uttrykk. Denne krimboken er nemlig rett og slett fantastisk."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Det er mange tråder i "Alle orkaners mor", men Nygårdshaug håndterer dem elegant. Bare én blir på kryptisk vis hengende i luften mot slutten. Men det kan tilgis etter et spennende og underholdende opphold i mayakulturens hjemland."

Ingrid Brekke, Aftenposten

"Det åpner med en forrykende orkanskildring, samtidig som en ukjent trenger seg fram gjennom jungelen til den glemte mayabyen. Dette er Nygårdshaug på hans aller beste; en mer sugende start på en roman har han kanskje aldri skrevet. Fra dette voldsomme utgangspunktet bygger han opp handlingen med en mesterlig sans for så vel rytmikk som dynamikk"

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Fra første side i Alle orkaners mor går Gert Nygårdshaug på med full styrke og spenning så det holder til siste gåte er løst og siste ord lest. Her er det ikke bare Yukatánhalvøya som blir tatt med storm, det blir vi også."

Tone Mjåvatn, Vårt Land

Kunders vurdering

T
Trine Aaker – 24.06.2016

– Spennende bok. Ypperlig til lydbok.

T
Toril – 09.09.2005

– Nygårdshaug er full av kunnskap. Tror jeg. Og han briljerer med den. Denne gangen formidler han kunnskap (eller?) om Mexico og Maja-indianere. Ikke vet jeg hva som er sant og usant. Men han skriver krimromaner på en måte som liksom er litt 'non-fiction'-aktig. Og av og til blir det litt for mye for meg. Jeg liker måten Nygårdshaug formulerer seg på. Han er elegant og språkmektig. Og boka er spennende. Og drivende. Men historien er litt for mye overlesset med historiske??? fakta. Tror jeg velger en annen krimforfatter neste gang. Hvis ikke Nygårdshaug slapper litt av. For jeg har lest tidligere bøker jeg likte. Veldig godt.

H
Henrik – 24.10.2004

– I denne krimromanen, skrevet av Gert Nygårdshaug, møter vi Fredric Drum. Han eier et flott spisested i Oslo, men er også detektiv. Når vi treffer han er han på ferie i Mexico, for å slappe av. Hans idylliske ferie blir brutt da onkelen hans ringer og forteller om at hans gode venn, en arkeolog, har forsvunnet. Drum tar saken og virvler seg etter hvert inn i en nokså bestialsk sak. Det viser seg at det har foregått en serie bestialske drap den siste tiden, alle utført etter mayanernes ritualer... Boken er først og fremst velskrevet, men det er ikke det som gjør den så bra som den er. Forfatteren viser solide kunnskaper, og med det skaper han derfor en slags tillit til leseren. Er du glad i spennende bøker burde du absolutt vurdere denne. Annbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alle orkaners mor:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv