Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Av jord er du kommet

kriminalroman

«Ny stor krimhelt er skapt «Boka som er Chris Tvedts sjette, er nok en topp krim fra bergensforfatteren. En utsøkt, spennende og troverdig historie som tar tørner og vrier det er umulig å forutse. Språket flyter lett og godt, og inneholder få floskler. Personene står klart og tydelig fram både på godt og vondt. Kanskje en ny Rivertonvinner for Tvedt? Så langt i år i alle fall den klart beste kriminalromanen jeg har lest.»»

Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

I en skogsbygd på østlandet blir en gammel mann regelrett henrettet. KRIPOS-etterforsker Edvard Matre finner ingen spor etter morderen. I Oslo gir myndighetene etter for press og åpner en massegrav med pasienter fra Gaustad Sykehus. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
I en skogsbygd på østlandet blir en gammel mann regelrett henrettet. KRIPOS-etterforsker Edvard Matre finner ingen spor etter morderen. I Oslo gir myndighetene etter for press og åpner en massegrav med pasienter fra Gaustad Sykehus. I Bergen blir en ung kvinne funnet drept og en annen ligger i koma. Mye tyder på at begge har vært utsatt for samme gjerningsmann. Edvard Matre blir sendt tilbake til byen han forlot for mange år siden for å finne en mulig seriemorder.

Men Edvard og teamet hans står uten spor. Presset for å finne morderen før han slår til på nytt, er stort. Det hjelper heller ikke at Edvard får beskjed om at en av dem som ble funnet i massegraven på Gaustad er hans egen mor. Så vidt Edvard vet, døde foreldrene hans i en ulykke for mange år siden og ble begravd side om side på en kirkegård i Bergen.

Edvard Matre er vant til ikke å vite hvem morderen er. Nå vet han plutselig ikke hvem han selv er heller. Men etter hvert som etterforskningen skrider frem skal han få lære mer om seg selv og hvor han kommer fra, enn han setter pris på.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
393
ISBN
9788202408152
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
19 x 12 cm
Serie
Edvard Matre 1
Kaliber

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ny stor krimhelt er skapt «Boka som er Chris Tvedts sjette, er nok en topp krim fra bergensforfatteren. En utsøkt, spennende og troverdig historie som tar tørner og vrier det er umulig å forutse. Språket flyter lett og godt, og inneholder få floskler. Personene står klart og tydelig fram både på godt og vondt. Kanskje en ny Rivertonvinner for Tvedt? Så langt i år i alle fall den klart beste kriminalromanen jeg har lest.»»

Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

«Helstøpt helt «[...] en av påskens godbiter.»»

Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«Den nye stjernen «Tvedt er den nye stjernen i norsk krim. [...] Tvedt går tett på sine figurer og lar dem virkelig føle begivenhetene på kroppen. Han har skrevet sin hittil sterkeste bok som fungerer på mange plan.»»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Selve krimhistorien er mesterlig og ordentlig fortalt. Forfatteren skal ha mer enn et stort pluss for å tilføre denne boka en handling og et mønster som bryter mot tradisjonelle krimbøker og fører inn et brennende sosialt engasjement.»

Kjell Moe, Kulturspeilet

«Parallelt med klappjakten på kvinneskjenderen blir Matre konfrontert med egne familieforhold på sjokkerende vis, og Chris Tvedt er på sitt intrigebyggende beste i sammenføyningen av de to delplanene i fortellingen. I det hele tatt er det adskillig å glede seg over for lesere som liker kriminalromanene sine streite, uten for mye språklig sideflesk og psykologisk flisespikking. Tvedt skriver fundamentalt spennende og ikke minst filmatisk.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Åpningsscenen sitter som et skudd, bokstavelig talt. Tvedt tar leseren med inn i dype østlandsskoger og skildrer mesterlig en morgenstund som ender i en henrettelse.»

Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

«Den nye krimkongen av Bergen «For at Chris Tvedt er på veg inn i same sjiktet som Jon Nesbø og Gunnar Staalesen, er det neppe tvil om.»»

Geir Geitle, Avisa Hordaland

«Uventet og tettpakket. «Chris tvedt er en av våre mest interessante krimforfattere i dag.»»

Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«I fjor vant han Rivertonprisen. Nå har Chris Tvedt gjort det igjen; han har skrevet en ny thriller av internasjonal klasse.»

Svein Gjeruldsen, Tvedestrandposten

«Blodig i Bergen «[...] Chris Tvedt kan krimhåndverket han bedriver. Han har et klart og drivende, stort sett klisjéfritt språk med kledelige bergensmarkører à la den sjarmerende insisteringen på at jente er et hankjønnsord - «jenten». Noen scener er grøssespennende [...]»»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Av jord er du kommet:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv