Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Bakom synger døden

«Mesterlig! »

VG

Bakom synger døden av Karin Fossum er en dyptborende kriminalroman om det vakre og det heslige, ømhet og vold, livsløgn og vond virkelighet.

En enslig mor finner en urovekkende tegning på sønnens rom. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager
Bakom synger døden av Karin Fossum er en dyptborende kriminalroman om det vakre og det heslige, ømhet og vold, livsløgn og vond virkelighet.

En enslig mor finner en urovekkende tegning på sønnens rom.

En ung mann og en tenåringsgutt møtes tilfeldig på svaberget ved det dype vannet i Svartlandsskog.

Dagen etter blir seksten år gamle Gritt Zeeland funnet død i samme skog.

Det er så mange grunner til at en pen, ung jente kan være i fare. Overbetjent Sejer får en smertefull mordgåte i hendene, med mange mulige forklaringer. Gritt Zeeland lot nesten ikke noen slippe innpå seg, men det var svært mange - både unge og voksne - som hadde lagt merke til henne.

Medlemsvurdering:
Denne boka er lettlest og spennende. Godt oppbygd historie med et sammensatt galleri av troverdige personer, og der mellommenneskelige forhold skildres på en troverdig måte.. Særlig likte jeg godt at mennenskenes svakheter blir framstilt usentimentalt og med en lun undertone. Også godt med en krim der etterforskeren ikke har et privatliv som kommer i altfor stor konflikt med jobben: rett nok er det passasjer med Sejer og hunden som ikke er helt frisk, men dette tar ikke overhånd.Sve

Svein

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
380
ISBN
9788202670511
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8177309
Priser
Riksmålsforbundets litteraturpris 2020
Serie
Konrad Sejer 15

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Mesterlig! »

Elin Brend Bjørhei, VG

«Overraskende og direkte elegant […] et sorgtungt og verdig farvel med en elsket krimhelt.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Vemodig avskjed med en av krimlitteraturens hedersmenn i en av Karin Fossums beste krimromaner.»

Adresseavisen

«Karin Fossum på sitt beste»

Ola Hegdal, NRK

«Dette er mer enn vanlig krim»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Som å finne tilbake til en gammel kjærlighet (…) Hennes beste kriminalroman på tjue år. (…) Det gnistrer av Karin Fossum i Bakom synger døden!»

Geir Tangen, bokblogger

«Etter 25 år med Konrad Sejer har Karin Fossum varslet at den femtende boka med hennes sympatiske politietterforsker også blir den siste. I tilfelle går Fossum og Sejer ut med flagget til topps.»

Leif Gjerstad, BOK365

«(...) så realistisk og sterkt at det rett og slett er glitrende litteratur - uavhengig av sjanger.» «Det er Karin Fossums psykologiske refleksjoner som imponerer - selv om dramaturgien og fremdriften også er upåklagelig.» «(...) byr på overraskelser og en og annen twist som fikk meg til å tenke: Den så jeg ikke komme...Og da kan det nesten ikke bli bedre.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«med «Bakom synger døden» leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner. med «Bakom synger døden» leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner. «(...) med "Bakom synger døden" leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner.» «Hendelsene og persongalleriet oppleves så til de grader troverdige. Som leser underholdes du og rystes på samme tid.»med «Bakom synger døden» leverer Karin Fossum en av sine sterkeste krimromaner.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«At Karin Forssum er dronningen blant norske krimforfatterinner er udiskutabelt.» «En språkets mester...» «Karin Fossum er en forfatter av stort format.» «Hun skriver med hjertet og hun skriver spennende.» «Dette bør du unne deg.»

Magne Olav Aarsand Brevik, Ytringen

Kunders vurdering

L
Liv Nyke – 07.08.2023

– Begynnelsen av boka (første 1/5 del) er utrolig langdryg og kjedelig. Og uinnspirerende. Om jeg får lest hele boka er et stort spørsmål. Men kan kanskje brukes som sovemiddel ? Ikke en bok jeg vil anbefale. Men, smak og behag ?

B
Bjørnar Aaslund – 02.04.2023

– Helt OK krim, spennende men kanskje litt forutsigbar. Bra person galleri.

M
Merethe – 06.04.2022

– Fossum utfordrer våre fordommer.

M
Merethe – 06.04.2022

– Fossum utfordrer våre fordommer.

M
Merethe – 06.04.2022

– Fossum utfordrer våre fordommer.

B
Berit Svarva – 13.02.2022

– Ikke lest enda

T
Turid Munkvold – 14.12.2021

– Bakom synger døden

S
Svein – 28.10.2021

– Denne boka er lettlest og spennende. Godt oppbygd historie med et sammensatt galleri av troverdige personer, og der mellommenneskelige forhold skildres på en troverdig måte.. Særlig likte jeg godt at mennenskenes svakheter blir framstilt usentimentalt og med en lun undertone. Også godt med en krim der etterforskeren ikke har et privatliv som kommer i altfor stor konflikt med jobben: rett nok er det passasjer med Sejer og hunden som ikke er helt frisk, men dette tar ikke overhånd.Sve

G
Gisle Norheim – 30.07.2021

– Sår. Grotesk. Spennende. Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge.

B
Bård – 27.07.2021

– Trimmer hjernen og fortsetter å gi hjennom hele boken

B
Britt Jenssen – 03.09.2020

– Denne boka bør bli lovpålagt lesestoff for alle som vil bli jurist, politi, advokat, aktor, dommer, justisminister osv. Les og lær! Vi kan alle komme til å trenge en Sejer i løpet av livet!

M
Mona Aasheim Schanche – 27.08.2020

– Karin Fossum skriver utrolig spennende krim som alltid. Stor favoritt av henne

E
Even – 26.08.2020

– Kjempebra bok

T
Thor Gunnar Andresen – 26.08.2020

– Karin Fossum har en flott tilnærming i sine bøker.

B
Birgit Hegre – 25.08.2020

– Denne boka blir bursdagsgave til min mann, 22. oktober 2020. Kan ikke lese den før han har lest den. Vi har begge lest mange av Karin Fossums kriminalromaner. Hun er den beste av alle norske krimforfattere. Fantastiske skildringer som vitner om god menneskekunnskap, og veldig godt språk.

j
jan johansen – 25.08.2020

– hei på dere, jeg har dessverre ikke lest den ennå. men jeg liker måten hun skriver på. hun har ett godt fortellerspråk.

A
Ada – 25.08.2020

– En krimroman som starter ganske tradisjonelt, men som klarer å overraske. Det er deilig å lese en krimroman med en etterforsker som ikke er alkoholiker, deprimert eller selvdestruktiv. Konrad Sejer bør ikke pensjonere seg riktig enda.

T
Torun Petterøe – 25.08.2020

– Bakom synger døden

M
Mette – 25.08.2020

– Bakom synger døden

n
nn – 25.08.2020

– Fossums kanskje beste??

R
Regina A. Lammers – 25.08.2020

– Alle bøker fra Karin Fossum er fantastisk men den må være den beste.

A
Anne Mette Hansen – 25.08.2020

– Karin Fossums krimserie med etterforsker, Konrad Seier, er en av mine favoritter, og hun skuffer ikke denne gangen heller. Denne boken er kanskje en av hennes beste og jeg håper virkelig ikke det blir den siste. Hendelsene er grusomme, men på en eller annen måte så får hun meg til og føle både sympati og forståelse for at mennesker kan begå slike handlinger. Så hvis du bare skal lese en bok i år....

E
Elin Egeland – 25.08.2020

– Helt grei lesning, men ikke noen "pageturner"

M
Monika Sollien – 25.08.2020

– Bra skrevet, lettlest og spennende som den skal være

R
Ragnhild Reksten – 25.08.2020

– En utrolig velskrevet bok. Personskildringene til Karin Fossum er helt unike, du kjenneromtrent hvordan den enkelte har det med seg selv og omgivelsene. Persongalleriet engasjerer deg så sterkt at du omtrent glemmer at det er en kriminalroman du leser.

Å
Åse Karin Killingberg Brørvik – 25.08.2020

– Kjempespennende og godt skrevet av Karin Fossum, som vanlig

H
Harry Klein – 10.08.2020

– Jeg må gi anmelderne rett, dette er Karin Fossums beste roman med Konrad Sejer. Naturligvis må en åstedsundersøkelse og teknisk etterforskning til i en drapssak, men det er i skildringene av menneskesinnene og i samtalene med offerets pårørende og øvrige omgangskrets at romanmesteren viser seg. Har du lest (noen av) de foregående, må du også lese denne.

J
Jan Lasse Rotmo – 07.08.2020

– Så elegant og velskrevet at det er en fryd. Psykologisk krim blir ikke bedre enn dette. Etter min mening den beste hun har skrevet og et verdig farvel med Konrad Sejer.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– Vi har døpt denne sommeren for tidenes lesesommer. Karin Fossum er kåret til tidenes beste norske krimforfatter. Når hun da midt på sommeren kommer med det som er en av hennes aller beste krimromaner faller alt på plass. Her er hun, for å ikke si Konrad Sejer i sitt ess. På sitt sedvanlige vis nøster han opp i en drapssak ved å ta alle de involverte på det største alvor. Selvsagt er oppklaringen av kriminalsaken viktig, men det som sitter igjen etter endt lesing er møtene mellom mennesker han tar oss med på. Uansett situasjon eller status møter menneskekjenneren Konrad Sejer hver enkelt på best mulig måte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bakom synger døden:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 
Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv