Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Carambole

Carambole fikk Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman i 1999, og den ble kåret til årets beste påskekrim både i VG og Aftenposten i 2001.

En beruset bilist kjører i hjel en ung gutt. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Carambole fikk Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman i 1999, og den ble kåret til årets beste påskekrim både i VG og Aftenposten i 2001.

En beruset bilist kjører i hjel en ung gutt. I ly av regn og mørke stikker han av fra åstedet. Mannen føler seg trygg, helt til han mottar et brev som gjør det klart at han ikke er alene om sin hemmelighet. Utpresserens pris for å tie er til å bære økonomisk, men mannen holder ikke ut tanken på å miste kontrollen over tilværelsen. Det får fatale følger.

Kriminalpolitiet i Maardam står overfor en sak der hendelsene virker like forutbestemte og uforutsigbare som biljardkulers ubønnhørlige bevegelse over en flate.

«Elegant.» Ingvar Ambjørnsen, VG

«Skal du unne deg én påskekrim i år, er ikke Carambole til å komme utenom.» Terje Stemland, Aftenposten

«Gled dere alle krimelskere til å lese Håkan Nesser. Carambole er en kremkake av en thriller. En ren nytelse.» Turid Larsen, Dagsavisen

«Ingen bedre! Svenske Håkan Nesser er en mester.»Arne Guttormsen, Vårt Land

«Nesser på topp. Carambole er en nytelse av en thriller i den psykologiske genren, elegant og sterk i et presist språk som går rett på sak.» Thor Solberg, Østlendingen

«En psykologisk thriller med overveldende originalitet og autoritet av Skandinavias nye krimkonge. Den nye norske krimhelten Jo Nesbø blir nærmest som en guttebokforfatter å regne i sammenligning.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Beskrivelse:

En beruset bilist kjører i hjel en ung gutt. I ly av regn og mørke stikker han av fra åstedet. Da mannen begynner å få hendelsen på avstand, mottar han et brev som gjør det klart at han ikke er alene med sin hemmelighet. Utpresserens pris for å tie er til å bære økonomisk, men mannen holder ikke ut tanken på å miste kontrollen over tilværelsen. Det får fatale følger.

Medlemsvurdering:
Denne boken forteller en historie om at en tilfeldighet kan bli katastrofal. En uskyldig unggutt blir påkjørt og dette blir starten på en rekke hendelser. Som til slutt ender med overlagte hendelser. Kriminalpolitiet i Mardam står da overfor en rekke enkeltsaker som de leter etter sammenhengen med. Forfatteren forteller hele tiden hva som skjer og hva hovedpersonene tenker, men på en mesterlig måte klarer han og holde de små detaljene hemmelig så de ikke forstår hele sammenhengen.. Denne kriminalhistorien inneholder også en sterk historie om forholdet mellom far og sønn som hever boken fra en tradisjonell politiroman. Dette var den første boken om Van Vateren og de øvrige på politihuset i Mardam som jeg leste og etter nå å ha lest alle mener jeg fortsatt at dette er den beste (Karakter 6 av 6)

Bokaline

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
271
ISBN
9788205340312
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Originaltittel
Carambole
Format
18 x 11 cm
Priser
Glassnøkkelen 2000
Serie
Van Veeteren 7
Gyldendal krim

Kunders vurdering

O
Ole Nordgård – 26.01.2016

– Meget spennende og godt skrevet bok.

T
T – 20.07.2010

– Håkan Nesser er en av mine favoritter, og jeg synes også denne boka er glimrende. Vi møter en mann som ved et uhell kjører ned og dreper en ung gutt i fylla. Han stikker fra åstedet, og tror han har sluppet unna med det. Helt til han får et brev i posten der det viser seg at han er sett og at vitnet krever penger for å holde kjeft. Dette utløser en rekke hendelser som får uante konsekvenser. Nesser klarer på en utmerket måte å gi oss akkurat nok opplysninger hele veien, til at vi stadig skjønner mer av det store bildet, men samtidig mangler biter i puslespillet. Jeg likte også godt at vi ble kjent med morderen helt i starten av boka, og følger hans tanker og bevegelser. En kjempespennende bok!

A
AlexanderKG – 20.03.2008

– "Carambole" er en bok om hvordan tilfeldigheter kan forandre våre liv og føre oss inn i baner vi aldri ville drømme om å havne i. Drapsmannen i Carambole er en helt vanlig person, han har god jobb, hus, bil, vennekrets - og plettfritt rulleblad. Det er helt til han ved et uhell kjører ihjel en ung gutt. Han lever i troen på at han ikke vil bli avslørt, helt til han får et brev i postkassen. Brevskriveren vet hva mannen har gjort og vil ha betalt for sin taushet. Fra da av ruller snøballen avgårde og mannen dras inn i en forferdelig ond sirkel. Carambole er spennende, men litt forutsigbar. Leseren får hele tiden innblikk i drapsmannen tanker og handlinger, hvilket gir boka en ekstra dimensjon. Språket er krystallklart og "rett-på-sak", uten unødvendigheter, noe som helt klart løfter boka. Forfatteren er svært bevisst på sitt språk og skjuler viktige detaljer gjennom historien, slik at leseren ikke får se det hele og fulle bildet før helt til slutt. Dette er et stort pluss for boka. Leter du etter god påskekrim anbefaler jeg å ta en titt på Carambole.

X
Xhantippe – 10.12.2007

– Jeg har aldri lest en eneste roman av Håkan Nesser før, og nå forstår jeg godt hvorfor. Etter å ha pløyd meg gjennom "Carambole", frister det ikke å lese mer av denne forfatteren. "Carambole" er en rotete og kjedelig krimroman som mangler tydelige spenningskurver og fremdrift. Selvom persongalleriet er lite, er det rotete og uoversiktelig.Det er vanskelig å forstå hvilken etterforsker som er hvem. Slutten er heller kjedelig og forutsigbar enn overraskende, og minnet om denne boken står som et platt forsøk på å skrive spenningsromaner. Jeg håper virkelig at resten av Nessers produksjon er bedre enn denne romanen.

k
koffeine – 29.11.2006

– Boka åpner med at en uheldig ung gutt blir drept av en fyllekjører, som deretter stikker av i den tro at ingen har sett ham. I de følgende dagenes oppstyr bestemmer han seg for ikke å melde seg til politiet, det hele var jo en ulykke, og hans egen dårlige samvittighet er straff nok slik han ser det. Han er fast bestemt på å glemme. Men snart viser det seg at han ikke er alene om sin hemmelighet... Hovedpersonen vikler seg inn i en floke han ikke kommer ut av uten å få enda mer blod på hendene, og det er ikke vakkert akkurat. Etter min mening var ikke boka særlig spennende, jeg hadde forventet en krim hvor man venter på oppklaringen til slutt, men her ble man kjent med morderen i første kapittel. Men den er helt grei tidtrøyte hvis man ikke har noe bedre å lese på.

A
Angelin – 08.10.2005

– Sett i lys av hvilke andre gode bøker denne forfatteren har levert så er dette en skuffende opplevelse. Plottet er noe annerledes lagt opp og leseren får nå muligheten til å følge morderen helt fra første side og gis dermed muligheten til å forstå litt mer av hva som ligger bak forbrytelsen. Dessverre fungerer ikke plottet like godt som det kunne, for historien blir fort både kjedelig og uinteressann. Nå kan nok dette først og fremst skyldes et altfor gjennomsiktig mysterium som ikke kaller på noen grå hjerneceller. I stedet flyter handlingen fremover på en kjedsommelig måte og skrevet i en gjennomført sørgmodig tone. Som lydbok går dette greit, men jeg hadde jeg lest papirutgaven så hadde den nok aldri blitt ferdiglest. Til det er den altfor lett å falle i søvn over, samtidig som det nesten blir likegyldig hvem som er den skyldige.

B
Bokaline – 20.11.2004

– Denne boken forteller en historie om at en tilfeldighet kan bli katastrofal. En uskyldig unggutt blir påkjørt og dette blir starten på en rekke hendelser. Som til slutt ender med overlagte hendelser. Kriminalpolitiet i Mardam står da overfor en rekke enkeltsaker som de leter etter sammenhengen med. Forfatteren forteller hele tiden hva som skjer og hva hovedpersonene tenker, men på en mesterlig måte klarer han og holde de små detaljene hemmelig så de ikke forstår hele sammenhengen.. Denne kriminalhistorien inneholder også en sterk historie om forholdet mellom far og sønn som hever boken fra en tradisjonell politiroman. Dette var den første boken om Van Vateren og de øvrige på politihuset i Mardam som jeg leste og etter nå å ha lest alle mener jeg fortsatt at dette er den beste (Karakter 6 av 6)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Carambole:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv