Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De forsvunne hendene

Enda en kritikerbejublet krim om Javier Falcón fra Robert Wilsons hånd. To ganger terningkast 6 i pressen.

Rafael Vega blir funnet død på kjøkkengulvet. Tilsynelatende har han frivillig drukket kaustisk soda. Les mer

339,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Enda en kritikerbejublet krim om Javier Falcón fra Robert Wilsons hånd. To ganger terningkast 6 i pressen.

Rafael Vega blir funnet død på kjøkkengulvet. Tilsynelatende har han frivillig drukket kaustisk soda. I hånden har han en papirlapp med ordene «den tynne luften du puster i fra 11/9 til det hele er over». I etasjen over ligger også hans kone, kvalt.Drapsetterforsker Javier Falcón er overbevist om at det er mord. Hva var det som plaget Rafael Vega?

Medlemsvurdering:
Dette er Robert Wilsons andre bok om drapsetterforsker Javier Falcon fra Sevilla. Denne boken starter med at Rafael Vega og kona blir funnet død. Falcon er sikker på at det er et mord og starter etterforskning, men befinner svaret seg i fortiden eller i nåtiden? I denne boken treffer vi igjen på Javier Falcon, og denne etterforskerens privatliv og følelsliv som fortsetter der det slapp i forrige bok. Falcon får hjelp fra en psykolog til å hanskes med de problemene han har fått, det er disse beskrivelsene og tenkegangen til Falcon som skiller ham fra andre etterforskere og gjør ham så intressant. Vi får igjen en praktfull bok som følger opp suksessen fra forrige bok.

Morta

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205569935
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The vanished hands
Serie
Javier Falcon 2

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

b
bokglad – 18.11.2009

– Robert Wilsons forståelse for hva som foregår i menneskesinnet er bred og går dypt. Det viser han nok en gang i denne romanen. Wilson tegner mennesker så levende at man kjenner duften av dem, eller rettere stanken. Han skildrer Sevilla så man føler seg innfødt der, og beskriver mat og komponerer retter så tennene løper i vann, når de ikke gnisser i angst og nervepirrende spenning. Den underliggende nerven gjennom handlingen dirrer. Her er vold, sex og menneskelige mysterier i fleng. Wilson har full kontroll over alle sine virkemidler og et overbevisende grep om historien. Romanen er en mangfoldig og fargerik fortelling som holder leseren i kontinuerlig åndenød. I det hele tatt en glimrende roman som virkelig kan anbefales.

M
Morta – 05.09.2009

– Dette er Robert Wilsons andre bok om drapsetterforsker Javier Falcon fra Sevilla. Denne boken starter med at Rafael Vega og kona blir funnet død. Falcon er sikker på at det er et mord og starter etterforskning, men befinner svaret seg i fortiden eller i nåtiden? I denne boken treffer vi igjen på Javier Falcon, og denne etterforskerens privatliv og følelsliv som fortsetter der det slapp i forrige bok. Falcon får hjelp fra en psykolog til å hanskes med de problemene han har fått, det er disse beskrivelsene og tenkegangen til Falcon som skiller ham fra andre etterforskere og gjør ham så intressant. Vi får igjen en praktfull bok som følger opp suksessen fra forrige bok.

R
Rosa – 31.07.2007

– Det er mange personer og mange parallelle livshistorier i denne boken. Noen ganger kan det være vanskelig å holde navnene på personene fra hverandre. Det var vanskelig for meg å føle en form for nærhet til etterforsker Javier (en nærhet en for eksempel føler til Mankells Wallander). Noen ganger er det litt for tydelig at enkelte av karakterene introduseres i en situasjon, kun for å kunne spille sin rolle i en annen del av historien. Dette gjelder særlig den blinde psykologen - når hun først introduseres som Javiers psykolog, skulle jeg gjerne likt å vite mer om deres møter; slik det er nå virker det som om hun er introdusert kun fordi hun har en viktig funksjon senere, og fordi det da er lettere å fortelle denne delen av historien om leseren allerede kjenner til henne. Jeg fikk også følelsen av at historien aldri kom i gang. Etter to hundre sider gikk jeg fortsatt og ventet på noe. Dette noe kom for øvrig aldri. Jeg sitter igjen med en slags uforløst spenning, som det er vanskelig å beskrive. Boken er for øvrig godt skrevet (oversatt), og helt grei underholdning.

L
Litteraturelsker – 14.09.2005

– De forsvunne hendene av Robert Wilson er en fortsettelse av Javier Falcon's historie som drapsetterforsker i den spanske byen Sevilla. Forfatteren er ikke nådig med hva Javier Falcon og leserne får se på sin vei gjennom hans karriere. Denne boken forteller om to drap, eller er det en selvmordspakt? En mann og hans hustru blir funnet døde i samme hus. Når Javier nøster opp saken, nøstes det opp mye søppel i de rike menneskers bakgård. Wilson skriver meget bra om Sevilla og menneskene der, men dessverre må det gå skikkelig galt før det blir galt nok i hans verden. Jeg ble ikke like overrasket av denne boken, som jeg ble av de andre bøkene hans, men kan likevel anbefale denne thrilleren. Det merkes også at Wilson gjør sitt forarbeid grundig, noe som gjør boken enda bedre.
Denne boken er utrolig bra skrevet og jeg lever meg langt inn i elendigheten. Likevel kommer jeg ikke til å lese denne boken flere ganger. For meg virker det som om ingenting er galt for forfatteren, før det er virkelig galt. Boken forteller om trafikking, pedofilringer og andre forbrytelser som om mennesker ikke kan bukke under av mindre. Jeg vet at dette finnes, men synes det blir litt vel voldsomt. Selvsagt ligger det helt til tiden vi lever i, og etter en kveld foran kveldsnytt, burde jeg kanskje tålt dette og enda litt til? Grunnen til såpass bra karakter, er at jeg tror på historien, og da er den jo fortalt bra.

L
Litteraturelsker – 28.07.2005

– De forsvunne hendene av Robert Wilson er en fortsettelse av Javier Falcon's historie som drapsetterforsker i den spanske byen Sevilla. Forfatteren er ikke nådig med hva Javier Falcon og leserne får se på sin vei gjennom hans karriere. Denne boken forteller om to drap, eller er det en selvmordspakt? En mann og hans hustru blir funnet døde i samme hus. Når Javier nøster opp saken, nøstes det opp mye søppel i de rike menneskers bakgård. Wilson skriver meget bra om Sevilla og menneskene der, men dessverre må det gå skikkelig galt før det blir galt nok i hans verden.
Jeg ble ikke like overrasket av denne boken, som jeg ble av de andre bøkene hans, men kan likevel anbefale denne thrilleren. Det merkes også at Wilson gjør sitt forarbeid grundig, noe som gjør boken enda bedre.

A
ArneZ – 09.07.2005

– It's a wonderful book - I won't write a review, I just want to point out that I think it was released previously under the title "The Silent and the Damned". I know two people who tell me they bought this book thinking how very prolific Mr. Wilson has been lately, only to discover they'd already read it. But Wilson is terrific and I love the way his hero Falcon manages to be emotionally layered and macho at the same time. It works as a police procedural too, but a remarkably complex and satisfying one. I'd think this book was great except I loved his earlier, "A Small Death in Lisbon" even more.

k
krullis – 01.07.2005

– I et Sevilla som dirrer av hete får inspektør Javier hendene fulle med en ny sak. Han blir stilt overfor to brutale mord, skjulte og urovekkende hendelser, og en rekke tilsynelatende uskyldige mennesker med mye å skjule. Wilson nøyer seg ikke med det klassiske krimplottet, men vever intrigene tett sammen med høyst aktuelle problemstillinger, menneskesmugling, prostitusjon og russisk mafia, for å nevne noe. Han har en helt spesiell evne til å beskrive menneskesinnets mange mørke og ubehagelige avkroker. Men romanen er først og fremst en forrykende psykologisk thriller. En sammensatt krimroman drevet fram av et rikt og intelligent språk som gjør den til noe mer enn en vanlig leseopplevelse. Den er rett og slett kriminielt god.

K
Kurt – 01.07.2005

– Den nye thrilleren til forfatteren bak Et lite drap i Lisboa og Den blinde mannen i Sevilla skuffer ikke. Mordetterforskeren Javier Falcón er tilbake i denne boka, hvor to mennesker ligger i airconditionavkjølte hus i hete Sevilla. Døde. Tilsynelatende selvmord, men Falcón er ikke overbevist. Han begynner å undersøke saken nærmere, og får trusler fra den russiske mafiaen - da er det ikke lenger tvil om at det er ugler i mosen. Store ugler i mosen - ikke minst når enda flere tilfeller av "selvmord" dukker opp.
Robert Wilson skriver intelligente spenningsromaner med levende karakterer og en del psykologi. Jeg vil kanskje anbefale deg å lese de forrige bøkene hans først, men denne boka holder absolutt høy klasse for deg som liker en spenningsroman som også er god litteratur.

f
fred – 25.06.2005

– Robert Wilsons forståelse for hva som foregår i menneskesinnet er bred og går dypt. Det viser han nok en gang i denne romanen. Wilson tegner mennesker så levende at man kjenner duften av dem, eller rettere stanken. Han skildrer Sevilla så man føler seg innfødt der, og beskriver mat og komponerer retter så tennene løper i vann, når de ikke gnisser i angst og nervepirrende spenning. Den underliggende nerven gjennom handlingen dirrer. Her er vold, sex og menneskelige mysterier i fleng. Wilson har full kontroll over alle sine virkemidler og et overbevisende grep om historien. Romenen er en mangfoldig og fargerik fortelling som holder leseren i kontinuerlig åndenød. I det hele tatt en glimrende roman som virkelig kan anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De forsvunne hendene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv