Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den blinde mannen i Sevilla

En død restauranteier med avskårne øyelokk og et gammelt fotografi får politietterforsker Javier Falcón til å utforske sin egen fortid. Den blinde mannen i Sevilla ble kåret til Årets påskekrim 2003 i Aftenposten, og er en forrykende og oppslukende thriller. Les mer

339,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En død restauranteier med avskårne øyelokk og et gammelt fotografi får politietterforsker Javier Falcón til å utforske sin egen fortid. Den blinde mannen i Sevilla ble kåret til Årets påskekrim 2003 i Aftenposten, og er en forrykende og oppslukende thriller.

«Robert Wilson igjen til topps ... en atmosfæreskaper av Guds nåde.»

Terje Stemland, Aftenposten

«Ingen over, ingen ved siden.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Robert Wilson skriver krim på et nivå vi sjelden blir tilbudt.»

Leif Ekle, NRK P2

«Det holder å si at både han [Javier Falcón] har eksepsjonelle kvaliteter, og at Robert Wilson neppe har sin overmann i dagens krim. ... Påsken er sikret, i alle fall for leseren.»

Christopher Hals Gylseth, Dagbladet

Medlemsvurdering:
Dette er den første boka om etterforsker Javiér Falcón i Sevilla. En velstående restauranteier blir funnet drept på et makabert vis og Falcón må gå sin fortid i sømmene i jakten på drapsmannen. "Den blinde mannen i Sevilla" er en utrolig godt skrevet krimroman. Den er ispedd utdrag fra Falcóns fars dagbøker og gjør det ulidelig spennende for leseren å følge opprullingen av saken. Nevnte metode brukes også i forfatterens gjennombruddsroman "Et lite drap i Lisboa", men her synes jeg det fungerer enda bedre, da intensiteten er hyppigere. Wilson er dyktig til å beskrive stemninger, byen Sevilla og bokas persongalleri. Det er litt å følge med på i denne boka, da navnene på personene som figurerer kan likne noe, men hold deg fast og les denne. Et herlig friskt krimpust!

Marlow

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205569911
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The blind man of Seville
Serie
Javier Falcon 1

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

A
ANNE-LYNN – 01.05.2019

– IKKE SÅ BRA SOM FORVENTET, ANTAGELIG FORDI DE NYERE BØKENE ER SKREVET I EN ANNEN STIL

A
ANNE-LYNN – 01.05.2019

– IKKE SÅ BRA SOM FORVENTET, ANTAGELIG FORDI DE NYERE BØKENE ER SKREVET I EN ANNEN STIL

M
Morta – 05.09.2009

– Dette er første boken Robert Wilson skrev om etterforskeren Javier Falcon. Falcon er en drapsetterforsker i Sevilla, og en dag får han beskjed om resturangeieren Raul Jimenez er funnet drept. Falcon finner ettervert ut at saken kan ha sammenheng med fortiden, og i denne fortiden kjente Raul Falcons far. Dermed må Falcon også granske sin egen fars fortid, og ikke alt er slik som Falcon hadde trodd den var. I denne boken er det drap, grusomme hemmeligheter, tyveri og tapt, men ikke glemt, kjærlighet, denne boken har det meste. Wilson skaper her en levedyktig etterforsker som man håper kommer i mange flere bøker. Falcon er en sammensatt person med mye følelser som er intressant å lese om. Dette er en glimrende start på en serie man kan håpe det kommer mange bøker i.

M
Marlow – 06.06.2009

– Dette er den første boka om etterforsker Javiér Falcón i Sevilla. En velstående restauranteier blir funnet drept på et makabert vis og Falcón må gå sin fortid i sømmene i jakten på drapsmannen. "Den blinde mannen i Sevilla" er en utrolig godt skrevet krimroman. Den er ispedd utdrag fra Falcóns fars dagbøker og gjør det ulidelig spennende for leseren å følge opprullingen av saken. Nevnte metode brukes også i forfatterens gjennombruddsroman "Et lite drap i Lisboa", men her synes jeg det fungerer enda bedre, da intensiteten er hyppigere. Wilson er dyktig til å beskrive stemninger, byen Sevilla og bokas persongalleri. Det er litt å følge med på i denne boka, da navnene på personene som figurerer kan likne noe, men hold deg fast og les denne. Et herlig friskt krimpust!

C
CL – 22.02.2008

– Robert Wilson er en forfatter som gang på gang leverer sine saker innenfor krimsjangeren. Hans kjente stil går igjen også i denne boka. Wilson fletter sammen mange tråder til en stor historie som leseren ikke kan tippe seg til, men rett og slett må lese seg til. Javier Falcon har vi blitt kjent med fra andre av Wilsons bøker, og handlingens hovedrolle er en jeg stadig forundres over. Når dette er sagt, så skal det sies at "Den blinde mannen i Sevilla" ikke skjuler noe av det bestialske bak et mord. Wilson legger ingen demper på beskrivelser av mord. Han skriver det rett fram, slik han vil det skal være, i kjent Wilson-stil. Dermed bør nok boken kanskje vurderes litt ekstra av dem med sarte sjeler. Men er du glad i god krim, er dette boka for deg!

I
Ida – 12.07.2006

– Ettersom "Den blinde mannen i Sevilla" var den første boken jeg leste av Wilson ble jeg positivt overrasket. Wilson skriver flytende og fint. "Den blinde mannen i Sevilla" skiller seg fra alt annet jeg har lest. Slutten var lett og slett imponerende! Måten Wilson vikler hovedpersonen inn i etterforskningen er virkelig fantastisk. Den eneste ulempen med denne boken er at den kan bli en smule 'tung' i lengden. Oversettelsen har også med en del spanske utrykk, som den, etter min mening, kunne ha spart seg. Ikke alle har hatt spansk på skolen! De spanske uttrykkene kunne være litt forvirrende til tider. Det som er utrolig positivt er at gjennom hele boken bygger det seg opp en spenning og mesterverket avsluttes med en perfekt slutt! "Den blinde mannen i Sevilla" kan nok virke som en langdryg og kjedelig bok for mennesker uten tolvmodighet, eller de som ikke har lest så mye krim før. Men for oss litt mer erfarne er dette en bok midt i blinken! Jeg elsker den bare mer og mer jo mer jeg tenker på den geniale slutten. Wilson har med denne boken sikret seg enda en trofast leser.

A
ArneZ – 09.07.2005

– Robert Wilson constructs the plots of his books in the same way as a watchmaker puts together a fine watch. He lays all the parts out in front of himself, and then slowly but surely constructs the finished product, in which all of the disparate wheels and springs and dials fit together precisely. This plot works the same way. Initially, what appears to be a murder investigation develops into something much, much more, and all of the apparantly disconnected bits of information the author strews throughout the book slowly, ever so slowly, come together into a unique creation. All of the questions are answered, and all the threads are tied together, perhaps not always neatly, but when has life ever been neat and tidy? It's thrilling to watch a master plotter at work, and this book fulfills that ideal.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den blinde mannen i Sevilla:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv