Den gjenfødte morderen - A.J. Kazinski

Den gjenfødte morderen

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Niels Bentzon 3

«Fra første setning kastes vi rett inn i en heseblesende handling som beveger seg gjennom tid og rom, og dimensjoner. Det er lenge siden sist jeg ble så deilig utslitt av en thriller.»

, VG Terningkast 5
Gisselforhandler Niels Bentzon går undercover som pasient ved et psykiatrisk sykehus. Ingen vet hvem han er, verken innsatte eller ansatte.
Niels Bentzon, gisselforhandler ved Københavns politi, legges inn som pasient på Sikringen. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Gisselforhandler Niels Bentzon går undercover som pasient ved et psykiatrisk sykehus. Ingen vet hvem han er, verken innsatte eller ansatte.
Niels Bentzon, gisselforhandler ved Københavns politi, legges inn som pasient på Sikringen. Det er landets sikreste psykiatriske anstalt, her sitter de aller farligste pasientene innesperret; massemordere, voldtektsforbrytere og schizofrene voldsmenn.

For å oppklare et uhyggelig giftmord på en overlege, skal Niels Bentzon utgi seg for å være pasient, en galning blant de aller galeste. Ingen på innsiden vet hvem han egentlig er, verken innsatte eller ansatte.

På utsiden blir Niels Bentzons kone, Hannah Lund også trukket inn i saken. Det viser seg at det fra mordet på overlegen kan trekke giftige tråder til London under krigen og helt tilbake til Sokrates' dødscelle i år 399 f.Kr.

Den gjenfødte morderen er tredje boken om politimannen og gisselforhandleren Niels Bentzon.

A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich.

Dansk thriller som gjorde VGs anmelder deilig utslitt.

«A.J. Kazinski skriver godt og legger inn refleksjoner over livets store spørsmål uten at det går på bekostning av bokens spenning. Plottet er også svært solid og rommer blant annet to kjærlighetshistorier som stiller spørsmålet om hvorvidt det er mulig å finne tilbake til den man elsker uavhengig av omstendighetene.» Elin Brend Bjørhei, VG

«...den er spennende til siste blad er vendt.» Anne Schäffer, TARA

«Den gjenfødte morderen ... er en fantastisk god krimroman, som var en fornøyelse å lese... Karakterene er tydelige, interessante, og det går an å føle godt for også de meste grusomme av dem. Jeg synes forfatterne evner å skape hele sammensatte mennesker av karakterene. Dette er en mesterlig krim på mange plan, som jeg anbefaler på det sterkeste.» Anita Ness, Artemisias Verden (blog)

Dansk thriller som gjorde VGs anmelder deilig utslitt.På Sikringen psykiatriske anstalt befinner Danmarks aller farligste forbrytere seg, og det er derfor mange mistenkte da en av anstaltens psykiatere blir funnet drept. Obduksjonen avdekker at mannen er blitt myrdet med skarntydesaft, den samme giften som tok livet av filosofen Sokrates.

Politiet iverksetter Operasjon Hamlet: Niels Bengtzon må utgi seg for å være pasient og legges inn på anstalten for å finne spor som kan oppklare drapet. Trådene beveger seg tilbake til England, og en hendelse i 1939 hvor tre studenter slo i hjel en professor i jakten på et helt spesielt dokument.
Det må være deilig å være krimfantast i Danmark, for gjennom filmer, TV-serier og bøker viser danskene at de kan krim. A.J. Kazinski, som er et pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, er blant de mer suksessrike - og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor.

Fra første setning kastes vi rett inn i en heseblesende handling som beveger seg gjennom tid og rom, og dimensjoner. Det er lenge siden sist jeg ble så deilig utslitt av en thriller.

Det metafysiske har stått i sentrum i alle Kazinskis romaner, og også i denne boken er det overnaturlige viet en del plass. Er det mulig at et menneske kan bli født på ny og samtidig huske viktige detaljer fra et tidligere liv? Det er opp til leserne å vurdere, for det eventyrlige temaet til tross, romanen blir aldri for fantastisk og kan tolkes i flere retninger.
«Den gjenfødte morderen» skiller seg fra mange andre adrenalinspekkede thrillere fordi den har dybde, både på karakternivå og når det kommer til selve handlingen.

A.J. Kazinski skriver godt og legger inn refleksjoner over livets store spørsmål uten at det går på bekostning av bokens spenning. Plottet er også svært solid og rommer blant annet to kjærlighetshistorier som stiller spørsmålet om hvorvidt det er mulig å finne tilbake til den man elsker uavhengig av omstendighetene.

Elin Brend Bjørhei, VG
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205488595
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Den genfødte morder
Format: EPUB
Filstr: 3.0 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger