Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den hvite løvinnen

Louise Åkerblom, eiendomsmekler i Ystad, blir meldt savnet. Like etter eksploderer et hus i området. I ruinene oppdager politiet rester av en avansert radiosender, og noe som ser ut som en pistolkolbe. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Louise Åkerblom, eiendomsmekler i Ystad, blir meldt savnet. Like etter eksploderer et hus i området. I ruinene oppdager politiet rester av en avansert radiosender, og noe som ser ut som en pistolkolbe. Og en avkuttet finger. En svart finger. Kurt Wallander og hans kolleger vet ennå ikke hvem fingeren tilhører. Men det skal gå iskalde grøss nedover ryggene deres idet de finner det ut . Terningkast 6. «. en av de beste kriminalromaner jeg har lest.»Berit Kobro, VGTerningkast 6. «Påsken er reddet!»Kjell Arne Fridtun, ØstlendingenHenning Mankell, født 1948 og bosatt i Mosambik, er forfatter og dramatiker. Den hvite løvinnen er den tredje romanen av i alt ni med førstebetjent Kurt Wallander. Krimserien utkommer i 34 land og topper salgslistene i hele Europa.

Medlemsvurdering:
Louise Åkerblom, eiendomsmekler i Ystad, er en fredag ettermiddag i april på vei hjem. Men først skal hun bare innom et hus som skal selges. Hjemme til fem, sier hun på telefonsvareren, ivrig og glad i stemmen. Mandag blir hun meldt savnet. Ingenting tyder på at hun har forsvunnet frivillig. Dagen etter eksploderer et hus i området. I ruinene finner politiet rester av en avansert radiosender, og noe som ser ut som en pistolkolbe, samt en avkuttet finger, svart vel å merke. "Den hvite løvinnen" er den tredje boka i Kurt Wallander-serien. Plottet er utrolig, og makeløst funnet på, språket elegant og boka så spennende at den knapt går an å legge fra seg. Den anbefales for alle som liker å lese bøker med mye spenning.

Karl Evert Svedberg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
539
ISBN
9788205354364
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
Den vita lejoninnan
Format
19 x 12 cm
Serie
Kurt Wallander 3
Gyldendal krim
Wallander 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

;
;o) – 07.02.2007

– Denne boken er, som de to første, helt fantastisk. Den tar deg med langt inn i svensk småbykriminalitet, som like godt kunne hendt i en av verdens største byer, og den tar deg med til Sør-Afrika. Boken fletter sammen to samfunn som er ganske forskjellige, men hadde det ikke vært for det ene, hadde ting vært ganske anderledes i det andre... Ville Louise Åkerblom blitt meldt savnet hadde det ikke vært for at tre venner møttes på sin stamkafe mange, mange år tidiger, et sted i Sør-Afrika? Du er bare nødt til å lese når du først har begynt... Du har ikke noe valg, i alle fall ikke dersom du er glad i en porsjon god krim! Anbefaler boken på det sterkeste! Den er nervepirrende fra første til siste side! Jeg ville ikke gått glipp av boken!

K
Karl Evert Svedberg – 28.11.2006

– Louise Åkerblom, eiendomsmekler i Ystad, er en fredag ettermiddag i april på vei hjem. Men først skal hun bare innom et hus som skal selges. Hjemme til fem, sier hun på telefonsvareren, ivrig og glad i stemmen. Mandag blir hun meldt savnet. Ingenting tyder på at hun har forsvunnet frivillig. Dagen etter eksploderer et hus i området. I ruinene finner politiet rester av en avansert radiosender, og noe som ser ut som en pistolkolbe, samt en avkuttet finger, svart vel å merke. "Den hvite løvinnen" er den tredje boka i Kurt Wallander-serien. Plottet er utrolig, og makeløst funnet på, språket elegant og boka så spennende at den knapt går an å legge fra seg. Den anbefales for alle som liker å lese bøker med mye spenning.

R
Rødstrupe – 08.10.2006

– ...er Henning Mankells tredje bok i serien om Wallander. Det er fredag ettermiddag. Louise Åkerblom, eiendomsmekler i Ystad, er på vei hjem. Hun skal bare innom et hus som skal selges, Hjemme til fem, sier hun til familien på telefonsvareren, ivrig og glad i stemmen. Mandag blir hun meldt savnet. Og det er ingenting som tyder på at hun har forsvunnet frivillig. Tirsdag eksploderer et hus i området. I ruinene oppdager politiet rester av en avansert radiosender, og noe som ser ut som en pistolkolbe. Og en avkuttet finger. En svart finger. Førstebetjent Wallander og hans kolleger vet ennå ikke at fingeren tilhører den beste og mest kaldblodige leiemorderen i Sør-Afrika. Eller at en gruppe fanatiske boere, på den andre siden av jordkloden, planlegger et attentat mot en av Sør-Afrikas ledende politikere - med Louise Åkerblom som et tilfeldig offer. "Den hvite løvinnen" er alt i alt en ganske bra krim, men jeg ble litt skuffet etter den oppskrytte kritikken på omslaget. Men den er verdt å lese.

M
Mr Nobody – 04.09.2006

– Fredag ettermiddag ringer eiendomsmekler Louise Åkerblom hjem. Hjemme til fem, sier hun på telefonsvareren. Først skal hun bare se på et hus som er til salgs. Mandag blir hun meldt savnet. Tirsdag eksploderer et hus i området. I ruinene finner politiet rester av en avansert radiosender, noe som likner en pistolkolbe og en avkuttet finger. En svart finger. Kurt Wallander og hans kolleger ved Ystad-politiet vet ennå ikke at fingeren tilhører den beste og mest kaldblodige leiemorderen i Sør-Afrika. Eller at en gruppe fanatiske boere, på andre siden av jordkloden planlegger et attentat mot en av Sør-Afrikas ledende politikere - med Louise Åkerblom som et tilfelig offer. Nok en gang viser Henning Mankell hva han duger til. Boka er bra skrevet og plottet er makeløst funnet på.

i
ina – 16.11.2005

– Jeg har egentlig ikke vært noen krimentusiast før, inntil jeg leste denne boka av Henning Mankell. Jeg ble fanget av historien og klarte virkelig ikke å legge boka fra meg før jeg var ferdig. Ble mange sene kvelder mens jeg holdt på med denne boka ja.. Mankell klarer å gjøre det så utrolig spennende at jeg tror alle og enhver blir fengslet av å lese "Den hvite løvinnen". Som sagt hadde jeg knapt lest en krimbok før denne, og etter denne saumfarte jeg alt av Henning Mankell for å få flere like fengslende og spennende fortellinger om politimannen Kurt Wallander. Verdt å kjøpe!

n
n00bster – 18.12.2004

– En kvinne blir savnet, og de finner henne litt senere myrdet i en brønn. Et hus i nærheten sprenger, og polititet finner en avkuttet negerfinger. Kurt Wallander lurer på om det kan være noe sammenheng mellom disse to sakene. Det viser seg at det er det, og at Wallander er på jakt etter Sør-Afrikas mest kald blodig morder. Dette er ganske spennende bok, men ikke så perfekt som jeg trodde etter å ha sett kritikken på ¿Coveret¿. Du blir gjennom hele boka godt kjent med personene; både de snille og slemme. Det er flere drap, og mye etterforskning. Boka tar opp akuelt tema (typisk Mankel); rasisme i Sør-Afrika. Språk- og innholds messig syntes jeg at boka egner seg best for ungdom. Begge deler er greit nok. Dette er absolutt en god start hvis du har planer om å lese Henning Mankel.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den hvite løvinnen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv