Den sørgmodige bussjåføren fra Alster - Håkan Nesser

Den sørgmodige bussjåføren fra Alster

; Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Serie: Gunnar Barbarotti 6

«Som med alt annet hos den eksentriske krimforfatteren Nesser, har han også her en overraskende vri mot slutten. Så overraskende at det ikke engang er mulig å gjette seg til. Det er sjelden kost i krimlitteraturen.»

, Dagbladet Terningkast 5

Med Den sørgmodige bussjåføren fra Alster trollbinder Håkan Nesser leserne. Vi følger mer enn gjerne Gunnar Barbarotti og Eva Backman på eventyr på et høstlig og stemningsfullt Gotland.

Les mer
Cold-case
Berømt forfatter
Politi
Filosofisk
Vår pris
199,-
Spar
200,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 199,-
Spar: 200,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Mesterlig Barbarotti-krim

«Jeg burde ikke leve. Det er mange som mener det, og jeg forstår dem. Enkelte ganger er livsflammen så svak at det føles som om jeg kunne stille meg foran et speil og blåse den ut. Det er en underlig tanke, men helt siden ulykken har det sett ut slik i hodet mitt.»

2007
Ulykken

Bussjåføren Albin Runge har opplevd enhver sjåførs mareritt. På en skoletur med ungdomsskoleelever kom bussen ut av kontroll, og 18 mennesker mistet livet. 17 ungdommer og en av lederne. Undersøkelser viser heldigvis at Albin ikke på noen måte kan lastes for ulykken, han er uten skyld. Men ikke i egne øyne. Også Albins far tar situasjonen tungt, og bare noen måneder etter ulykken tar han sitt liv. Albin Runge har i løpet av kort tid mistet universitetsjobben sin, gjort et karrierebytte og slått seg til ro som bussjåfør før han altså blir involvert i den grusomme ulykken som legger også den karrieren i grus. Han mistet også begge foreldrene sine med kort mellomrom. Da ting er som mørkest for Albin, oppstår imidlertid et lyspunkt i tilværelsen: Det viser seg at hans avdøde far var deleier i en bedrift, og Albin arver i overkant av 40 millioner kroner.

2012
Trusselbrevene

Årene går, og hendelsen er i ferd med å bli glemt av de fleste, men ikke av Albin. Selv om han har en bekymringsløs økonomi, er konsekvensen av ulykken noe han har måttet lære seg å leve med. Så dukker det opp trusselbrev som viser at kanskje ikke alle har frikjent ham helt. Innholdet i brevene synes å være relatert til ulykken, og Albin oppsøker etter hvert politiet. Kriminaletterforskerne Gunnar Barbarotti og Eva Backman blir satt på saken. Barbarotti og Backman er et par både på jobb og privat og har ikke alltid like lett for skille jobb og privatliv. Selv om de ikke kan finne noe håndfast å gå videre med i brevene til Albin, merker de seg begge at det er noe med denne mannen, denne saken. De tar ham på alvor, men det er like fullt som om det er noe han holder skjult for dem.

Truslene tiltar etter hvert i styrke, men siden de ikke klarer å finne noen konkrete spor å følge, legges saken etter hvert til side.

2018
På Gotland

Ytterligere noen år går, og Barbarotti og Backman kommer over en påsatt bilbrann. I tumultene som oppstår, kommer Backman i skade for å skyte og drepe en av gjerningsmennene. Hun blir rutinemessig tatt ut av tjeneste mens hendelsen etterforskes, og for å få det hele på avstand reiser de to på langtidsferie til Gotland. De går turer i det flotte landskapet, de drikker vin, spiser gode middager og leser bøker. Oppholdet fortoner seg rolig og harmonisk, akkurat slik de har sett det for seg, helt til de støter på en mann de drar kjensel på under en av spaserturene sine. For er det ikke Albin Runge, den stakkars mannen de var sikre på de aldri skulle få se igjen? Albin Runge er nemlig antatt død etter at han ble kastet av Gotlandsfergen på åpent hav.

Forvirret? Det er forståelig, men fortvil ikke, jeg kan ikke tenke meg noen som er bedre egnet enn krimnestor Håkan Nesser til å få et slikt krimplot vel i havn. Som alltid hos Nesser har du en god dose velskrevet og fintfølende spenning i vente.

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 367
ISBN: 9788205532465
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Den sorgsne busschauffören från Alster
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8177341
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Håkan Nesser, en av svensk litteraturs store fortellere, har hatt stor suksess med bøkene om førstebetjent Van Veeteren og bøkene om Gunnar Barbarotti. Han debuterte i 1988 med romanen Koreografen. I 1993 mottok han Svenska Deckarakademins debutantpris for den første boka i serien om Van Veeteren. De følgende fire ble alle nominert til «Årets bästa svenska deckare», og to av dem vant prisen (Borkmanns punkt og Kvinnen med fødselsmerket). Den sjuende Van Veeteren-boken, Carambole, ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman 2000. Han har siden utgitt fem bøker i serien om den italienskættede kriminalbetjenten Gunnar Barbarotti i Kymlinge. I De venstrehendtes forening opptrer både van Veeteren og Barbarotti.

«Som med alt annet hos den eksentriske krimforfatteren Nesser, har han også her en overraskende vri mot slutten. Så overraskende at det ikke engang er mulig å gjette seg til. Det er sjelden kost i krimlitteraturen.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Min påstand er at det er umulig å ikke like Håkan Nesser om du først liker krim.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Få skriver mer lesverdige bøker enn Nesser når han er på sitt beste. Her er han svært nær det.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«... igjen leverer Nesser en tekst av høy kvalitet i grenselandet mellom krim og eksistensiell roman.»

Svenska Dagbladet