Den syvende demonen

en kriminalroman

; Kim Haugen (Oppleser)

Serie: Bogart Bull 1

Spenning fra perm til perm!

, Trønder-Avisa Terningkast 5
I denne overskuddspregede krimmen blir etterforsker Bogart Bull sendt til Syd-Frankrike for å bistå gendarmeriet i en drapssak. Sporene peker bakover i tid, tilbake til Munch og Matisse, og tilbake til krigen. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, Redaktør

Den steinrike kjøpesenterkongen Axel Krogh lever på livets solside. Han er bosatt i en gigantisk Sverre Fehn-villa på den mest eksklusive kyststripa ved St. Maxime. Han er ofte omgitt av familie og venner som alle sammen liker å ta del i det gode liv, men denne skjebnesvangre kvelden er han alene hjemme. Kledd i tråd med sin økonomiske pondus, i silkeslåbrok fra Hermès og eksklusive linbukser, går han til døra for å åpne da det ringer på. Det blir det siste han gjør.

Det manglende bildet
Selv om Krogh var en svært rik mann med en verdifull kunstsamling, er det eneste som mangler fra huset er et unnselig lite maleri i grønntoner, signert med et enkelt syvtall. Snart viser det seg at forbrytelsen har sammenheng med begivenheter mer enn hundre år tidligere, da en gruppe billedkunstnere med Edvard Munch og Henri Matisse i spissen møttes til et fuktig arbeidsopphold i Sør-Frankrike. Derfra går det forgreninger til den franske motstandsbevegelsens kamp mot nazistene, før alle spor ser ut til å forsvinne.

Vår nye favoritt-etterforsker
Kriminaletterforsker Bogart Bull har nok med sine egne demoner. Han har mistet kone og datter i en ulykke, og det er fortsatt uklart om han i det hele tatt kan settes inn i aktiv tjeneste. Som en myk start blir han sendt til Syd-Frankrike som liaison for det franske politiet. Ingen spor ligger klart i dagen i forbindelse med det bestialske drapet på Axel Krogh, og etterforskningen blir krevende. De har å gjøre med en drapsmann med et helt spesielt prosjekt, og han har gjort scenen klar for en siste opptreden.

Mangfoldig og genuint spennende debut ... en livsfrisk og kresen krim. Aftenposten

Fakta

Om forfatteren

Øistein Borge (f.1958) har bakgrunn fra film- og reklamebransjen, der han har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder. Han har mottatt en lang rekke priser for sine arbeider både i Norge og utlandet, blant disse to gulløver fra reklamefilmfestivalen i Cannes. Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass.

Medlemsblad