Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det de døde vet

kriminalroman

Det er sommer. Det er hastverk. Det blir et kappløp med døden.
Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag
Det er sommer. Det er hastverk. Det blir et kappløp med døden.
Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken.

Ekteparet trengte å reise bort etter at deres sønn ble funnet død i russedrakten på 17. mai tidligere samme år. Under etterforskningen finner politietterforsker Bitte Røed raskt ut at sønnen ikke døde en naturlig død. Og når politiet oppdager at paret også tidligere har mistet et barn, i noe som synes som krybbedød, vekkes mistenksomheten mot foreldrene.

Tom Ross virker lammet av sorg og Marions barndomsvenn trer støttende til, men det later til at begge har noe å skjule.

Bitte Røeds etterforskning bringer henne tett innpå et familiedrama, og hun frykter etter hvert at det står om livet til den forsvunne Marion.Anmelderne mener:


«Stilsikker psykologisk krim fra øverste hylle.»
Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Bare tittelen gjør meg mørkeredd. Uhyggefølelsen etableres tidlig. Og Marit Reiersgård skriver godt om vanskelige temaer, om det vi ikke klarer å sette ord på.»
Ida Vogt Ramslie, Drammens Tidende

Medlemsvurdering:
Krim og poesi! Her blander Marit Reiersgård krim og poesi på en mesterlig måte. Vi følger den savnede Marion, hustru, elskerinne, mor til sine to døde barn. Plutselig gikk det opp for meg, midt i Marions tankerekke - Dette er jo poesi. Smertefylt beskrevet hvordan hun fant ut hvem mannen er, hva hennes barndomsvenn og elsker er, hvordan barna døde griper meg som leser og ja, dette er det de døde vet. Et mesterverk der to gengere, krim og poesi smelter sammen mens jeg som leser innlemmes i sannheten, Det de døde vet.

Iren Lindseth

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
342
ISBN
9788205511484
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Verner Jacobsen og Bitte Røed 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

I
Iren Lindseth – 30.07.2019

– Krim og poesi! Her blander Marit Reiersgård krim og poesi på en mesterlig måte. Vi følger den savnede Marion, hustru, elskerinne, mor til sine to døde barn. Plutselig gikk det opp for meg, midt i Marions tankerekke - Dette er jo poesi. Smertefylt beskrevet hvordan hun fant ut hvem mannen er, hva hennes barndomsvenn og elsker er, hvordan barna døde griper meg som leser og ja, dette er det de døde vet. Et mesterverk der to gengere, krim og poesi smelter sammen mens jeg som leser innlemmes i sannheten, Det de døde vet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det de døde vet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tyv

Sven Petter Næss
Innbundet 
305,- 349,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv