Jørn Lier Horst med ny Wisting-krim av gammelt, godt merke: Det innerste rommet
Det innerste rommet - Jørn Lier Horst

Det innerste rommet

Serie: William Wisting 13

«Krimsuksess uten en dråpe ferskt blod.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6
For å løse mysteriet med det innerste rommet må William Wisting alliere seg med sine nærmeste. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Når den tidligere Arbeiderparti-kjempen Bernhard Clausen dør og det blir funnet 80 millioner kroner i kontanter på hytta hans, skjønner Riksadvokaten at de står foran en svært delikat sak. For å unngå publisitet om pengefunnet, gir riksadvokaten William Wisting oppdraget med å lede en hemmelig etterforskningsgruppe. Wisting får tilgang til alle ressurser og kan selv håndplukke sin egen gruppe.

Team Wisting
Wistings lojale medarbeider, kriminalteknikeren Espen Mortensen, er selvskreven på laget, nå blir også datteren Line engasjert direkte i etterforskningen. Som journalist kan hun grave andre steder enn politiet og stille de spørsmålene politiet ikke kan stille uten å vekke oppmerksomhet. For å operere i fred etablerer de seg dessuten utenfor politihuset, operasjonssentralen for det nye teamet blir i kjelleren hjemme hos William Wisting. 

Brennhete hemmeligheter
80 millioner er mye penger, nok til at en utenriksminister kan påvirke fremmede makter, nok til at man kan kjøpe seg ut av gisselsituasjoner, eller finnes kanskje svaret på den store pengebeholdningen i Bernhard Clausens privatliv? Wisting & co har knapt rukket å stille seg disse spørsmålene før Bernhard Clausens hytte brenner ned til grunnen - trolig påsatt. Hva er det noen ønsker å skjule?

Personlig tragedie?
Det finnes ingen opplagte spor i Clausens profesjonelle karriere som tyder på at han skulle være i besittelse av et så stort pengebeløp. Heller ikke i privatlivet er det noen åpenbare svar på hvor pengene kommer fra. Men etterforskningen viser at folk i Clausens nærmeste krets har registrert en endring hos Clausen de senere årene. I utgangspunktet har man antatt at endringene har hatt med konas sykdom og død å gjøre. Året etter mistet Clausen dessuten sønnen sin i en motorsykkelulykke. 

I etterkant av de to dødsfallene trakk han seg tilbake fra politikken, av familiære årsaker trodde de fleste, men ligger det likevel andre forklaringer bak?

Utmerket Wisting
Med god hjelp fra Line og resten av gruppen nøster Wisting opp bit for bit i Bernhard Clausens fortid. Og når det viser seg at sedlene kan spores tilbake til en kriminell handling, tar saken en ny dreining. Som om ikke det var pikant nok, oppdager de at en ung gutt forsvant samme dag som ranet ble begått. Simon Meier ble aldri funnet, og også her peker sporene mot kretsen rundt Bernhard Clausen.

Med Wistings grundighet og Lines impulsivitet pusles de ulike bitene litt etter litt sammen. Men det er noe som skurrer, noe i bildet de ikke helt får øye på. Og snart skal de merke at de ikke er alene om å grave i den gamle saken.

Det innerste rommet er en Wisting-roman av godt merke - det er bare å glede seg! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
Terningkast 5 Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Capitana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 382
ISBN: 9788293671039
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8129878
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

I vinter sto Jørn Lier Horst for et litterært jordskjelv i den norske bokbransjen da han offentliggjorde planene om å starte sitt eget forlag. Nå, et halvår senere, er han allerede klar med sin andre utgivelse på Capitana. I sommer ga han ut Nullpunkt sammen med forfatterkollega Thomas Enger. Som alt annet Horst gir ut, gikk også denne rett til topps på bestselgerlistene. 

Samtidig som Horst er klar med sin trettende Wisting-bok her hjemme, er serien også i ferd med å slå stort an ute med utgivelser i over 20 land. 

For tiden jobbes det med den første filmatiseringen av Wisting-bøkene basert på Jakthundene og Hulemannen, med Sven Nordin i rollen som William Wisting. 

  

 

«Krimsuksess uten en dråpe ferskt blod.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

«Uten overdrevne dramatiske grep er den nye romanen om William Wisting derfor mer spennende enn det meste. ... Faktisk på sitt aller beste denne gangen. Hvordan får han det til? Det er en fortelling med sterk framdrift, selv om den ikke overdriver action- og thrillerelementene i handlingen. Dette er et mer pirrende utgangspunkt for en kriminalroman enn alle verdens fiffige drap og mishandlinger.»

, Dagsavisen

«Det er så deilig å lese Jørn Lier Horst!»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«Naturligvis binder Horst alle disse trådene sammen til slutt, alt munner ut i en plausibel løsning og leseren føler seg nøye veiledet gjennom hele boken. »

, VG