Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det som aldri skjer

en kriminalroman

Flere personer blir myrdet på bestialske måter. I begynnelsen virker det som om det eneste de har felles er at de er kjente personer. Etter hvert ser det ut til at det kan være en seriemorder som står bak. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Flere personer blir myrdet på bestialske måter. I begynnelsen virker det som om det eneste de har felles er at de er kjente personer. Etter hvert ser det ut til at det kan være en seriemorder som står bak. Men hva er motivet? Dette er andre roman med Inger Johanne Vik, voldsforsker og ekspert på kriminalpsykologi, og etterforsker Yngvar Stubø

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788281430914
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Serie
Inger Johanne Vik og Yngvar Stubø 2

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

R
Rebecca – 14.07.2009

– "Det som aldri skjer" er en god bok skrevet av Anne Holt. Den handler om ekteparet Yngvar Stubø (etterforsker) og Inger Johanne Vik (voldsetterforsker). Det skjer en rekke mystiske drap i Oslo-området. Til å begynne med ser det bare ut til at de har en ting til felles, at alle ofrene er kjente personer. Etter hvert forstår etterforskerene at de står overfor en seriemorder. Hva kommer til å skje? Finner de ut hvem som står bak de mystiske drapene? Dette er den andre boken i serien om Vik og Stubø. Boken har god handling, og er virkelig verd å få med seg.

S
Sol – 15.06.2007

– En kriminalforfatter har godt av å ikke bare holde seg til den samme formelen bok etter bok, men outrert eksperimentering har på den andre siden sin pris. Når man forsøker å tråkke opp stier der man ikke har gått før, er det lett å snuble. Holt tryner så det griner. I denne boken blir leseren tvunget tett inntil hovedpersonenes uengasjerende liv og leven, og det føles riktig så klamt. Man forstår snart at klaustrofobien og den skjærende følelsen av hjelpesløshet som forfatteren forsøker å skape en gang vil lede mot et mål. Men slutten føles riktig så uforløsende, og det virker som om selve ideen om den perfekte morder er den som har tatt overhånd da boka skulle skrives. Trist og skuffende er det da at romanen gir en så fattig leseropplevelse.

A
Angelin – 24.11.2006

– Denne boken er dessverre svært forskjellig fra Anne Holts tidligere kriminalromaner. Faktisk later det til at hun skifter stil i retning av overlesset sosial krim av den typen som Karin Fossum skriver, hvilket dessverre gjør boken totalt uinteressant for den som fortsatt liker ekte krim. I stedet sitter vi igjen med en nevrotisk heltinne som har mer enn nok med å holde sin egen psyke i balanse, og som diller med problemer som er totalt uinteressante for den jevne leser. Faktisk havner selve krimgåten fullstendig i skyggen av noen av de mest utiltalende hovedpersonene som noensinne er beskrevet i bokform. Etterhvert blir også løsningen omtrent servert på sølvfat for leseren, og når dette også skjer lenge før boken er ferdig, så sitter jeg kun igjen med en total skuffelse som gjør at jeg heretter kommer til å unngå denne forfatterens bøker som pesten.

B
BackPacker – 12.01.2006

– I denne historien blir flere kjente mennesker drept på bestialsk vis. Politiet fomler lenge i blinde, er det er seriemorder på ferde eller er det forskjellige mordere? Visse detaljer rundt drapene tyder på en morder, men hvem kan denne personen være? Og dette er egentlig hele historien, og den er akkurat så kjedelig som den virker. Vi følger en etterforskning som ikke leder noen vei, og en kvinnelig profiler som kjeder meg grønn. Denne lydboken er det kjedeligste jeg har vært borti på år og dag, virkelig kjedelig. Jeg anbefaler den absolutt ikke til noen og kommer aldri til å lese eller høre den på nytt. Styr unna!!

E
EO – 12.10.2005

– Denne boken er en kjempespennende bok som du knapt klarer å legge fra deg. For andre gang møter vi Yngvar Stubø og Inger Johanne Vik. Selv om Inger Johanne er hjemme i fødselspermisjon hjelper hun Yngvar med å løse Norges mest bestialske mord. Inger Johanne må se tilbake på sin fortid, noe som hun helst vil glemme. Spenningen er på topp hele tiden, og mordene blir værre og værre. Boken holder spenningen oppe helt til siste side - og slutten er absolutt ikke som forventet... Dersom du liker god krim, bør du absolutt ikke gå glipp av denne fantastiske boken. Håper absolutt det kommer mere fra dette holdet!

S
Svensen – 28.07.2005

– Dette var en spennende og lett lest krimbok, en av de bedre bøkene av Anne Holt mener jeg. Yngvar Stubø og Inger Johanne Vik er hovedpersonene i denne boken, og etterforsker sammen noen kjendismord som har skjedd på grusomme og mystiske måter her i Norge. Vi får bra detaljer om drapene og man begynner virkelig tenke selv, det eneste minuset er at jeg skjønte tidlig hvem morderen var når den først ble presentert i boken. Men ikke alle som har lest den har kjent det sånn, da flere jeg kjenner har lest den. Boken er å anbefale om du er en Holt Fan og du kommer ikke bli skuffet uansett.

L
L. – 08.02.2005

– Boken "Det som aldri skjer" er skrevet av den kjente norske krimforfatteren Anne Holt. I denne boken møter vi paret Yngvar Stubø og Inger Johanne Vik i hovedrollene. Inger Johanne har tidligere jobbet i FBI, men har nå barselspermisjon. Yngvar jobber som politietterforsker, men får nå store problemer med å løse en rekke "kjendismord". Uten spor og sammenheng i drapene er det umulig for Yngvar og hans kollegaer å løse saken. Yngvar på etterhvert få hjelp fra Inger Johanne, og for henne virker historien meget kjent... Dette er en veldig spennende bok, som jeg kan anbefale på det varmeste for alle som liker en god krimbok. Når du først har begynt å lese den er det umulig å legge den fra seg!

I
I.C. – 22.01.2005

– Denne krimboken med Inger Johanne Vik som hovedperson er ren spenning fra første til siste side. Inger Johanne har egentlig barselspermisjon, men etterhvert som samboeren Yngvar Stubø, som etterforsker saken, forteller henne mer og mer om den blir hun dratt med. Inger Johanne har utdannelse i kriminalpsykologi fra FBI, og har tidligere hatt oppdrag med å være "profiler" for politiet. I denne boken får man et innblikk i hvor hardt en drapsetterforskning kan gå inn på følelsene til politietterforskeren som har familie. Man blir fort redd for å miste sine nærmeste når man føler at morderen har deg i kikkerten. Dette er en spennende bok, som er så skummel at jeg ikke ville gått ut i mørket rett etter å ha lest den.

B
Bokormen – 30.12.2004

– Dette er Anne Holts andre roman med paret Yngvar Stubø og Inger Johanne Vik i hovedrollen. Inger Johanne Vik, som har en fortid i FBI, og er både jurist og psykolog, mens Yngvar Stubø er politietterforsker. Sammen kjemper de en kamp mot klokken for å avsløre en gjerningsmann som tilsynelatende uten motiv myrder kjente personer på en bestialsk måte. Detaljene rundt sakene knytter dem til en forelesning gitt ved FBI-akademiet, noe som gjør at Inger Johanne konfronteres med en fortid hun helst vil glemme. ¿Det som aldri skjer¿ er en spennende og velskrevet krimroman som jeg likte godt. Den har en fremdrift som gjør at du nødig legger fra deg boka, og et persongalleri som virkelig fengsler. Handlingen er tett og godt komponert, og beholder intensiteten helt til det siste. Dette er en krim du virkelig bør få med deg, og som jeg varmt anbefaler.

M
Maruschka – 14.12.2004

– Hanne Wilhelmsen har fått hvile ei stund nå, og godt er det! Hovedpersonene i denne boka er forfriskende ferske enda, og har en annen innfallsvinkel til sine drapsgåter. Denne gangen er det heller makabre og tilsynelatende umotiverte drap som mangler gjerningsmann - eller -kvinne, og Inger-Johanne Vik får bruk for sine profiler-egenskaper. Det skal vise seg at drapene har sitt utgangspunkt i forhold som ligger nærmere Inger-Johanne og hennes familie enn godt er, og dette går etter hvert opp for henne. I utgangspunktet har jeg ikke sansen for at enhver drapsetterforsker skal bli personlig involvert og nærmest et mål i sakene sine (det er vel ikke så alminnelig in real life?), og håper ikke forfatteren har tenkt å gjøre dette til en vane. Men la det være sagt med ettertrykk: Her funker det! Og Anne Holt: Jeg vil helst ikke møte deg i ei trang bakgate etter mørkets frambrudd etter å ha lest denne boka!

f
f. – 29.10.2004

– Inger Johanne Vik er voldsforsker og ekspert på kriminalpsykologi med bakgrunn som profiler fra FBI. Når en folkekjær programleder blir drept på makabert vis, for å etterfølges av en politiker, rikssynser og en idrettsmann faller etterforskningen på samboeren KRIPOS-etterforsker Yngvar Stubø. Selv om Inger Johanne egentlig har barselspermisjon greier ikke Yngvar å holde etterforskningen for seg selv, og snart blandes også Inger Johanne inn i den ekstraordinære mordsaken. Dette er en svært god krim som det var spennende å lese. Historien er intrikat og intelligent skrevet, med en sterk troverdighet og et glitrende persongalleri. Romanen gir et godt innblikk i berømmelsens pris, samtidig som den gir et varmt hverdagsportrett av småbarnsfamilien. Dette er en av Anne Holts beste romaner til nå, og virkelig verdt å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det som aldri skjer:

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv