Drømmeløs

; Finn Schau (Oppleser)

Serie: Odd Singsaker 2

Ut fra den frosne skogen lyder en spinkel melodi. En kvinne følger tonene og finner liket av en ung kvinne med en spilledåse plassert på brystet. Les mer
Vår pris
149,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Vår pris: 149,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud

I 1767 blir et nakent mannslik funnet i fjæresteinene utenfor Trondheim. Den fordrukne og kranglete politimesteren Nils Bayer etterforsker saken. Det viser seg etter hvert at den døde var en fattig, omflakkende svensk trubadur. Han opptrådte på rikfolks fester, og drakk opp det meste av fortjenesten, mens han snakket om en helt spesiell skillingsvise han skulle få trykket. Alle som hørte den skulle umiddelbart falle i dyp, drømmeløs søvn. Men er en drøm verdt å drepe for? Og hvem kan ha hatet den stakkars trubaduren nok til å ta ham av dage? Og hvorfor?

Jørgen Brekke med oppfølger som er bedre enn debuten.
Dagbladet

En spinkel melodi
Vinteren 2011 går en søvnløs kvinne tur med hunden midt på natta. Ut fra skogen, gjennom den frosne stillheten, bærer noen spinkle toner. Kvinnen går for å se hvor de uventede lydene kommer fra. På en forhøyning i snøen finner hun opphavet til den hypnotiske melodien, den strømmer ut av en vakker spilledåse. Dessverre viser det seg at forhøyningen ikke er en snøhaug, men liket av en ung kvinne. Vår venn fra Nådens omkrets, den hjerneopererte etterforskeren Odd Singsaker, blir kalt ut til åstedet. En rask undersøkelse av den døde kvinnen gjør ham svært urolig. Mye tyder på at dette er en morder som ikke kommer til å gi seg med dette. Morderen har fjernet strupehodet til offeret, og plassert spilledåsen med den ukjente melodien på brystet hennes.

Kamp mot klokka
Få dager senere forsvinner Elise Edvardsen, en ung jente på seksten år, fra hjemmet sitt, sammen med familiens hund. Hjemmet er like i nærheten av der den døde kvinnen ble funnet, og Singsaker blir straks urolig. Han frykter at også hun er blitt offer for mannen med spilledåsen, og at de har svært kort tid på seg. Dessverre har de ikke mye å gå på, og minuttene og timene renner ut. Men så blir det funnet en annen antikk spilledåse like utenfor hjemmet til Elises foreldre. Kan den kaste lys over Elises forsvinning?

Evig søvn
Spilledåsene er det viktigste sporet politiet har. Men hva betyr de? Det er opplagt at de har en bestemt mening for morderen, siden han eller hun tar seg bryet med å fjerne platen med den opprinnelige melodien, og sette inn en annen og ukjent melodi. Gradvis avdekker etterforskningen at forbrytelsene har lange forbindelseslinjer tilbake i tid, til en annen forbrytelse for nesten 250 år siden. Men er den spinkle melodien fra spilledåsen nok til at Odd Singsaker og teamet hans klarer å finne Elise før det er for sent?

Fakta

Om forfatteren

Fenomenet Jørgen Brekke

Jørgen Brekke

For et år siden debuterte Jørgen Brekke med Nådens omkrets, der et bestialsk drap inne på et akademisk bibliotek viser seg å ha en sammenheng med besittelse av en gammel bok. Brekke tok både lesere og kritikere med storm, og i ettertid er boka solgt til mer enn 10 land. Snart kommer den ut i Frankrike, Tyskland og USA. Amerikanerne likte boka så godt at de like godt kjøpte Drømmeløs også, allerede før den var skrevet ferdig. Brekke har tydeligvis ikke trengt å bekymre seg for noen «vanskelig andrebok»! Vi lesere får bare håpe at all lanseringsviraken ikke forstyrrer skriveprosessen hans, for nå venter vi utålmodige på bok nummer tre om Odd Singsaker.

Hvordan høre denne lydboka?