Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Evas øye

"Intelligent servert (...) her har man det helt gode for hånden."

VG

Eva Magnus, idealistisk kunstner og alenemor, er i ferd med å trå over grenser. Barndomsvenninnen, Marie Durban, dukker plutselig opp og forteller at hun livnærer seg som luksusprostituert. Og det akkurat den dagen Eva står foran kjøpesenteret med tom lommebok og en bunke regninger. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Eva Magnus, idealistisk kunstner og alenemor, er i ferd med å trå over grenser. Barndomsvenninnen, Marie Durban, dukker plutselig opp og forteller at hun livnærer seg som luksusprostituert. Og det akkurat den dagen Eva står foran kjøpesenteret med tom lommebok og en bunke regninger.

Medlemsvurdering:
Psykologisk krim på sitt aller beste. Passe persongalleri slik at en «voksen» mann klarer å holde oversikten. Anbefales

Geir Audun Andersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
303
ISBN
9788202602574
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
13 x 21 cm
Nr
8184054
Serie
Konrad Sejer 1

Bla i boka

Anmeldelser

"Intelligent servert (...) her har man det helt gode for hånden."

Yngvar Ustvedt, VG

"Førsterangs krim! Les den!"

O.M. Syversen, Aftenposten

Kunders vurdering

G
Geir Audun Andersen – 04.05.2021

– Psykologisk krim på sitt aller beste. Passe persongalleri slik at en «voksen» mann klarer å holde oversikten. Anbefales

H
Heidi – 02.08.2008

– Hva ville du gjort dersom du satt alene kvinne ute i ei hytte på ville fjellet nattetid - med en boks med flere millioner kroner i - og så plutselig hørte en mann utenfor som ville inn? For å få tak i pengene? Du ville rømt. Det ville jeg og - men hvor? Ut på vidda? Ned i kjelleren eller opp på loftet? Sjanseløst. Eva Magnus i Karin Fossums roman «Evas øye» fant imidlertid et sted der hun overlevde trygt, med pengene i behold. Den farlige mannen fjernet seg uten å ha oppdaget skjulestedet. Dette er bare ett av mange spennende og dramatiske høydepunkter i denne kriminalromanen om en fattig, fraskilt og ulykkelig malerinne i en av vestfoldbyene. Eva Magnus eier ikke nåla i veggen, og ikke en øre i pungen til å gå på kjøpesentret med. Så dukker det opp en bestevenninne fra gamle dager. Som - viser det seg - er breddfull av penger: Hun har ernært seg som prostituert i noen år og tjent uhorvelig. Sedlene har hun gjemt i hytta hun har oppe på fjellet, forteller hun. Denne boka er som sagt grøssende,glitrende og god! Anbefales sterkt!

I
Izzy – 01.09.2006

– Eva har det ikke så lett økonomisk. Ikke hjelper det noe særlig at hun har ei lita datter å forsørge heller. Hun er skillt og klarer seg så vidt som kunstner, pga et stipend. En dag hun er langt nede treffer hun på en gammel barndomsvenninne. Ettersom samtalen utvikkler seg viser det seg at Maya har gjort store penger på å arbeide som luksusprostituert. Ikke nok med det, men hun tilbyr Eva å begynne å jobbe sammen med henne. Eva takker nei, men ettersom det minker på pengene begynner hun å vurdere tilbudet. Hun møter opp hos Maya hvor hun blir vitne til at en mann dreper henne. Nå står hun selv i fare. En middels god bok. Liker du denne forfatteren bør du få den med deg.

-
-l- – 10.06.2006

– Boka "Evas øye" handler om Eva Magnus. Hun har ikke mange penger å rutte med, men hun har akkurat nok til livets opphold. Men en dag møter hun barndomsvenninna Marie Durban. Marie har en liten formue etter å ha jobbet som prostituert i flere år, og hun tjener fortsatt godt. Marie og Eva begynner å snakke sammen, og Eva får vite at alle pengene til Marie ligger gjemt på en hytte. Eva begynner å tenke på å tenke på å ta pengene til Marie, men hun setter først planene til livet etter Marie blir drept av en misfornøyd kunde. Jeg synes boka var veldig god: Den var litt trist og svært spennende. Til tider var den så spennende at jeg ikke greide å legge den fra meg. Boka har også et fantastisk persongalleri, som det er umulig å hate. Jeg vil anbefale boka på det sterkeste!

j
jony – 29.01.2006

– denne boken handler om ei dame som heter Eva Magnus. Eva Magnus eier ikke nåla i veggen, og ikke en øre i pungen til å gå på kjøpesentret med. Så dukker det opp en bestevenninne fra gamle dager. Som - viser det seg - er breddfull av penger: Hun har ernært seg som prostituert i noen år og tjent uhorvelig. Sedlene har hun gjemt i hytta hun har oppe på fjellet, forteller hun. Så går det ikke bedre enn at denne rike venninnen blir drept, kvalt av en fornærmet kunde, mens Eva ser på gjennom en sprekk i en dør. Hun blir selvsagt sjokkert, men skjønner straks at nå kan pengene i hytta bli hennes. Men det er det flere enn hun som skjønner. Og dermed er pengejakten i gang, og nye dramaer med den. Fortalt så stramt og spennende at man rett som det er fryser kraftig på ryggen.

B
Bongo – 08.01.2006

– Eva Magnus er en ung alenemor med en slik dårlig råd at hun så vidt greier å få nok et måltid får dagen. Hun er kunstner, men det ser ut til å gå dårlig.Evas mareritt begynner da hun møter sin gamle barndomsvenninne Marie Durban. Marie er en luksusprostituert og Eva blir overtalt til å bli med på en kveld selv, da hennes pengekrise er stor. Denne kvelden blir Evas øye vitne til et iskaldt mord på sin venninne Marie Durban. Et halvt år senere kommer det en mann flytende langs elva da Eva og hennes overvektige datter går på tur.
Personlig syns jeg ikke denne boken var noe særlig, men det er vel igrunn en smakssak.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Evas øye:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv