Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Galgen

kriminalroman

«Med 'Galgen' er hun solid fra start til mål ... Yrsa har tempo gjennom hele fortellingen, hennes beskrivelser av personer og samfunn er realistiske, og samtidig gir hun leseren akkurat så mange hint underveis at vi kan lete etter løsningen.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Mellom to lavaformasjoner på et gammelt rettersted henger det en død mann. Huldar og kollegene får en vanskelig sak. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Utsolgt

Den døde viser seg å være en vellykket, ung investor, med leilighet på en av Islands dyreste adresser. Når politiet kommer fram finner de Freya og hennes kollega fra barnevernet på stedet. En nabo har ringt og varslet om at et barn er sperret inne i leiligheten. Den døde mannen hadde ikke barn, så hvem er gutten?

Barnet
Gutten er fem år og heter Siggi. Han kan fortelle at han kom til leiligheten sammen med en mann, om natten. Aller helst vil han til mammaen sin – men han kjenner bare foreldrenes kallenavn, og han kjenner heller ikke sin egen adresse. Så hvem er han, og hvordan skal de finne foreldrene hans? Siggi kan fortelle at magen til moren er stor, og at den nye babyen snart skal komme. Det haster å finne henne.

Hevnen
Det er ganske tydelig at den døde ikke har hengt seg selv. Det ville vært vanskelig, om ikke umulig, å få anbragt bjelken i lavaformasjonen – og i tillegg viser obduksjonen at mannen var ettertrykkelig sørpe full, og i tillegg full av rohypnol. Han har på ingen måte vært i stand til å ta seg helt ut til funnstedet, som passende nok heter Galgahraun. Men hva er motivet for drapet?

Dronning Yrsa
Yrsa Sigurdardottir blir et stadig større navn på krim-himmelen, også utenfor Norden. Hennes tidligere bøker i serien om Freya og Huldar er solgt til en rekke land, og hun har mottatt blant annet pris for årets beste krim i Danmark, The Petrona Award og Bloddråpen (for beste islandske krim). Huldar og Freya er en umake etterforskerduo som det er lett å bli glad i, og i Galgen må de igjen samarbeide tett – til glede for leserne.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
383
ISBN
9788248923374
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Gatið
Format
22 x 15 cm
Nr
8137544
Serie
Huldar og Freyja 4

Om forfatteren

Yrsa Sigurdardottir er en bestselgende og folkekjær islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster gode kritikker. Hun har vært nominert til Glassnøkkelen, og våren 2015 ble hun tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet. Galgen inngår i serien om psykologen Frøya og politimannen Huldar. Første bok i serien, DNA, ble kåret til den beste krimromanen på sagaøya i 2014.

Utdrag

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

«Med 'Galgen' er hun solid fra start til mål ... Yrsa har tempo gjennom hele fortellingen, hennes beskrivelser av personer og samfunn er realistiske, og samtidig gir hun leseren akkurat så mange hint underveis at vi kan lete etter løsningen.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Jeg skjønner hvorfor det er så mange som liker Yrsas bøker. De er engasjerende, forfriskende og spennende.»

James Patterson

«Yrsa er en av de mest interessante nye stemmene i krimlitteraturen»

Peter James

«Yrsa Sigurdardóttir har bragt den islandske kriminallitteraturen mange skritt framover.»

Arne Dahl

Kunders vurdering

l
linda – 28.07.2020

– veldig bra

A
Ann Helen Heiaas – 28.04.2020

– Galgen

w
weenche – 12.11.2019

– Bra og spennende bok. men kanskje noe hastig avslutning

A
Anne Dorthée Svendsen – 02.05.2019

– Kjempegod krim som vanlig fra denne forfatteren

C
Caroline Fredriksen – 30.04.2019

– Nok en fornøyelig bok fra Yrsa. Jeg synes ikke den var like spennende som tidligere bøker fra henne. Litt lite driv og ikke så mange overraskelser underveis. Anbefales hvis man er fan av Island og denne type krim.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Galgen:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv