Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Heksen

«Heksen er en vellykket krimroman med både spenning og samfunnskritisk refleksjon, og den tegner et mørkt tidsbilde av et Sverige som har mistet sin uskyld og slåss mot indre demoner. ... Den siste halvdelen av boken er noe av det mest intense hun har skrevet og byr på handling som gjør det vanskelig for leseren å forbli uberørt.»

Elin Brend Bjørhei, VG

En liten jente forsvinner, og mistankene løper løpsk i det lille samfunnet. Camilla Läckberg har skrevet sin beste Fjällbacka-roman til nå. Les mer

129,-

399,- Spar: 270,-

Sendes innen 1 virkedag

Fire år gamle Nea forsvinner sporløst fra gården der hun bor. For tretti år siden forsvant en annen fireåring fra den samme gården. Tilfeldig? Erika Falck tror ikke det.

Det er en trykkende het sommer i Fjällbacka, der Erica Falck og Patrik Hedström sjonglerer jobb, småbarnsliv og kjærlighet som to sirkusartister. Erica elsker livet som frilansskribent, og historien hun har tatt fatt på å fortelle, en tragisk historie fra Fjällbacka tretti år tilbake i tid. Hun er så oppslukt som det er mulig å være med tre småbarn.

Fire år gamle Nea forsvinner - fra den samme gården Stella ble borte fra for tretti år siden.

Lille Stella på fire år forsvant og ble funnet drept i skogen, og de to trettenårige barnevaktene hennes ble funnet skyldige i drapet. Den ene av jentene, Helen, har etter dommen levd et tilbaketrukket liv i sine foreldres hjem, gift med sin fars beste venn. Den andre, Marie, er en fetert Hollywoodstjerne, og er nå tilbake i Fjällbacka for første gang etter Stellas død, for å spille hovedrollen i tv-serien om Ingrid Bergmans liv.

Dobbelt drama
Så skjer det igjen. Fire år gamle Nea forsvinner - fra den samme gården Stella ble borte fra for tretti år siden. Etter en intens leteaksjon blir Nea funnet drept, på det samme stedet som Stella var gjemt. Kan det være en sammenheng mellom de to hendelsene?

Familien er splittet. Politimannen Patrik tviler på om de to sakene kan ha noe med hverandre å gjøre, mens forfatteren Erica er sikre på at de to sakene henger sammen på en eller annen måte. Men hvordan?

Camilla Läckberg viser oss i Heksen hvordan det grusomme bor side om side med det idylliske.

Syndebukkene
Fjällbackas asylmottak er fylt opp av flyktninger fra Syria. Det var en av dem, Karim, som fant Neas døde kropp. Snart faller innbyggernes mistanke på de fremmede, og det blir farlig å være flyktning i Fjällbacka. Sammen med filmstjernen Marie kom datteren Jessica, en rotløs og utilpass femtenåring, som hele livet har tatt straffen for sin mors ugjerning, i form av utfrysning og mobbing. I Fjällbacka finner hun en sjelevenn i unggutten Sam. Den samme historien har kastet skygger over barndommen deres, det samme hatet har bygget seg opp i dem. I hverandre finner de endelig noen som forstår og kan dele følelsene med. Sammen har de dobbelt styrke, dobbelt hat, dobbel handlekraft ...

Historiens gufs
Camilla Läckberg viser oss i Heksen hvordan det grusomme bor side om side med det idylliske. De blytunge historiene til flyktningefamiliene og de skakkjørte ungdommene trer enda klarere fram i kontrast til flørting, champagnedrikking og barnelatter. I denne romanen trer personer fram for oss med ikke bare sin egen, men sine familiers historie, og for noen er det en svært tung bør å bære. Det er godt gjort, og det er skremmende aktuelt.

I 1671 kom Elin Jonsdotter til Fjällbacka for å jobbe for søsterens mann på gården hans. Elin har mange venner, og takket være sin kunnskap om planter og deres helende virkning er hun en god hjelp for mange. Dessverre har hun også noen mektige uvenner. Det er en mørk tid i nordisk historie, og i Bohuslän var det guvernøren som reiste rundt på jakt etter hekser i lenet.

Camilla Läckberg trekker en elegant linje fra 1600-tallets heksebrenning til nåtidens påtenning av asylmottak og kvinnesyn. Alle rammes, men nå som da er det kvinnene som tar den største støyten. 

Heksen er den tiende boka i Fjällbacka-serien, som leses og elskes verden over. 

Medlemsvurdering:
Måten Läckberg veksler mellom en spennende forsvinningssak og drapssak i nåtiden og en spennende hekseprosess på 1500-tallet binder boken sammen til et mesterverk av en roman. En krimroman av god Läckberg kvalitet og i kjente omgivelser for den som har lest alle bøkene fra Fjällbacka

Christian v. Harling

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
649
ISBN
9788205488878
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Häxan
Format
21 x 14 cm
Nr
8109435
Serie
Patrik Hedström og Erica Falck 10

Om forfatteren

Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) har toppet bestselgerlistene i flere land. Hennes kriminalromaner fra idylliske Fjällbacka er solgt i 55 land, og flere av bøkene er filmet. Camilla Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2003 med Isprinsessen, som ble tildelt Le Grand Prix de Littérature Policière. Hun har siden skrevet ni romaner om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström. Camilla Läckbergs bøker er solgt i 1,2 millioner eksemplarer i Norge og 12 millioner på verdensbasis. Läckberg er siviløkonom og bosatt i Stockholm sammen med samboer og fire barn.

Medlemsblad

 

En heks for sin tid?

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Heksen er en vellykket krimroman med både spenning og samfunnskritisk refleksjon, og den tegner et mørkt tidsbilde av et Sverige som har mistet sin uskyld og slåss mot indre demoner. ... Den siste halvdelen av boken er noe av det mest intense hun har skrevet og byr på handling som gjør det vanskelig for leseren å forbli uberørt.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Läckberg vever sammen en rekke tråder, og det er et utrolig driv på alle fronter.»

Kulturnytt, svensk P4

«Heksen er en bok som på snedig vis kobler sammen tre tidsperioder og trekker interessante paralleller. Skremmende og overbevisende viser Läckberg hvordan hver tid har sine egne hekseprosesser. En rendyrket page turner.»

Skånska Dagbladet

Kunders vurdering

C
Christian v. Harling – 05.03.2019

– Måten Läckberg veksler mellom en spennende forsvinningssak og drapssak i nåtiden og en spennende hekseprosess på 1500-tallet binder boken sammen til et mesterverk av en roman. En krimroman av god Läckberg kvalitet og i kjente omgivelser for den som har lest alle bøkene fra Fjällbacka

L
Laila – 05.02.2019

– Kjempe fin bok av en av mine favoritt forfattere

N
Nils-Bjørn Sæbø – 05.02.2019

– Meget god og underholdende bok. Spenning fra første til siste side.

M
May Engebretsen – 09.01.2019

– Camilla Läckberg gjorde det igjen.Denna boka hadde jeg problemer med å legge fra meg.Spennende fra side en..

S
Siri – 08.11.2018

– Spennende, velskrevet bok! Topp score!

W
Wigdis Willysdatter With – 08.08.2018

– Lest alle Camillas bøker og også denne Var en fornøyelse å lese

K
Kari – 06.06.2018

– Camilla Læckberg skuffer aldri

A
Anne-Lynn – 12.02.2018

– Boken er for lang. Den er ikke bland de beste jeg har lest av LÆCKBERG men kommer nok allikevel å kjøpe neste bok i håp at den blir bedre.

R
Ragnhild M. Mandahl – 18.12.2017

– Det er bare å sette seg godt til rette i godstolen når man blar opp på første side i denne boka. Man fanges inn i historien og vil helst bare bli i den til den er ferdig, uansett hvor lang tid der tar å lese boka ferdig. Absolutt forfatterens beste roman så langt.

M
May Stenberg – 05.12.2017

– Heksen

L
Line Stiansen – 29.11.2017

– Alltid spennende å følge med på dette lille lokalstedet. Merkelig at det skjer så mye spennende her:-)

G
Gro Lingjerde Tørholen – 29.11.2017

– En leseropplevelse som virkelig innfrir forventningen til denne boken .Spennende og utrolig godt skildret. Man ønsker ikke å legge fra seg denne boken, men bare fortsette og bla om og bla om.Anbefales!

M
Marie Nordvik. – 28.11.2017

– Veldig spennende krim !

P
Petter Kjærnes – 28.11.2017

– Meget bra historie fra Camilla Lackberg , sannsynligvis den beste. Så og si umulig å legge den bort.

D
Dorthe – 28.11.2017

– Nok en god bok av Lackberg. Vanskelig å legge bort før den var ferdig lest.

A
Arve Plassen – 28.11.2017

– En ganske så bra Läckberg krim.

A
Annette Fraga – 28.11.2017

– Jeg har ikke pr dags dato mottatt boken. Men jeg fikk purring for et par uker siden. Om jeg får den kan jeg vurdere den. Mvh Annette Fraga

T
Trine – 28.11.2017

– Veldig bra bok. Den aller beste av hennes bøker synes jeg.

L
LiNDA M – 28.11.2017

– Heksen

H
Hilde – 28.11.2017

– Heksen

A
Astrid Bækken – 27.11.2017

– Veldig bra😀

R
René – 27.11.2017

– Veldig bra bok !

M
May – 27.11.2017

– Fengende bok.

T
Tove N. Gundersen – 27.11.2017

– Den beste krimboken hun har skrevet. Kjempespennende.

M
Marit Østigard – 27.11.2017

– Grei bok, men ikke av de beste jeg har lest. Veldig kaotisk start med mye navn og uklar skifting av tid og sted.

T
Turid Karlberg Galnåsen 9 – 27.11.2017

– Spennende lesning.

G
Grethe Bolsøy – 27.11.2017

– En skikkelig pageturner. Begynte å lese en kveld og kom meg ikke ut døra neste dag før jeg fikk vite slutten!! Godt å være pensjonist!!

V
Vibeke – 27.11.2017

– Fengende fra start til slutt. Anbefales,som alle de andre bøkene hun har skrevet. 📖😊

G
Gitte G. – 27.11.2017

– Blir jo bare bedre og bedre den forfatteren...

M
Mette Andersen – 24.11.2017

– Heksen

A
Aud lunde – 24.11.2017

– Spanande

L
Line Hillestad – 24.11.2017

– Boka ble for lang, var en av hennes dårligste, og heksehistorien kunne like gjerne vært tatt ut.

K
Knut Åkredalen – 24.11.2017

– Veldig bra bok, spennede

A
Aud G. Lægreid – 24.11.2017

– Ble mer og mer spennende etter hvert som jeg leste. Kan trygt anbefales.

H
Heidi S – 24.11.2017

– Bra bok

H
Hilde Blankvandsbråten – 24.11.2017

– En veldig bra bok som svarte til forventningene. Håper ikke det er lenge til neste bok.

S
Signe – 24.11.2017

– Heksen

L
Laila Anette Hanasand – 23.11.2017

– Kort og godt hennes beste så langt ❤Hun tar opp gammel og ny heksejakt og behovet for syndebukker på en briljant måte.

B
Bodil Knutsen – 23.11.2017

– Kjempespennende bok.

I
Inger Lise Bråten – 23.11.2017

– Fantastisk bok. Velskrevet og en god og engasjerende historie, som alltid av Camilla Lackberg. Vanskelig å legge boka fra seg. Venter allerede på neste bok.

J
June Vallestrand – 20.11.2017

– En av de beste fra denne forfatteren

K
K J Jerstad – 15.11.2017

– Spennende

E
Ellen Holte – 07.11.2017

– super spennende, vanskelig å legge fra seg

G
Grethe karin lysne – 06.11.2017

– Heksen

A
Astrid Jahnsen – 06.11.2017

– Heksen, av Camilla Lackberg

L
Line – 06.11.2017

– Fantastisk skrevet 😊

V
Venke Eriksen – 06.11.2017

– Bra

H
Hilde Johnsrud, redaktør i Bokklubben – 06.07.2017

– 'Heksen' er en av Camilla Läckbergs aller beste bøker om Erica Falck og Patrick Hedström - og det sier jo en del! I Sverige solgte Häxan mer enn 200.000 bøker bare i løpet av de første 4 ukene etter utgivelse, og det er bare å glede seg til den kommer på norsk. Dette er Fjällbacka-krim akkurat som vi vil ha den, der ondskapen truer med å sprenge sprekker i idyllen. Tjukk og god, en skikkelig kosebok!

H
Hilde Johnsrud, redaktør i Bokklubben – 27.06.2017

– 'Heksen' er en av Camilla Läckbergs aller beste bøker om Erica Falck og Patrick Hedström - og det sier jo en del! I Sverige solgte Häxan mer enn 200.000 bøker bare i løpet av de første 4 ukene etter utgivelse, og det er bare å glede seg til den kommer på norsk. Dette er Fjällbacka-krim akkurat som vi vil ha den, der ondskapen truer med å sprenge sprekker i idyllen. Tjukk og god, en skikkelig kosebok!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Heksen:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-
Rovhjerte
99,-

Rovhjerte

Ulrika Rolfsdotter
Paperback 
99,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv