Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Isbjørngåten

«... den beste han har skrevet i serien så langt, om de to. Lahlum overgår seg selv i en drivende spennende fortelling som strekker seg over flere tiår!»

Tvedestrandsposten

Hans Olav Lahlum er med Isbjørngåten tilbake med sin åttende roman i den historiske krimserien om K2 og Patricia. Denne gangen med et nervepirrende og storslått krimdrama som samtidig også blir en tankevekkende familiehistorie. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hans Olav Lahlum er med Isbjørngåten tilbake med sin åttende roman i den historiske krimserien om K2 og Patricia. Denne gangen med et nervepirrende og storslått krimdrama som samtidig også blir en tankevekkende familiehistorie.

Fredag 18. mai 1973 forsvinner 16-årige Jørgen Magnus Kvamme sporløst på vei hjem fra skolen. Hans enslige mor melder ham savnet få timer senere, og førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen blir til egen overraskelse straks satt på saken. Den får en ny dimensjon når K2 får vite at det har vært holdt strengt hemmelig hvem guttens far er - den mektige forretningsmannen Bjørn Christopher Fabricius, en folkesky gammel kjempe som er kjent under tilnavnet Isbjørnen. Samtidig støter K2 på et uløst og 40 år gammelt mysterium, siden Fabricius' eldste sønn i 1933 ble kidnappet fra sitt barneværelse og aldri er kommet til rette.

Det står snart klart at motivet for kidnappingen må søkes et eller annet sted i hans fars lange og konfliktfylte livsløp. Den store gåten blir hvor i livet til Isbjørnen man skal finne den fienden som nå, mange år senere, har iverksatt en hevnaksjon mot hans barn.

Mellom K2 og hans rådgiver Patricia Borchmann har det vært kjølig de siste månedene. Men etter hvert blir K2 nødt til å oppsøke den lynskarpe og spydige unge kvinnen igjen. Uten henne står han bom fast i en uvanlig komplisert etterforskning. Og for hver time Jørgen Magnus er borte, svinner håpet om å finne ham i live.

Medlemsvurdering:
Denne var midt i blinken for en forhenværende ung mann som meg. Den noe høytidlige og gammeldagse stilen kler historien. Husk at i 60/70 årene sa man De til dem man ikke kjente så godt.

Bjørn Hoenvoll

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202599454
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
K2 og Patricia 8

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... den beste han har skrevet i serien så langt, om de to. Lahlum overgår seg selv i en drivende spennende fortelling som strekker seg over flere tiår!»

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Lahlum skal ha honnør for sine renslige og alt annet enn spekulative kriminalromaner. Hos ham er det de cerebrale prosessene til K2, og i særdeleshet til hans uvurderlige medhjelper Patricia Borchmann, som står i sentrum.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Lahlum er dessutan ein dyktig krimlitterær handverkar. Spenningsnivået er høgt nok til at det kan kjennast vanskeleg å legge boka frå seg før ho er ferdiglesen. Forfattaren held korta tett til brystet, og greidde fleire gonger å lure meg til å tru at eg hadde funne kidnapparen. At eg blei svært overraska når avklåringa kom, er også eit pluss."

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«(...)jeg likte Isbjørngåten veldig godt, og gleder meg allerede til kommende krimgåter med K2 og Patricia. Anbefales!"!»

Ann Christin Berg, My criminal mind

"Lahlum har igjen klarer å skape underholdning ut av en historie, som både er troverdig, dyster og nervepirrende."

Simen Ingemundsen, Boktimmy

"Åttende bok i den kriminalistiske historien, eller sikkert rettere sagt den historiske kriminalromanen med K2 og Patricia føyer seg godt inn i denne rekken og er minst like bra skrevet, interessant og utfordrende for leseren som de foregående. (...) Boka anbefales

Reidar Gramstad, Reidars bokblogg

"Lahlum underholder. Jeg liker hans dramaturgi og skrivestil, og at han bruker sine historiekunnskaper"

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Kunders vurdering

S
Solvår Warmestad – 24.06.2020

– Litt langtekkelig

G
Gerd Ingrid Folden – 05.04.2020

– strålende

B
Bjørn Hoenvoll – 13.01.2020

– Denne var midt i blinken for en forhenværende ung mann som meg. Den noe høytidlige og gammeldagse stilen kler historien. Husk at i 60/70 årene sa man De til dem man ikke kjente så godt.

K
Kjell Dyrud. – 03.04.2019

– Jeg har lest de fleste krimbøkene til Lalum, og denne topper vel det meste av det. En utrolig fin fortelling om hvordan rykter og usannheter kan ramme et menneske og skape et helt feilaktig inntrykk. Herlig bok.

M
Morten – 03.04.2019

– Føyer seg inn i serien om K2 i kjent stil. Elsker det litt «gammeldagse» språket Lahlum bruker i denne serien, man blir satt tilbake i tid.

B
Bente Pedersen – 03.04.2019

– God driv og spennende

G
Grete Åsen – 05.03.2019

– Hans Olav Lahlum leverer som alltid.

E
Ellinor Fjellstad – 05.03.2019

– Anbefales den som liker god «gammeldags» krim!

g
geir Tore Ommundsen – 07.02.2019

– Helt Ok bok, men begynner å gå litt i samme spor.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Isbjørngåten:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv