Kalypso

; Ivar Nergaard (Oppleser)

Serie: Fredrik Beier 2

Glem alt snakket om «den vanskelige andreboka». Ingar Johnsrud fortsetter å levere krim på absolutt internasjonalt toppnivå.

, VG Terningkast 6
Ingar Johnsrud skapte furore med debuten Wienerbrorskapet. I Kalypso følger vi etterforsker Fredrik Beier i en ny, krevende sak. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Ingar Johnsrud skapte furore med debuten Wienerbrorskapet. I Kalypso følger vi etterforsker Fredrik Beier i en ny, krevende sak.

I løpet av kort tid blir det funnet to lik i Oslo, to menn. Den ene blir funnet i en fasjonabel villa på Bygdøy, tilhørende enkefru Thrane, som ikke er å oppdrive noe sted. Den andre blir funnet i en kum på Kjelsrud. Den første har et førerkort utstedt på Mikael Morenius - den andre har en armprotese, laget til Mikael Morenius. Hvem av dem, om noen, er Mikael Morenius - og hvem er i så fall den andre? Sporene peker bakover i tid, og det er tydelig at sterke krefter motarbeider etterforskningen.

Kalypso
Fredrik Beier leder etterforskningen av drapet på mannen funnet i kummen, med en kunstig arm laget til Mikael Morenius. Etterforskningen fordrer at han igjen samarbeider tett med kollegaen Kafa Iqbal, som han tidligere har hatt et slags forhold til. Hun har ansvaret for den døde mannen funnet på Bygdøy. Villaen er stor og mørk, og man kommer rett i en klassisk hall. Merkelig nok er det slått inn spiker i hele trappegangen, helt opp til taket, med noen desimeters mellomrom, det er tydelig at det har hengt bilder på alle spikrene. Nå henger det bare ett portrett igjen, uten ramme, bare tredd inn på spikeren. Bildet viser en ung jente. På baksiden står det et ord med russiske bokstaver: «Kalypso».

Glitrende forteller
Ingar Johnsrud er en glitrende forteller, og med Kalypso hever han nivået ytterligere fra suksessromanen Wienerbrorskapet. Han nøster effektivt opp alle trådene og sørger for å holde leserne ytterst på kanten av stolen helt til siste side er lest. Her er både store sveip og intens spenning, virkelig noe å glede seg til!

 

Fakta

Anmeldelser

Glem alt snakket om «den vanskelige andreboka». Ingar Johnsrud fortsetter å levere krim på absolutt internasjonalt toppnivå.

, VG Terningkast 6

Intens og sitrende thriller (...) format av internasjonal klasse

, Tvedestrandsposten Terningkast 6

Driv og spenning i toppklasse.

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

Johnsrud får den "den vanskelige andreboka" til å virke som en parademarsj. Dette er mørk politikrim av høy klasse.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Kløktig krim.

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

Vellykket, actionfylt thriller (...) som står fjellstøtt, og som har internasjonalt potensial så det holder.

, Adresseavisen Terningkast 5

En mester i å tegne et troverdig handlingsbilde.

, Trønder-Avisa Terningkast 5

Adrenalinkick i bokform som forsyner seg uhemmet av sjangerens verktøykasse.

, Aftenposten