Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kameleonmenneskene

"Hva angår forfatterens stilsikre miljøskildring og stiltone, er nettopp dette de litterære ingrediensene som gjør disse bøkene befriende annerledes enn det aller meste i norsk og nordisk samtidskrim."

VG

I femte, frittstående bok om K2 og Patricia er vi kommet frem til 1972. EEC-strid og kamp om oljeressurser bringer internasjonal toppolitikk lenger inn i norsk samfunnsliv. Lørdag 25. mars brytes helgefreden av at en syklende unggutt med en blodig kniv i lommen ringer frenetisk på K2s dør. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
I femte, frittstående bok om K2 og Patricia er vi kommet frem til 1972. EEC-strid og kamp om oljeressurser bringer internasjonal toppolitikk lenger inn i norsk samfunnsliv. Lørdag 25. mars brytes helgefreden av at en syklende unggutt med en blodig kniv i lommen ringer frenetisk på K2s dør. Gutten roper "Slipp meg inn! De er etter meg, og jeg må snakke med deg før de når meg!" Forfølgerne viser seg å være politikolleger av K2. Den blodige kniven ble åpenbart brukt til å ta livet av stortingsrepresentanten Per Johan Fredriksen. Den antatte gjerningsmann forholder seg imidlertid taus, og både motivet og identiteten hans forblir ukjent.K2 undrer på hvorfor den forvirrede unggutten syklet hjem til en politietterforsker med et mordvåpen - og på om han kan være uskyldig. Nærmere undersøkelser avslører at Fredriksen var et kameleonmenneske som kunne fremstå svært ulikt i ulike miljøer, og at hendelser fra hans fjerne fortid også kan ha betydning. I sin ungdom var han en av seks venner fra Vestfold som opplevde at en av dem, en ettertraktet ung jente, døde under mystiske omstendigheter på hotellferie i Oslo. De fem gjenlevende møttes senest på 40-årsdagen for hennes død få uker tidligere - og Fredriksens enke er søsteren til den døde kvinnen fra 1932. De politiske forholdene mellom Norge og Sovjet kommer også i søkelyset da K2 graver i stortingsmannens virke.En hardt presset K2 ringer til slutt igjen til sin hemmelige rådgiver Patricia. Det skal raskt få dramatisk betydning for mordetterforskningen - og for forholdet til K2s forlovede Miriam.Hans Olav Lahlum har skrevet en ny tankevekkende og spennende krim fra vår nære historie, hvor EEC-kamp og spionasje er ispedd personlig lidenskap og intriger. En ekte Lahlum-krim!

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
388
ISBN
9788202433925
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 13 cm
Serie
Kaliber
K2 og Patricia 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Hva angår forfatterens stilsikre miljøskildring og stiltone, er nettopp dette de litterære ingrediensene som gjør disse bøkene befriende annerledes enn det aller meste i norsk og nordisk samtidskrim."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Den femte boka på tre år om Kolbjørn «K2» Kristiansen og Patricia Borchman, og Hans Olav Lahlum får oss igjen til å tro at det er krimforfatter han egentlig er. Fortsatt i en egen, betryggende gammeldags verden, denne gangen i 1972, med befriende avstand til sjangerens trender."

Geir Rakvaag, Dagsavisen

"Nok engang har Lahlum levert som forventet - både når det gjelder intriger og handling. Boken er drivende god om vår nære historie, med EEC-kampen og spionasje for Sovjetunionen ispedd personlig lidenskap og ikke minst intriger."

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

"Men K2 er ikke blitt en berømt etterforsker for ingenting. Til tross for sin generelle forvirring på kjærlighetsområdet holder han fokus på etterforskningen og med god hjelp fra geniet Borchmann geleider han leseren effektivt gjennom denne godt uttenkte mordgåten.(...)Ny underholdende retrokrim fra den hardtarbeidende historikeren Hans Olav Lahlum."

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Hans Olav Lahlum leverer igjen kvalitetskrim av første klasse.(...)Lahlum er en strålende historieforteller og en mester i å sette leserens fantasi i sving. Undertegnede har ingen betenkeligheter ved å anbefale denne boken."

Jørn-Inge Andreassen Frøshaug, Ringerikes Blad

"Lahlum skriver kunnskapsrikt om tiden han skildrer. Veldig artige er hans oppdiktede navn på kjente personer i datiden. Forfatteren fører en prosa som kler tiden fortellingen er laget til. Han er stilsikker og morsom."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"I Kameleonmenneskene tar Lahlum i disse øyne et bedre grep om den ytre dramatikken enn tidligere og prøver ut litt nytt, mens han holder godt på suksessformelen."

Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad

Kunders vurdering

S
Sølvi Hunnes – 15.03.2016

– Spennande bok ,med mange overraskelser under veis i lesingen 😊😄..Lika og lese bøkene om k2 og Patricia ..

M
Marit Schrøder Johnsen – 27.01.2016

– Kameleonmenneskene

C
Charli – 08.02.2015

– En krim etter klassisk oppskrift; hvem drepte? Nesten ingen persondybde hos de mistenkte, veldig høytidelig språk (noen kaller det sjarmerende gammelmodig), en total uforståelig løsning; Nei jeg er skuffet; får ikke mer enn 5 i karakter på skalaen til 10. Er klar over at han stort sett har fått gode kritikker av denne, og at han holder seg til genren og følgelig blir det lite psykologisk thriller utav det det hele. Men det skal ikke bli overfladisk og kjedelig selv om forfatteren har klassisk krim som ramme. Jeg mistet etter hvert interessen for hvem morderen kunne være.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kameleonmenneskene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv