Kjell Ola Dahls beste - Kjell Ola Dahl

Kjell Ola Dahls beste

krim

Kjell Ola Dahl er kanskje mest kjent for serien om politietterforsker Gunnarstranda og hans kompanjong Frank Frølich.

Dødens investeringer er første bok i serien. Andre bok, En liten gyllen ring, ble tildelt Rivertonprisen for beste kriminalroman i 2000. Les mer
Vår pris
199,-

(Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 199,-

(Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Kjell Ola Dahl er kanskje mest kjent for serien om politietterforsker Gunnarstranda og hans kompanjong Frank Frølich.

Dødens investeringer er første bok i serien. Andre bok, En liten gyllen ring, ble tildelt Rivertonprisen for beste kriminalroman i 2000.

Dahl er tydelig inspirert av hardkokte forbilder i krimsjangeren, både litterære og filmatiske. Han viser fram et Oslo som er mørkt og rått, der de kriminelle miljøene ikke skyr noen midler. Den mest rendyrkede romanen hans i så måte, er kanskje Siste skygge av tvil, der helten heter John Hammersten.

Kjell Ola Dahls krimbøker har alltid hatt store skjønnlitterære kvaliteter, og han har skrevet innenfor flere litterære sjangre. Dette gjenspeiles også i bokens overraskende «Bonusspor» som byr på novelle, essay og artikler.
Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik. Han debuterte i 1993 med kriminalromanen Dødens investeringer. Dahl er utdannet cand.mag. med fagbakgrunn i psykologi, juss og bedriftsøkonomi, og er bosatt på Feiring i Eidsvoll kommune. Kriminalromanene om politietterforsker Gunnarstranda og Frank Frølich er oversatt til en lang rekke språk. Foruten Dødens investeringer har Dahl utgitt følgende titler i denne serien: En liten gyllen ring (2000), Mannen i vinduet (2001), Lille tambur (2003), Den fjerde raneren (2005). I 2006 opplevde han både kritikerros og lesersuksess med Lindemann & Sachs, en familiekrønike lagt til næringslivsmiljøet.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 662
ISBN: 9788205363816
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Rivertonprisen 2000
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger