Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Lewismannen

«Alt klaffer i Peter Mays dystre krimtrilogi fra Ytre Hebridene. Dette er krim i en klasse for seg.»

Dagbladet

Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager

Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh. 

Fins planer blir satt på vent da noen torvskjærere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke - hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle? 

Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær. 

Lewismannen er andre bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod. 

 

Medlemsvurdering:
Nummer to i trilogien som begynner med Svarthuset. Også denne romanen har en forbrytelse som ramme, men det er mellommenneskelige forhold som er drivkraften i fortellingen. Vekslingen mellom nåtid og barndom/oppvekst avdekker at blodhevnen har lange fangarmer i det lille øysamfunnet ute i Atlanteren. Mennesker, miljø, språk (engelsk-skotsk og gælisk) og vær skildres innlevende av en forfatter som kjenner sitt stoff inn til margen.

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Goliat forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
310
ISBN
9788293430612
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
The Lewis man
Format
22 x 15 cm
Serie
Fin Macleod 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Alt klaffer i Peter Mays dystre krimtrilogi fra Ytre Hebridene. Dette er krim i en klasse for seg.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Nok en fantastisk krim fra Peter May»

Stavanger Aftenblad

«Krim fra Hebridene tar dobbeltseier i kampen om årets beste krim. Dette er svært original og god oppfølgerbok. »

Adresseavisen

Kunders vurdering

H
Harald K – 15.06.2018

– Nummer to i trilogien som begynner med Svarthuset. Også denne romanen har en forbrytelse som ramme, men det er mellommenneskelige forhold som er drivkraften i fortellingen. Vekslingen mellom nåtid og barndom/oppvekst avdekker at blodhevnen har lange fangarmer i det lille øysamfunnet ute i Atlanteren. Mennesker, miljø, språk (engelsk-skotsk og gælisk) og vær skildres innlevende av en forfatter som kjenner sitt stoff inn til margen.

T
Thore bjørn Eik – 08.03.2018

– Den andre boka til Peter Mays sin trilogi om etterforsker Fin Macleod og igjen herlig gjensyn med Ytre Hebridene.Skrev en lang anmeldelse om den første boka som jeg ble helt hektet på.Så da oppfølgeren kom med Lewismannen ble jeg igjen overasket for en utrolig bra og ikke minst retning han fører oss lesere med i sin trilogi i denne noe mørke krim-Boka er.Kan ikke annet en å vente med lengsel etter denne tredje boka til Peter May.Bare å begynne på bok en om du selv vil være med på denne reisen i en utrolig dyktig mørk krim som her blir servert oss lesere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lewismannen:

Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-
Gladiator
249,-

Gladiator

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
249,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv