Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Linda - som i Lindadrapet

en roman om en forbrytelse

En kvinnelig politiaspirant blir funnet voldtatt og drept i leiligheten sin. Det ser ut som en enkel sak, og pressen er raskt ute med krigstypene på førstesiden. Men det skal raskt vise seg å være langt mer komplisert. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 - 10 dager
En kvinnelig politiaspirant blir funnet voldtatt og drept i leiligheten sin. Det ser ut som en enkel sak, og pressen er raskt ute med krigstypene på førstesiden. Men det skal raskt vise seg å være langt mer komplisert.Dette er den første av GWs romaner med den uspiselige antihelten Evert Bäckström i hovedrollen. Forfatteren svinger sin skarpe satirikerpenn mot inkompetente politifolk og en sensasjonslysten, løgnaktig dagspresse. Satiren balanseres samtidig av en kløktig komponert, spennende og skremmende krimgåte, full av uventede vendinger og hemmeligheter som kommer for en dag.

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
589
ISBN
9788251682527
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Linda - som i Lindamordet
Format
21 x 14 cm
Serie
Evert Bäckström 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

G
Glad i bøker – 01.10.2010

– Handlingen i boka Linda - som i Lindadrapet er lagt til den lille byen Vaxjø i Sverige. Hovedetterforskeren Evert Backstrøm er ikke spesielt sympatisk. Han er drikkefeldig, kvinnefiendtlig og ikke så arbeidssom. Han forkludrer mye av etterforkningen. Boka er litt spesiell, den er satirisk, skarp og vittig. Den omhandler samtidig en grufull forbrytelse som etterforskes. Politiaspiranten Linda er blitt brutalt myrdet. Hovedpersonen Evert fremstår ikke akkurat som noen helt, og er vel ikke en politimann man helst vil møte på. Boka er spennende og samtidig vittig. Det er slett ikke den beste boka jeg har lest, ble kanskje litt for annerledes etter min smak.

T
T – 09.04.2009

– Persson har tilegnet boka si til Sjöwall og Wahlöö, men holder dessverre ikke samme kaliber selv. Den unge politiaspiranten Linda blir funnet myrdet og voldtatt i den lille byen Växjö i Sverige. Riksmordkommisjonen kobles inn, og den kvinnefiendtlige, late og drikkfeldige Evert Bäckström settes til å lede etterforskningen. Dette kunne vært en bra historie, men Persson bruker over 550 sider på å komme til poenget. Da er jeg lei av hele historien. Boka er full av udugelige politifolk, og redningskvinnen Anna Holt kommer ikke inn før i siste del. Hun kunne med fordel ha kommet inn et par hundre sider tidligere. Jeg ser selvfølgelig satiren, og den er til tider bra, men denne boka blir alt for lang til at det fungerer godt synes jeg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Linda - som i Lindadrapet:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enkene
199,-

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
199,- 379,-
 
Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
399,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv