Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mannen som døde som en laks

Den pensjonerte tolleren og folkeskolelæreren Martin Udde blir funnet myrdet i sitt hjem i Pajala, og det på en spektakulær måte. Det er ingen mangel på mistenkte. Byen er full av sterke følelser og minner som man forsøker å gjemme og glemme. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Den pensjonerte tolleren og folkeskolelæreren Martin Udde blir funnet myrdet i sitt hjem i Pajala, og det på en spektakulær måte. Det er ingen mangel på mistenkte. Byen er full av sterke følelser og minner som man forsøker å gjemme og glemme. Svensk og tornedalsfinsk summer i Pajala. Men kan man myrde på grunn av et språk? Det lokale politiet får forsterkninger fra Stockholm da Therese Fossnes fra Rikskrim sendes nordover for å lede etterforskningen. Saken forgrener seg raskt i mange retninger.

'Mannen som døde som en laks' er en kriminalhistorie med mystiske sider, en kjærlighetshistorie med forviklinger og en vill skrøne fra dagens Tornedalen.

«Suveren ordkunst og enda mye mer ... en roman som med sitt innbo av klarsyn og spill levende tankekraft bør sette spor i mange lesere»
PÅL GERHARD OLSEN, BERGENS TIDENDE

«en dyptloddende skildring av et samfunn i konflikt med samtiden.»
VG

«Mikael Niemis flytende rike samtidsroman er et sviende oppgjør med tornedalsfinnernes undertrykkelse»
SVENSKA DAGBLADET

«Sjelden har vi lest en bedre skrekkvisjon av hva språkundertrykkelse kan føre til, i et saftig språk som må ha røtter i det tornedalske»
GURI HJULSTAD, TRØNDER-AVISA

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
317
ISBN
9788249526062
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Mannen som dog som en lax
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

X
Xhantippe – 10.12.2007

– Herr Niemi leverer nok en gang varene. Han skriver godt og levende, og ikke minst med en svart undertone av humor. I denne romanen er det en krimsak som er utgangspunktet for handlingen, men den brilliante finne vet å sette flere saker på dagsorden, enn bare å få løst krimgåten. Han drar linjer tilbake i historien, hvor Finland stilling blir trukket frem, og hvordan barn ble tvunget til å lære svensk og ikke finsk, og hvilke etterspill dette har fått for de kommende generasjoner. Språket er frodig og variert, og han gir liv til de personene som han tar med seg i sin historie. Jeg ser frem til neste roman fra Niemi. Denne romanen fortsetter litt der "populærmusikk fra Vittula" slapp, så jeg håper at han fortsetter å skrive fra Tornedalen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mannen som døde som en laks:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Isbryter
199,-

Isbryter

Kristina Ohlsson
Innbundet 
199,- 399,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv