BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Menneskefluene

"Menneskefluene er en særdeles leseverdig og spennende kriminalroman uten fiksfakseri, og som bør leses med innlagte refleksjonspauser."

Eva Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad

Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept - innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt ned og drept - innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten.

Den ambisiøse unge førstebetjenten Kolbjørn "K2" Kristiansen forstår raskt at morderen må ha vært en av de sju andre beboerne i oppgangen. Han trenger imidlertid hjelp for å finne ut hvordan mordet ble begått - og deretter mer hjelp for å finne morderen og et motiv. Det er de skarpsindige resonnementene til en svært utradisjonell rådgiver, den 18 år gamle funksjonshemmede professordatteren Patricia Louise Borchmann, som bringer etterforskningen stadig tettere på en uvanlig utspekulert og kaldblodig morder.

Da Harald Olesens dagbok med en rekke mystiske notater blir funnet, og deretter en av naboene blir funnet skutt i sin leilighet, blir K2s dyktighet virkelig satt på prøve. Gjennom ti dager med etterforskning avsløres det gradvis at livene til så godt som alle av oppgangens beboere preges av dystre hendelser i fortiden, og stadig flere spor peker tilbake mot okkupasjonsårene under 2. verdenskrig.

Hans Olav Lahlums Menneskefluene er en klassisk kriminalroman, og samtidig en historisk og psykologisk roman fra en dramatisk periode i den moderne Norgeshistorien. En rekke menneskeskjebner preger en på flere plan spennende roman, hvor spørsmålet om hvem morderen er, til siste slutt forblir uløselig knyttet til spørsmålet om hvorfor mordet ble begått.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202353919
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Menneskefluene
Serie
K2 og Patricia 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Menneskefluene er en særdeles leseverdig og spennende kriminalroman uten fiksfakseri, og som bør leses med innlagte refleksjonspauser."

Eva Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad

"At han kan skrive har han for lengst bevist gjennom blant annet biografier om både Oscar Torp og Haakon Lie. Men kan han skrive krim? Svaret er ja."

Ingvar Ambjørnsen, VG

"Lahlum har vist med sine politikerbiografier at han skriver godt, men han er også en dyktig krimforfatter - boka har en utmerket oppbygging og en stigende spenningskurve. Dette var virkelig morsomt å lese."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"At historikeren Hans Olav Lahlum skriver godt, kommer ikke som noen bombe. Men at han skulle levere en så helstøpt kriminalroman ved første forsøk, er kanskje litt mer overraskende."

Pål Andreassen, Moss Avis

"Lahlum har skrudd sammen en klassisk krimgåte og klarer å holde spenningen oppe."

Arne Guttormsen, Vårt Land

"Hans Olav Lahlum, har i sin krimdebut skrevet en av de morsomste og sjarmerende norske kriminalromanene jeg har lest på veldig mange år."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menneskefluene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv