Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Pergamentet

kriminalroman

"Pergamentet er herlig leken, en bok som møter alle krav jeg måtte ha til en intelligent, velskreven krimhistorie.(...) Den er super både i de små detaljer, i det brede persongalleriet - og i de virkelig store linjene."

Adresseavisen

Den norske professoren og kryptologoen Linus Lindehage blir funnet myrdet i en leilighet i Oslo samme kveld som han skal holde en forelesning i det prestisjefylte vitenskaps-selskapet The Royal Society i London, hvor han sensasjonelt skal avsløre innholdet i et mystisk pergament fra middelalderen, kjent som Voynich-manuskriptet. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Den norske professoren og kryptologoen Linus Lindehage blir funnet myrdet i en leilighet i Oslo samme kveld som han skal holde en forelesning i det prestisjefylte vitenskaps-selskapet The Royal Society i London, hvor han sensasjonelt skal avsløre innholdet i et mystisk pergament fra middelalderen, kjent som Voynich-manuskriptet.

Det er den eksentriske KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen som uforvarende dumper over professorens lik, og han får en sak som etter hvert viser seg å ha uhyggelige forgreninger. Etterforskeren og hans team står overfor en nærmest uløselig kriminalgåte som etter hvert topper seg i en svært dramatisk og overraskende slutt.

Og tilbake i tid, på 1400-tallet, sitter en munk i et kloster i Italia og skriver...

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
389
ISBN
9788202567903
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm
Serie
Drum-serien 11
Fredric Drum og Skarphedin Olsen 11

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Pergamentet er herlig leken, en bok som møter alle krav jeg måtte ha til en intelligent, velskreven krimhistorie.(...) Den er super både i de små detaljer, i det brede persongalleriet - og i de virkelig store linjene."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Pergamentet har noen referanser til andre bøker i samme sjanger, som David Browns Da Vinci-koden og Tom Egelands bøker, likevel skiller den seg ut fordi den er så uhøytidelig og skarpsindig på samme tid. Det er bare å nyte."

Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"Det er en ren fornøyelse å lese en så elegant fortalt krimhistorie som dette. [...] akkurat som et godt komponert måltid vil nok også «Pergamentet» etterlate leseren både mett og fornøyd."

Sindre Hovdenakk, VG

"Noe av det særegne ved Nygårdshaugs forfatterskap er et omfattende og ofte originalt kunnskapstilfang hentet fortrinnsvis fra den underbelyste delen av den naturvitenskapelige sfære, fundert på en velutviklet historisk bevissthet."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Nygårshaug skriver levende og godt, bedre enn den gjengse krimforfatter."

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Nygårdshaug i eksentrisk toppform - som vanlig. (...) Gert Nygårdshaug har stil og klasse."

Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pergamentet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Handlekurv