Pergamentet

kriminalroman

Serie: Fredric Drum og Skarphedin Olsen 11

«Pergamentet er herlig leken, en bok som møter alle krav jeg måtte ha til en intelligent, velskreven krimhistorie.(...) Den er super både i de små detaljer, i det brede persongalleriet - og i de virkelig store linjene.»

, Adresseavisen Terningkast 6
Den norske professoren og kryptologoen Linus Lindehage blir funnet myrdet i en leilighet i Oslo samme kveld som han skal holde en forelesning i det prestisjefylte vitenskaps-selskapet The Royal Society i London, hvor han sensasjonelt skal avsløre innholdet i et mystisk pergament fra middelalderen, kjent som Voynich-manuskriptet. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback
Paperback
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Den norske professoren og kryptologoen Linus Lindehage blir funnet myrdet i en leilighet i Oslo samme kveld som han skal holde en forelesning i det prestisjefylte vitenskaps-selskapet The Royal Society i London, hvor han sensasjonelt skal avsløre innholdet i et mystisk pergament fra middelalderen, kjent som Voynich-manuskriptet.Det er den eksentriske KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen som uforvarende dumper over professorens lik, og han får en sak som etter hvert viser seg å ha uhyggelige forgreninger. Hvem er villig til å begå drap for at innholdet i dette pergamentet ikke skal bli kjent? Og hva handler det om? Etterforskeren og hans team står overfor en nærmest uløselig kriminalgåte som etter hvert topper seg i en svært dramatisk og overraskende slutt.

Og tilbake i tid, på 1400-tallet, sitter en munk i et kloster i Italia og skriver...

Pergamentet er Nygårdsgaugs første krim der Drums onkel, Kripos-etterforskeren Skarphedin Olsen, har hovedrollen.

"Rivertonprisen neste!"

"Pergamentet er herlig leken, en bok som møter alle krav jeg måtte ha til en intelligent, velskreven krimhistorie.(...) Den er super både i de små detaljer, i det brede persongalleriet - og i de virkelig store linjene."

TERNING 6, Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Det er en ren fornøyelse å lese en så elegant fortalt krimhistorie som dette. [...] akkurat som et godt komponert måltid vil nok også «Pergamentet» etterlate leseren både mett og fornøyd."

TERNING 5, Sindre Hovdenakk, VG

"Pergamentet har noen referanser til andre bøker i samme sjanger, som David Browns Da Vinci-koden og Tom Egelands bøker, likevel skiller den seg ut fordi den er så uhøytidelig og skarpsindig på samme tid. Det er bare å nyte."

TERNING 5, Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"Nygårdshaug skriver levende og godt, bedre enn den gjengse krimforfatter."

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Nygårdshaug i eksentrisk toppform - som vanlig. (...) Gert Nygårdshaug har stil og klasse."

Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

Gert i toppklasse

"Og resultatet, det er rett og slett Gert Nygårdshaugs beste krim noensinne."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Nygårdshaug lar etterforskeren Skarphedin Olsen gjøre comeback, og gjør selv et godt comeback som krimforfatter. Med karakteristisk fri fantasi, som tar fortellingen med på mer spennende veier enn det velkjente utgangspunktet

«pergament-fra-middelalderen» antyder."

Geir Rakvaag, Dagsavisen

"Noe av det særegne ved Nygårdshaugs forfatterskap er et omfattende og ofte originalt kunnskapstilfang hentet fortrinnsvis fra den underbelyste delen av den naturvitenskapelige sfære, fundert på en velutviklet historisk bevissthet."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Skarpedin Olsen finner flere mistenkte, men må foreta en meget lang reise for å finne morderen. En bok jeg absolutt kan anbefale."

Thorstein Buer , Finnmark Dagblad

"Nygårdshaug skriver krim med en befriende sans for humor, som sjangeren ellers ikke er bortskjemt med. Han kan godt angre seg og vekke Skarphedin Olsen til live enda en gang."

Geir Rakvaag, Dagsavisen
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 5 Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 389
ISBN: 9788202433994
Utgave: 1. utg.
Format: 19 x 11 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Pergamentet er herlig leken, en bok som møter alle krav jeg måtte ha til en intelligent, velskreven krimhistorie.(...) Den er super både i de små detaljer, i det brede persongalleriet - og i de virkelig store linjene.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Pergamentet har noen referanser til andre bøker i samme sjanger, som David Browns Da Vinci-koden og Tom Egelands bøker, likevel skiller den seg ut fordi den er så uhøytidelig og skarpsindig på samme tid. Det er bare å nyte.»

, Oppland Arbeiderblad Terningkast 5

«Det er en ren fornøyelse å lese en så elegant fortalt krimhistorie som dette. [...] akkurat som et godt komponert måltid vil nok også «Pergamentet» etterlate leseren både mett og fornøyd.»

, VG Terningkast 5

«Noe av det særegne ved Nygårdshaugs forfatterskap er et omfattende og ofte originalt kunnskapstilfang hentet fortrinnsvis fra den underbelyste delen av den naturvitenskapelige sfære, fundert på en velutviklet historisk bevissthet.»

, Aftenposten

«Nygårshaug skriver levende og godt, bedre enn den gjengse krimforfatter.»

, Dagbladet

«Nygårdshaug i eksentrisk toppform - som vanlig. (...) Gert Nygårdshaug har stil og klasse.»

, Stavanger Aftenblad