Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Polarsirkelen

«Liza Marklund (59) er tilbake i toppform og viser med Polarsirkelen hvorfor hun er blitt en av Skandinavias største krimforfattere.»

Elin Brend Bjørhei, VG

En gruppe jenter starter en lesesirkel som de kaller Polarsirkelen. Dette lesefellesskapet skal komme til å prege dem resten av livet.

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Under nordlyset

En gruppe jenter starter en lesesirkel som de kaller Polarsirkelen. Dette lesefellesskapet skal komme til å prege dem resten av livet.

Tidlig på 1980-tallet startet skolejentene Birgitta, Susanne, Agneta og Carina en lesesirkel som et skoleprosjekt. Lesesirkelen får det passende navnet Polarsirkelen, siden Stenträsk, den lille bygda de bor i, ligger under nordlyset ved polarsirkelen. Da skoleprosjektet var ferdig, fortsatte jentene å møtes. De velger bok hver sin gang, og spennet går fra Nabokovs Lolita til Jackie Collins. Diskusjonene går ofte høyt – både om bøkene, men også om andre ting, som for eksempel den mest populære gutten i bygda, Wiking Stormberg.

Det grusomme funnet
I desember 2019 skal fundamentene til brua som binder bygda sammen, repareres. I det ene fundamentet blir det funnet menneskelige levninger. Ingen er i tvil om hvem det er. Førti år tidligere forsvant en av deltakerne i lesesirkelen sporløst – den døde kroppen kan ikke være andre enn Sofia Hellsten, kommunalrådens datter. Fortida innhenter dem. Gamle følelser bobler til overflaten og er fremdeles forbausende sterke. Wiking Stormberg, jentenes favoritt i 1980, er nå blitt politimester i den frostbitte bygda ved polarsirkelen. Han leder etterforskningen av det makabre funnet i brofundamentet. Nådeløst trekkes han inn i dramaet som formet livet til de overlevende kvinnene.

Marklund på hjemmebane
Med Polarsirkelen starter Liza Marklund et nytt kapittel i sitt forfatterskap. Handlingen utspiller seg i Stenträsk i Norrbotten, like i nærheten av der Marklund selv er født og oppvokst. «Plassen der du vokser opp kjennetegner deg for livet, både mennesker og natur. Jo eldre jeg blir, desto tydeligere kjenner jeg det. Polarsirkelen er et resultat av dette, en måte å komme hjem på.»

Det er tydelig for alle som leser Polarsirkelen at Liza Marklund virkelig føler at hun har kommet hjem. Anmelderne er begeistret – Marklund er tilbake i storform, melder VG. «Det finnes en sorg og en trass som gjør dette til en sidevender,» skriver Sveriges Radio Kulturnytt. Norske lesere kan glede seg – dette er Marklund som vi husker henne fra glansdagene.

Les og nyt!

Medlemsvurdering:
Spennende og godt skrevet - som vanlig av forfatteren. Det å bli kjent med flere personer uten å vite hvem som gjorde hva og hvorfor gjør at det er fint det kommer flere til oppklaring. Gleder meg.

Magne

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
319
ISBN
9788202714062
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Polcirkeln
Format
14 x 21 cm
Nr
8195536
Serie
Polarsirkelen 1

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

LIZA MARKLUND revolusjonerte den svenske krimromanen på slutten av 1990-tallet med sine banebrytende krimromaner om journalisten Annika Bengtzon. I dag har hun solgt over 23 millioner bøker på 40 språk. Hun har mottatt et utall priser og utmerkelser, og hun er den eneste skandinaviske kvinnen som har toppet New York Times bestselgerliste. Hun er oppvokst i Pålmark i Norrbotten, tolv mil sør for polarsirkelen.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Liza Marklund (59) er tilbake i toppform og viser med Polarsirkelen hvorfor hun er blitt en av Skandinavias største krimforfattere.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Skarp, vittig og ondsinnet elegant | Liza Marklunds Polarsirkelen er første del av en trilogi, som jeg spår en fabelaktig suksess.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Den har blitt kalt Marklunds comeback. Jeg synes det er hennes i særklasse beste roman»

Malin Persson Giolito

«Liza Marklund er tilbake i toppslag.» «Marklund briljerer...» «Marklund har en penn som er lett og ledig...» «Dette gir absolutt mersmak til de to neste bøkene i denne trilogien.»

Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«For lesegleden skader det heller ikke at oppløsningen på drapsgåten er både uventet og spesiell, med noen løse tråder som ventelig peker fram mot neste bok i trilogien. » «Vi blir gjerne med videre.»

Leif Gjerstad, BOK365

«Jeg kan ikke huske sist Marklund skrev en så engasjerende spenningshistorie.» «Språklig har ikke Marklund vært bedre ...»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Meget leseverdig.» «Ganske snedig og elegant.» «Polarsirkelen er uhyre velskrevet og Liza Marklund har bygget opp handlingen med troverdighet og mye humor.» «Anbefales!»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Kunders vurdering

L
Leif V Gullstad – 12.04.2023

– Hennes dårligste til nå?? Hadde på følelsen att jeg leste ei "ungdomsbok", mye sex og jentekrangler, politimester W Stormberg fikk jeg aldri tak på, han virket anonym gjennom hele boka, men jammen løste han saken til slutt..........

M
Magne – 10.10.2022

– Spennende og godt skrevet - som vanlig av forfatteren. Det å bli kjent med flere personer uten å vite hvem som gjorde hva og hvorfor gjør at det er fint det kommer flere til oppklaring. Gleder meg.

B
Berit Eira – 10.06.2022

– Uengasjerende uten rød tråd.

H
Hege Tønnerud – 05.06.2022

– Polarsirkelen

A
Aud Eliassen Paulsen – 12.01.2022

– Veldig spennende og en overraskende slutt

A
Anne-Grethe Herland – 12.01.2022

– Spennende bok. Absolutt verdt å lese . Terningkast 5 pluss 👍

R
Regina A Lammers – 11.01.2022

– Kjempebra bok.

R
Regina A Lammers – 11.01.2022

– Kjempebra hadde ikke lyst å legge det fra meg.

R
Regina A Lammers – 11.01.2022

– Kjempebra hadde ikke lyst å legge det fra meg.

A
Anita – 11.01.2022

– Polarsirkelen

B
Brit I Nilssen. – 11.01.2022

– Har nok lest bedre bøker av Marklund. Mangler litt flyt.

A
Anonym – 11.01.2022

– Umulig å tro at Liza Marklund har skrevet denne boken!

H
Hallfrid Aarstein – 14.12.2021

– Mener tidligere bøker har vært mer spennende.

H
Hallfrid Aarstein – 14.12.2021

– Det ellevte manus

A
Anne-Lynn – 14.12.2021

– Hadde ventet en bedre bok fra Marklund, denne passer nok bedre for tenåringer en voksne.

O
Odd B. Breivik – 14.12.2021

– Polarsirkelen

B
Bente g – 14.12.2021

– Kjedelig,barnslig

Oppdag mer

Bøker som ligner på Polarsirkelen:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv