Polarsirkelen - Liza Marklund

Polarsirkelen

; Anne Bolette Stang Eng (Oppleser) ; Kari Engen (Oversetter)

Serie: Stenträsktrilogien 1

«Liza Marklund (59) er tilbake i toppform og viser med Polarsirkelen hvorfor hun er blitt en av Skandinavias største krimforfattere.»

, VG Terningkast 5
POLARSIRKELEN er første del av en trilogi som utspiller seg i Nord-Sverige, der Liza vokste opp. Det er en karakterdrevet kriminalroman av høyeste rang som foregår i to tidsperspektiver, sommeren 1980 og julen 2019. Les mer
Bestselgende forfatter
Bygd
Cold-case
Etterforskning
Vår pris
399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

POLARSIRKELEN er første del av en trilogi som utspiller seg i Nord-Sverige, der Liza vokste opp. Det er en karakterdrevet kriminalroman av høyeste rang som foregår i to tidsperspektiver, sommeren 1980 og julen 2019. Hovedpersonene er en gruppe tenåringsjenter på begynnelsen av 1980-tallet. De har en bokklubb sammen der de møtes og diskuterer litteratur. En av dem forsvinner, 17 år gammel, og blir funnet førti år senere: innemurt i et brofundament, naken og halshugget. Forholdene og hendelsene i bokklubben Polarsirkelen driver hele handlingen. Det som skjer sommeren 1980 vil prege jentenes voksne liv. Når deres savnede venn blir funnet julen 2019, åpner det seg brådyp både i og mellom de nå middelaldrende kvinnene. Smertefulle hemmeligheter som har vært skjult i flere tiår, truer med å bli avslørt, med ødeleggende konsekvenser. Gutten som flere av jentene var forelsket i, i 1980, Wiking Stormberg, er nå politimester i den frostbitte byen ved polarsirkelen. Han leder etterforskningen av det makabre funnet i brofundamentet. Nådeløst trekkes han inn i dramaet som formet livene til de overlevende kvinnene.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 5 Leif Gjerstad, BOK365
Terningkast 5 Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202742683
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Polcirkeln
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Liza Marklund (59) er tilbake i toppform og viser med Polarsirkelen hvorfor hun er blitt en av Skandinavias største krimforfattere.»

, VG Terningkast 5

«Skarp, vittig og ondsinnet elegant | Liza Marklunds Polarsirkelen er første del av en trilogi, som jeg spår en fabelaktig suksess.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Den har blitt kalt Marklunds comeback. Jeg synes det er hennes i særklasse beste roman»

«Jeg kan ikke huske sist Marklund skrev en så engasjerende spenningshistorie.» «Språklig har ikke Marklund vært bedre ...»

, Adresseavisen Terningkast 5

«For lesegleden skader det heller ikke at oppløsningen på drapsgåten er både uventet og spesiell, med noen løse tråder som ventelig peker fram mot neste bok i trilogien. » «Vi blir gjerne med videre.»

, BOK365 Terningkast 5

«Liza Marklund er tilbake i toppslag.» «Marklund briljerer...» «Marklund har en penn som er lett og ledig...» «Dette gir absolutt mersmak til de to neste bøkene i denne trilogien.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Meget leseverdig.» «Ganske snedig og elegant.» «Polarsirkelen er uhyre velskrevet og Liza Marklund har bygget opp handlingen med troverdighet og mye humor.» «Anbefales!»

, Nettavisen Terningkast 5