Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Pyramiden

Fem sitrende fortellinger av godt Mankell-merke. Forfatteren går tilbake i tid, til 1969, da den 21 år gamle politikonstabelen Kurt Wallander finner naboen skutt. Til slutt ender den opp i det året Morder uten ansikt, Mankells første Wallander-roman, tar til. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Fem sitrende fortellinger av godt Mankell-merke. Forfatteren går tilbake i tid, til 1969, da den 21 år gamle politikonstabelen Kurt Wallander finner naboen skutt. Til slutt ender den opp i det året Morder uten ansikt, Mankells første Wallander-roman, tar til.

« ... du verden for en forteller Mankell er!»

Yngvar Ustvedt, VG

«De fem historiene er glimrende fortalt. Mankell mestrer sitt håndverk. Med Wallander har han skapt en høyst menneskelig figur som løser selv det mest intrikate mordproblem, men likevel er misfornøyd med sin egen innsats.»

Oddbjørn Johnsbråten, Stavanger Aftenblad
Henning Mankell, født 1948 og bosatt i Mosambik, er forfatter og dramatiker. Pyramiden er den niende romanen av i alt ni med førstebetjent Kurt Wallander. Krimserien utkommer i 34 land og topper salgslistene i hele Europa.

Medlemsvurdering:
Pyramiden er den siste boken i serien om Kurt Wallander, men selv om den er sist er den ikke minst... Som vanlig leverer Mankell, og han leverer stort. I denne boken får vi vite hvordan Wallander har blitt formet til den politimannen vi har blitt kjent med i de tidligere bøkene. Ting gir mer mening, og du skjønner bedre hvorfor han er som han er. Jeg vil anbefalle denne boken fordi den er utrolig bra skrevet, og du blir drevet til å lese videre hele tiden. Den inneholder mange fortellinger, med varierende lengde, så det er lett å lese dem i ett. Det spiller egentlig ikke så stor rolle om dette er den siste eller første boken du leser om Wallander. Er det den siste, så får du kanskje mange svar, og er det den første så kan jeg love deg at du kommer til å lese mange gode bøker i tiden som kommer!

;o)

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
376
ISBN
9788205354500
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
Pyramiden
Format
19 x 12 cm
Serie
Kurt Wallander 9
Gyldendal krim
Wallander 9

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

;
;o) – 03.07.2007

– I "Pyramiden" blir du kjent med Kurt Wallander. Dette er den siste boken om politimannen fra Ystad, men Mankell tar oss med til begynnelsen i stedet for slutten. Vi får møte Wallander når han er 21 år gammel, og nettopp utdannet politi. Vi får fem korte fortellinger om hvordan Kurt Wallander ble til den vi har blitt kjent med gjennom alle bøkene. Jeg synes denne boken var kjempebra! Kanskje ikke like spennende som de andre, men det skyldes at fortellingene er kortere, og det er ikke like mye detaljer. Men de er kjempebra for det! Jeg elsker skrivestilen til Mankell. Jeg liker det at han avslutter med begynnelsen, for jeg, og sikkert mange andre, har lurt på hva som har formet Wallander til den han er.

;
;o) – 07.02.2007

– Pyramiden er den siste boken i serien om Kurt Wallander, men selv om den er sist er den ikke minst... Som vanlig leverer Mankell, og han leverer stort. I denne boken får vi vite hvordan Wallander har blitt formet til den politimannen vi har blitt kjent med i de tidligere bøkene. Ting gir mer mening, og du skjønner bedre hvorfor han er som han er. Jeg vil anbefalle denne boken fordi den er utrolig bra skrevet, og du blir drevet til å lese videre hele tiden. Den inneholder mange fortellinger, med varierende lengde, så det er lett å lese dem i ett. Det spiller egentlig ikke så stor rolle om dette er den siste eller første boken du leser om Wallander. Er det den siste, så får du kanskje mange svar, og er det den første så kan jeg love deg at du kommer til å lese mange gode bøker i tiden som kommer!

A
Anonym – 10.10.2006

– ...er den niende og siste delen i Henning Mankells suksess-serie om den noe loslitte politimannen Kurt Wallander. Dette er den siste boken om Kurt Wallander, og den inneholder fem fortelinger. Forfatteren går tilbake til 1969, da den 21 år gamle patruljerende politimannen Kurt Wallander en forsommerdag, finner naboen skutt. Tittelfortellingen der Wallander tjue år senere henter faren sin hjem fra en egyptisk politistasjon, avslutter samlingen. Til sammen utfyller fortellingene bildet av personen Kurt Wallander. "Pyramiden" er den avsluttende delen av Kurt Wallander-serien. Den er en fyldig, velskrevet kriminalroman som inneholder fem noveller, som varier i lengde og innhold. Hvis du er en Wallander-fan, er denne et must, men hvis du skal begynne på serien, bør du kanskje lese den i kronologisk rekkefølge.

M
Mr Nobody – 04.09.2006

– Disse fem krimnovellene om Wallander ikke like bra som de andre bøkene i serien, men ganske oppklarende. Mankell går tilbake i tid, til 1969, da den 21 år gamle Kurt Wallander er patruljerende politimann i Malmø og finner naboen sin skutt. Til slutt ender den opp i det året Morder uten ansikt, Mankells første Wallander bok. Wallander er interessant person, og Mankell mestrer sitt arbeid, men i Pyramiden blir det likevel litt småkjedelig. Men det er en høyst leselig bok fordi. Les den spesielt hvis du har lest, og likt, tidligere Wallander-bøker.

A
Angelin – 25.02.2006

– Dette er nok helst en Wallander-bok som passer best for den innvidde tilhengerskaren, for de 5 korte kriminalhistoriene som her fremlegges er mest korte glimt inn i denne politimannens historie. Historiene er altfor korte til at de blir ordentlige mysterier og de avsluttes omtrent før leseren kommer skikkelig inn i handlingen. I stedet tegner de et bilde av Wallander slik han kommer til å fremstå i de andre bøkene og er dermed mer med på å forklare personligheten hans enn ved å by leseren på interessanne utfordringer.
Likevel, historiene er slett ikke dårlige for denne forfatteren har en egen evne til å formidle dagsaktuelle temaer på en engasjerende måte og med en personlig tone som appellerer til hver enkelt leser.

A
Aleksander Dypvik Myklebust – 05.08.2005

– Mange har blitt svært glade i Kurt Wallander, den skånske politimannen i Henning Mankells romaner. De mange Mankell-bøkene har gjerne mindre oppsiktsvekkende plott hva angår krimmysteriet, det er Mankells skildring av personer, og fremfor alt Wallander som gjør hans bøker til noe spesielt. Wallanders psyke virker troverdig, svært mange vil kjenne seg igjen i Wallander, og føle sterk sympati med ham. Stemningene i Kurt Wallander ligger som et slør rundt hele historien i bøkene, og æren for Mankells enorme suksess må i stor grad tilfalle karakteren Wallander. Leseren blir glad i ham, og denne siste boken tjener som et ytterligere innblikk i Wallander, for oss som har lest alle de foregående bøkene om ham og som slik har blitt svært glade i ham. Wallanderserien får en stemningsfull avslutning med denne boken.

B
Bokormen – 07.07.2005

– Henning Mankell har skrevet åtte bøker om politimannen Kurt Wallander. I 'Pyramiden' belyser han hva som skjedde Wallander før romanserien tar til. Boken består av fem fortellinger, fem forbrytelser, hvor den første tar til i 1969 i det Wallander innleder sin karriere i kriminalpolitiet. Den siste saken avsluttes der første bok i serien, Morder uten ansikt, begynner. Dette er en spennende bok som gir oss en bedre forståelse av den sammensatte og fascinerende Kurt Wallander.
Boken gir oss også et godt og levende bilde av det svenske samfunn. Det er en intens og fengslende bok som det er vanskelig å legge fra seg. Samtidig som det er et vemodig farvel med Kurt Wallander. Anbefales.

P
Paal – 04.05.2005

– Innen sjangerlitteratur (krim, horror, western, science fiction osv.) kan man gjerne se at et forfatterskap (eller en bokserie) holder på å stoppe opp når vi blir presentert med forhistorien til hendelser i tidligere bøker. I Pyramiden samler Henning Mankell fem historier om kriminaletterforskeren Kurt Wallanders liv frem til handlingen i selve Wallander-serien starter. Et par av disse historiene er temmelig gode, de andre helt greie. Men det tilbakevendte blikket til Mankell savner noe av intensiteten i de forutgående Wallander-bøkene. I tillegg syns jeg Mankell mestrer lengre historier langt bedre en de novelle-liknende historiene i Pyramiden, som savner noe av det bredt anlagte perspektivet Mankell mesterer så utrolig godt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pyramiden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-
Arr
Ny!

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Handlekurv