Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Rødsonen

"Snipp, snapp, snute...."

VG

I denne tiende romanen om Fredric Drum og Skarphedin Olsen sluttes sirkelen. Gert Nygårdshaug har skapt en imponerende krimserie som elegant bringes til ende med Rødsonen.

Jan Vennali, norsk representant for Regnskogfondet, blir funnet hodeløs i kaiområdet i Tanjung, en by på Ny-Guinea. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I denne tiende romanen om Fredric Drum og Skarphedin Olsen sluttes sirkelen. Gert Nygårdshaug har skapt en imponerende krimserie som elegant bringes til ende med Rødsonen.

Jan Vennali, norsk representant for Regnskogfondet, blir funnet hodeløs i kaiområdet i Tanjung, en by på Ny-Guinea. Og ikke lenge etter dukker kroppen til den norske etterforskeren som blir sendt ned for å oppklare mordet opp. Også hodeløs. Skarphedin Olsen er neste mann ut. Han overtaler nevøen, Fredric Drum, til å bli med til Tanjung som er et mareritt av fuktig hete, lovløse tilstander og fattigdom. Lyssky forretningsmenn bedriver ulovlig eksport av fredet tømmer, og regnskogsaktivistene har skaffet seg en rekke mektige fiender.

På Ny-Guinea trykker en tømmerarbeider desperat på nødknappen idet han ser et menneske festet til en tømmerstokk nærme seg sagbladet. Arrangerte villsvinkamper skal få fatale følger. Og det var i Ny-Guineas hemmelighetsfulle jungel at Fredrics oldefar, Skarphedins bestefar, forsvant for mange år siden.

Medlemsvurdering:
Dette er den 10. og ifølge Nygårdshaug den siste boken om Fredric Drum. Denne gangen er handlingen lagt til Ny Guinea og bl.a. ulovlig hogst og eksport av tømmer. En politimann er rapportert død, og Drums onkel Skarphedin Olsen blir sendt i hans sted. Skarphedin Olsen klarer å lure sin nevø til å bli med. I kjent Nygårdshaug-stil skjer det mystiske og uforklarlige ting underveis. Kriminalhistorien blir etterhvert ulidelig spennende, avlutningen er intet unntak. Da dette skal være den siste boken om Fredric Drum, er det også laget en egen slutt for hele serien. Litt trist at dette var den siste boken. Jeg har hatt stor glede av disse ti bøkene, og kommer til å savne å følge hovedpersonene videre.

Bubba

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202327583
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Serie
Fredric Drum og Skarphedin Olsen 10

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Snipp, snapp, snute...."

Helge Ottesen, Varden

"Det finnes ingen forfattere i verden som skriver krim som Gert Nygårdshaug (...) Gert Nygårdshaug avslutter sin eksepsjonelle krimserie om Fredrik Drum til meget i stil."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"-- full klaff for Gert Nygårdshaug.... han har også fullført den beste norske krimserien noensinne." Les hele anmeldelsen

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Et triumferende og vemodig farvel med Fredric Drum."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"Hadde det vært opp til meg, skulle Gert Nygårdshaug vært både verdensberømt og søkkrik. Han avslutter nå sin tibindskrimserie på utmerket vis. "

Ingrid Brekke, Aftenposten

Kunders vurdering

B
Bubba – 08.03.2007

– Dette er den 10. og ifølge Nygårdshaug den siste boken om Fredric Drum. Denne gangen er handlingen lagt til Ny Guinea og bl.a. ulovlig hogst og eksport av tømmer. En politimann er rapportert død, og Drums onkel Skarphedin Olsen blir sendt i hans sted. Skarphedin Olsen klarer å lure sin nevø til å bli med. I kjent Nygårdshaug-stil skjer det mystiske og uforklarlige ting underveis. Kriminalhistorien blir etterhvert ulidelig spennende, avlutningen er intet unntak. Da dette skal være den siste boken om Fredric Drum, er det også laget en egen slutt for hele serien. Litt trist at dette var den siste boken. Jeg har hatt stor glede av disse ti bøkene, og kommer til å savne å følge hovedpersonene videre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rødsonen:

Se flere

Logg inn

Handlekurv