Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Røykteppe

«Radarpar med nervepirrende sommerspenning. Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten»

Titusenvis av mennesker er samlet på Rådhusplassen for å feire det nye året. Men så smeller det – og det er ikke bare fyrverkeri.
Jørn Lier Horst og Thomas Enger sto for fjorårets store krimsensasjon. Nå har de igjen gått sammen for å gi oss en topp spenning til sommerferien! Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Marerittet

Titusenvis av mennesker er samlet på Rådhusplassen for å feire det nye året. Men så smeller det – og det er ikke bare fyrverkeri. 

Etter eksplosjonen står journalist Emma Ramm sjokkert og ser på ødeleggelsene rundt seg. Hva skjedde? Ble noen skadet? Svaret får hun raskt da hun med egne øyne kan fastslå at det er flere skadde og døde på plassen. Snart er hun i full sving med å assistere politietterforsker Alexander Blix som har hoppet ut i det iskalde havnebassenget for å trekke en hardt skadd kvinne opp av det mørke vannet. 

En vond forutanelse
Emma skulle egentlig ikke ha vært på Rådhusplassen denne nyttårsnatten. Hun var i familieselskap med kjæresten Kasper. Uroen etter at hun havnet i livsfare da hun jobbet med saken om de såkalte nedtellingsmordene, gjør at hun føler en vond forutanelse. Den drev henne til å forlate selskapet og dra ned til Rådhusplassen alene. At Kasper også forlot middagen for å overraske henne og holde henne med selskap får hun først vite når de fatale konsekvensene av bombeattentatet kommer for en dag. 

Stor etterforskning
Det blir slått full terroralarm. Alt som kan krype og gå av ressurser blir satt inn, og politiet jobber mest med å sjekke ut detaljer for PST. Men Alexander Blix bestemmer seg raskt for å jobbe langs en litt annen akse. Den stygt forbrente kvinnen han trakk opp av havnebassenget blir identifisert med et for ham kjent navn, Ruth-Kristine Smeplass. Smeplass var moren til en knapt to år gammel jente, lille Patricia, som ble kidnappet for mange år siden, og aldri ble funnet. Saken har naget Blix i alle årene siden, og han tar den fram med jevne mellomrom for å se om det kan være nye momenter eller noe de overså under etterforskningen den gang. Kan det være tilfeldig at akkurat Smeplass befant seg i nærheten av bomben? 

Forsvinningen
Lille Patricia ble kidnappet på vei hjem fra barnehagen. Au pairen ble brutalt slått ned, og jenta i vogna ble aldri sett igjen. Familiebakgrunnen til Patricia var litt spesiell. Hun bodde hos faren, som var tilkjent omsorg. Det var en ganske uvanlig løsning, og moren, Ruth-Kristine Smeplass, ble derfor grundig saumfart i løpet av etterforskningen, men uten resultat. Faren var også helt overbevist om at moren måtte ha spilt en rolle i datterens forsvinning. Men selv nå, så mange år senere, er det ingenting som tyder på at Ruth-Kristine har noen form for kontakt med datteren. 

Sorgarbeid
Når saken får ny aktualitet, fatter også Emma Ramm interesse for det uløste mysteriet. Hun søker tilflukt i arbeidet og begynner å nøste i mysteriet fra en litt annen kant enn Alexander Blix. Sammen forsøker de å jobbe seg gjennom det røykteppet som er lagt ut for å skjule sannheten om lille Patricias forsvinning for mange år siden. Det leder i en retning ingen av dem kunne forutsett. 

Herlig action
Det beste med sommeren er lange, late feriedager med bagasjen full av bøker! Da er det endelig god tid til å lese, til å finne konsentrasjonen og la seg oppsluke av bokas univers. Røykteppe byr på tettpakket action og passer perfekt på stranda eller på vei til sommerens feriemål. 

 

Detaljer

Forlag
Capitana
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
368
ISBN
9788293671275
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Røykteppe
Format
21 x 14 cm
Nr
8148015
Serie
Alexander Blix og Emma Ramm 2

Om forfatterne

Jørn Lier Horst (f. 1970) er norsk kriminalforfatter. Krimbøkene hans er preget av erfaringen han fikk som etterforsker i Vestfold politidistrikt. Han har mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-award og The Petronia Award. Han er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, CLUE-serien for lesere i alderen 9-14 år, samt Detektivbyrå nr. 2 – krim for 6-9-åringer. 

Thomas Enger (f. 1973) jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. I fjor ga han ut thrilleren Nullpunkt sammen med Jørn Lier Horst. Enger har også skrevet to ungdomsromaner, som begge ble hedret med den gjeve U-prisen. 

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Radarpar med nervepirrende sommerspenning. Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten»

«Denne boka derimot, kler forfatterne bedre, med sin effektive skrivestil, korte setninger og kjappe actionscener. Cathrine Krøger, Dagbladet»

«Intrikat og velskrevet krim. Finn Stenstad, Tønsberg Blad»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Røykteppe:

Macbeth
3 for 2

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-

Memoria

David Lagercrantz
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-
 

Pilegrim

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Memoria

David Lagercrantz
Innbundet 
363,- 399,-
 
Gjøkungen
3 for 2

Gjøkungen

Camilla Läckberg
Innbundet 
249,- 429,-
 

X

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv