Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Senskade

Et blomsterbud som skal levere en flott bukett til Karin Riis, finner henne død og fryktelig mishandlet på gulvet i entreen. To menn kommer straks i politiets søkelys, eksmannen og hennes nye elsker. Begge har tvilsom bakgrunn, begge har motiv. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Et blomsterbud som skal levere en flott bukett til Karin Riis, finner henne død og fryktelig mishandlet på gulvet i entreen. To menn kommer straks i politiets søkelys, eksmannen og hennes nye elsker. Begge har tvilsom bakgrunn, begge har motiv. Problemet er at begge også tilsynelatende har alibi. Overbetjent Jonfinn Valmann står overfor noe som ved første blikk ser ut som et klassisk sjalusidrap. Men kabalen går ikke opp. Jo flere detaljer som avdekkes, desto mer selvmotsigende virker sakens fakta. Og når enda en ung kvinne blir funnet død og de to hovedmistenkte også føler seg forfulgt og truet, blir forvirringen fullstendig. Senskade er et intenst sjalusidrama der verken personer eller hendelser er hva det synes som ved første blikk. En uhyggelig psykologisk thriller av ypperste klasse. Den femte i rekken av krimromaner om Jonfinn Valmann.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242139061
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Serie
Jonfinn Valmann 5

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
T – 08.03.2009

– Med overbetjent Jonfinn Valmann har Faldbakken skapt en av norsk krimlitteraturs mest levende og markante skikkelser. Han er sindig, skarp, ikke uten humor og samboende med kollegaen, Anita Hegg. I denne boka finner et blomsterbud en kvinne, Karin Riis, drept og ille tilredt i gangen i huset hennes. To personer peker seg naturlig ut som mistenkte, eksmannen og hennes nåværende elsker, begge med motiv, men tilsynelatende også med alibi. Valmann aner at saken kanskje ikke er så enkel og følger flere spor utover. Boka er spennende og holder et godt driv fra start til slutt. Faldbakkens største fordel synes jeg er de menneskelige relasjonene og skildringene av dem, og det veier opp for at ikke hele historien er helt sannsynlig. Men absolutt en god norsk krimbok.

G
Glad i bøker – 30.10.2008

– Nok en gang tar Knut Faldbakken oss med til Hamar, hvor vi møter Jonfinn Valmann og de andre på poilitkammeret. Det hele starter med at en kvinne blir funnet voldtatt og drept. Det finnes to mistenkte, og det er de "klassiske" eksmann og elsker. Valmann og kollegaene begynner og nøste opp i en sak hvor mye grums og uhyggeligheter kommer opp til overflaten. Her er det flere personer som har noe å skjule, selv blant dem som egentlig ikke burde hatt det. Han klarer hele boka å holde oss spente og det er umulig å gjette seg til slutten. Dette er en meget spennende bok som absolutt kan anbefales.

S
S – 19.10.2008

– En kvinne blir funnet drept, og hennes eksmann og elsker havner raskt i politiets søkelys. Dette er en roman med en slutt så overraskende at kun den vil huskes i lang tid etter man har lest boken. Dette er Knut Faldbakkens femte roman om overbetjent Jonfinn Valmann, handlingen utspiller seg på Hamar i løpet av grå november- og desemberdager. Julebordsesongen har begynt, og med den kommer også flust med irriterende og innpåslitne mennesker. Valmann opplever selv en noe nærgående prostituert, og skal komme til å angre sin oppførsel i hennes nærvær. Faldbakken kombinerer spenning med psylogisk thriller på mesterlig vis, med en romantittel som i seg selv vekker nysgjerrigheten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Senskade:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv